53

Анонимен

преди 7 години

Нека Бойко сам си строи магистралите.

52

Professor

преди 7 години

Това е официална статистика на бюрата по труда и регистрираните и тя не включва два пъти по толкова нерегистрирани работници ,които изтичат постоянно и безвъзвратно навън без никакъв шанс да се върнат обратно .Веднъж човек отишъл в Западна Европа и установил се там много трудно да не кажа невъзможно д абъде върнат в тази клоакичка

51

Цветан Караилиев

преди 7 години

Толкова,10-години и старата гвардия от квалифицирани хора,които сега наближават 60-те,ще са слезли от сцената.А в момента проф.образование е под всякаква критика.Бог да пази България!Колкото до бежанците,общата маса са почти неграмотни,без трудови навици-такива индивиди и без тех бол.*** си имаме в изобилие!

50

Анонимен

преди 7 години

В България чорбаджиите и капиталистите са алчни некадърници. Нищо не става от тях. Само куршум в челото за такива и България има шанс да се оправи.

49

АНТИ

преди 7 години

Който стане Борисовец Герберчук си е оправил живота без усилена работа.

48

Анонимен

преди 7 години

*** изводи. Да внасяме кадри. И кой ще дойде. Ако отделения ресурс се отдели за задържане на младите тук нещата чувствително ще се променят, но не. 26 години си създадохме схемичките за крадене точене и не може ги заставиш да се променят. Но врещат как няма кадри.

47

Анонимен

преди 7 години

Голяма работа. Важното е че има банани, демокрация и т.н. А това, че нямало учители, доктори и други глупости са дребни къхъри...

46

Анонимен

преди 7 години

Само като прочетох "пише Дойче веле" и спрях да чета. Няма никакъв смисъл човек да им чете сюрреалистичните глупости. Щели бежанците да оправят демографската ни криза... както я оправиха във Франция и Белгия, където има места, които са държава в държавата, където бял човек не може да мине, и където гърмят бомби по "гадните християни". Богати държави, похарчили милиарди за интеграция на арабите се провалиха, та ние ще успеем да ги приспособим...дрън, дрън, та пляс.

45

Балтаджиков

преди 7 години

Още не съм видял фирма да е затворили заради липса на работници. Колкото и некадърни да са, шефът им и той некадърник , но успява да замаже положението защото има много балъци.

44

Анонимен

преди 7 години

Ами те преди дни два немски вестника се скараха заради пристрастна статия за България. И по БТВ беше новина. Какво да коментираме повече!

43

до 59

преди 7 години

Важно е колко ни е младо населението, щото възпроизводството става невъзможно, а работещите са недостатъчно, за да издържат пенсионерите...

42

Анонимен

преди 7 години

Немските вестници е добре да си прочетат предишните мрачни прогнози за България и да си признаят колко от тях са се осъществили. Тогава могат да ни плашат с нов мракобеснически период. Омръзна ми да чета съшити с бели конци силно пристрастни статии.

41

Анонимен

преди 7 години

От 2 години ви го говоря и никой не ме слуша. В чужбина уважават учените хора. На мен в Германия ми дават 3000 евро заплата, а в България мутрите ми даваха 250 евро заплата. Аз за български чорбаджия никога няма дя работя! Защо да стоя в България като никой не ми осигурява достоен живот ?

40

_

преди 7 години

Три национални приоритета ни трябват:1) Съкращаване и оптимизиране на администрацията, без значение колко ще е болезнено.2) Образование.Значително увеличение на бюджета на министерството на образованието (за сметка например на МВР, което има огромен бюджет). Реформа на самото образование към по-добра ефективност. Всевъзможни стимули на самообразованието и четенето.3) Безпощадно унищожаване на корупцията на всички нива чрез специализирани звена в прокуратурата и жестоки наказания.

39

GP

преди 7 години

Решението е да се увеличат запалтите ,но не чак 2030 да стигнат 50% от Европейските, а още утре. Не общия работник който носи тухли, не може да си напише името на български език, незавършил средно образование да изкарва няколко пъти повече пари от учител. Когато ценностите на хората обитаващи територията се променят,се променят и обитателите.

38

емигрирааай

преди 7 години

Всяка една бедна държава след като влезе в ЕС преминава през това, гърци, испанци португалци и италианци всички те са преминали през този период, докато техните държави не са настигнали поне частично в някои сфери заплащането на запад.Така че какво се чудят всички на този естествен процес не знам.

37

Св

преди 7 години

Еми общо взето ни подготвят за настаняването на бежанците. Сега ни карат да се чувстваме виновни за ксенофобското си поведение, както Меркел се кара на сънародниците си и те не смеят да шукнат нищо, чувствайки се виновни още за изцепките от ВСВ. И ако е притеснен автора, че "ще угаснем като нация" (ловя се точно за тази дума), с бежанци ли ще възкръснем от пепелта като "нация". По добре да загинем без работници, но чисти, а не претопени от "бежанци"(по-скоро дезертьори).

36

Анонимен

преди 7 години

Тия от Дойче Веле са депресирани, отчаяни хора.Винаги пишат някакви страшни прогнози за апокалипсис.Сега еуфорията на народа е да се изнася да работи в чужбина защото дори и за 1000-2000 евро месечно там това са много страшно много за заплата в България.Е да ама като поработят ще видят,че с тия парички дето ги изкарват там никога няма да си купят нищо хубаво там-нито къща нито апартамент.Най-много някоя кола и тва е.Освен това реално в момента в Бг има излишък на работна ръка.

35

АНТИ

преди 7 години

На мноооого нашенци кражбата е начин на живот.Вие чЕкайте доброто бъдеще!

34

123

преди 7 години

До АнонименХоди раздавай пушки и взривни вещества пред паралмента, само така може да направиш нещо. Нема кой да седи в тоя пробит ***, бате, да работиш като роб и каквото направиш да ти го вземе баце ти Бате.