14

Циник 3

преди 7 години

През XVIII - XIX век Русия води поредица от войни против Османската империя на Балканите, включително на българска територия. Целите на Русия в тези войни са изцяло имперски и завоевателни. Възприемайки себе си за наследник на Византия, тя се мъчи да заграби "византийското наследство"на османска територия - Проливите и Цариград. Българските земи са в непосредствена близост до тях. Затова твърде рано те стават обект на височайшия императорски интерес в Петербург.Първият израз на активната настъпателна руска политика по Източния въпрос са двете войни на императрица Екатерина Велика (1768-1774

13

да

преди 7 години

България е вечна,а такива еврейски проекти като Турция са временни

12

Циник до 2

преди 7 години

Тя включва облагородяване на руската имперска балканска политика през XVIII - XIX век, като й се придават някакви българофилски ангажименти и освободителни цели. Българската историография и до днес не е дала обяснение на случилото се през 1833г., защото в тази важна за Източния въпрос година, в една изключително благоприятна международна обстановка, България не само не е освободена, но и е осъществен от западната ни съседка Сърбия първият грабеж на изконни български земи.

11

Циник 1

преди 7 години

Десетилетия наред в българската историография доминират манипулации и лъжите на тема руско-турските войни през XVIII - XIX век и отражението им върху съдбата на българския народ. Тук особено пагубна е ролята на историците русофили, които паралелно с насаждане на робския статут, поведение и дори манталитет на българите, умишлено и целенасочено тровят българското национално достойнство с мита за освободителната мисия на Русия на Балканите.

10

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

преди 7 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КОИТО НОСЯТ БЪЛГАРСКОТО В СЪРЦАТА СИ.ДА СВЕДЕМ ГЛАВИ ПРЕД ПАДНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НИ БЪЛГАРИ, ВОЙНИЦИ ОТ МНОГО СТРАНИ-РУСНАЦИ.РУМЪНЦИ, ФИНЛАНДЦИ И ДР.ДА Е ЧЕСТИТ ПРАЗНИКА И НА ВСИЧКИ РУСОФОБИ И БЪЛГАРОФОБИ, ТЕ МОЖЕ И ДА НЕ СТАНАТ РУСОФИЛИ А ПОНЕ ДА СТАНАТ БЪЛГАРОФИЛИ ДА ИМ Е ЧЕСТИТ И НА ТЯХ.А АКО МОЖЕ И САЙТА ДА ЗАПАЗИ КОМЕНТАРА МИ ПОНЕ ДО ВЕЧЕРТА И ДА НЕ ГО ТРИЕ ЩЕ Е СУПЕР ЗА ПРАЗНИКА !!!!!!!!!!!!

9

Професор

преди 7 години

Вместо българите да защитят страната си - Османската Империя, те се съюзяват с агресора - Русия. 3 Март 1878 е началото на комунизма! Вхзхода на комунизма, болшевизма, фашизма и анархията. Това е един чepeн ден в нашата история!

8

Petrov

преди 7 години

България има нов национален идеал - да стане американска военна база. Така ни казват новите национални герои - Плевнелиев, Радан, Христо, мИтоди, Евгениййй и т.н.

7

Анонимен

преди 7 години

Свободна България ама друг път, сега сме най зависими от 681 година насам !

6

Циник до Василев

преди 7 години

Този път си в 10ятката! Но промитите(45 години) русофилски мозъци Са от тежък бетон - нямат разбиване!

5

Анонимен

преди 7 години

Толкова сме "свободни" , че след някоя друга година няма да остане никой в територията.

4

факт

преди 7 години

КАТО РУСИЯ НЯМА ТЪЙ ВЕЛИКА НА СВЕТА . ТЯ Е НАШАТА ОПОРА ДО КРАЯ НА СВЕТА !

3

Циник

преди 7 години

Турско робство??? Няма такова нещо!!Моля редакцията да се самосезира! В най-новата ни история се казва "Присъствие"!!Нещо , като смяна на наемателите!Иначе - честит празник на българите - ( не на русофилите ) на българите успели да се запазят през вековете - защото са българи!

2

Българин

преди 7 години

Честит празник Българи!!!

1

Анонимен

преди 7 години

Ердоган първи ни е поздравил за празника.