75

Odysseus

преди 8 години

130 Много добре знам, че болшинството на гражданите на Ирак са шийти докато тези в Сирия са сунити . Но в Садамовите силови структури преобладаваха сунити и точно тези суните днес са ядрото на ДАЕШ или ISIS или просто ИД .

74

Пешко

преди 8 години

До СтефановБи ли показал договорката за разширяването на НАТО или поне да кажеш къде да я намерим документално

73

Стефанов

преди 8 години

След разпадането на СССР САЩ, Русия, Германия и Великобритания гарантираха цялостта на Украйна като целта беше Украйна да се откаже от ядреното оръжие. Така и стана. Договорката с Русия беше, че НАТО няма да се разширява до границите на Русия. Това не стана. И крайните резултати - анексирането на Крим и сепаратизъм в източна Украйна. Правенете изводите си сами.

72

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен140русофоб равно ли е на патриот, или защитата на българските интереси автоматично те прави русофоб? не разбирам. тва е като с комунистите и друговерците, за тях всеки мюсулманин е турчин, но не всички турци са мюсулмани. евасимо чичо

71

Блокиран в Дневник

преди 8 години

До БлядкоЗащо не велика Русия трябва, някой все да й помага та даже и финансово?-----------------Ми засега не трябва, питай Си Дзипин защо предложи финансова помощ.Според мен Дзипин искаше да покаже солидарност с Русия. Искаше да каже, че западните държави не трябва да очакват Русия да рухне и че има съдружник.Чисто симнволичен акт.За санкциите мога да ти кажа следното - от 50 години морите Северна Корея със санкции но тя още не е умряла. Така че търпение със "санкциите"

70

Анонимен

преди 8 години

До Блокиран в Дневниказ те мислим тебе, че електората на тия дето ти дават хоното да демагогстваш тука е на измиране. и днеска ако си залагаш тиквата в услуга на чужди интереси (не-български) , то като спре таковата да дава мляко, ще се наложи да одиш до ус ембаси да обесняваш колко гоуем демократ си. лошото е че и в двата случая нито една от позите не те прави българин.

69

боли нали?

преди 8 години

До Блокиран в ДневникНе ви харесва този съюз Русия и Китай нали? не ви харесва и се чудите как да го оплюете,но той съществува и се развива.

68

Блядко

преди 8 години

До Блокиран в ДневникЗащо не велика Русия трябва, някой все да й помага та даже и финансово?Нали $ беше само една хартия, нали санкциите щяха да развият руската икономика?Пролетарии от всички страни, какво стана?

67

Odysseus

преди 8 години

128 Не са 700 а малко повече , над 800 почти 850 млн от най-платежопсособните клиенти на земята търгуват с Китай . Та Ейпъл има повече търговия от Русия с Китай

66

пак ли

преди 8 години

До ПешкоИзмисли нещо друго ако можеш де!тези клишета са стари вече малко хора вярват на такива глупости....

65

Блокиран в Дневник

преди 8 години

До АнонименНай-голямата заблуда на Путин и неговите слуги тук е, че Китай е съдружник на Русия--------------------------Китай няма да "изпълнява" желанията на Путин, но САЩ и Китай са им много изострени военните отношения заради желанието на САЩ да контролира далечния изток.А Русия не иска да контролира далечния изток.Това прави Китай и Русия естествени съдружници. Даже китайския президент каза, че ако е нужно ще помогнат финансово на Русия.

64

Odysseus

преди 8 години

Сащ са на има няма 200 години като псевдо сбирщина,-------------------------119 а на колко години е Русия . И двете страни започват горе долу по едно и също време своето РАЗВИТИЕ . Защото САЩ не се пръкват от нищото, и преди 1776 още от края на 17 век по източното крайбрежие се развиват успешно богато английски колонии . От тогава са и Реформите на Петър Велики с които и Русия започва да се развива . Тя носи това име от 22.10. 1721 година до тогава е Московия . Заедно започват тогава

63

Пешко

преди 8 години

Доколкото следя ситуацията след савецката агресия в Украйна не толкова НАТО, колкото отделни държави като прибалтийските републики и Румъния имат опасения от Саветите. Просто добре, че са в НАТО, та да има от кого да поискат помощ поради знаменитите военнокосмическовселенскисавецки сили

62

Българин

преди 8 години

НАТО е една паразитна организация създадена единствено с цел печалба. Русия няма никакъв интерес да участва във война в Европа. А това с Крим и Донбас..колкото и да се опитват някои хора да изопачават истината, всеки трезво мислещ знае, че там живеят хора с руско самосъзнание.

61

Блокиран в Дневник

преди 8 години

До Анонименако рашняците имаха топки и ядрено оръжие, да са го използвали турците като свалиха оня безаналоговия---------------------Освен топки, Путин има и мозък. Той знае как да им го завтъкне на турците.Не го мисли.

60

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 120Това "разпадане" на Русия кога.... Прогнозирате го от поне 3 г. и все не се случва! И голям мерак за природните богатства на Сибир, ама нали знаеш, че алчността не е на добре... А и в Сибир е доста студено за изнежени душици!

59

Анонимен

преди 8 години

До Блокиран в Дневникбайхой, ако рашняците имаха топки и ядрено оръжие, да са го използвали турците като свалиха оня безаналоговия. (прочие , без аналог дали не означава че са махнали най накрая радиолампите и са минали на чипеве?) а какво се получи , нищо , те женките ще нараждат, дайте тука едно проводче да измислиме ако тукоо...

58

Odysseus

преди 8 години

120 На хартия да, така е, но не в действителност , точно за това стаав дума за преформатиране на съюзния договор. Малко е сложничко и не е за теб

57

ттт

преди 8 години

Социалистическия блок закри соята военна организация и изпълни ДОВСЕ от 1990г.но запада използвайки слабостта на СССР и после Русия не закри своята военна организация и наруши подписания от тях договор и сега пак търси"враг"за да продължи да съществува.....

56

Odysseus

преди 8 години

115 Американците са последната сила на земята която е побеждавала по категоричен начин сериозна голяма армия . Садам имаше едномилионна армия въоръжена предимно с руско оръжие макар и не последен писък и беше бит като маче на два пъти. Да не говорим че във двете операции Пустинна буря и Шок и Ужас американците мобилизараха на другия край на света армии каквито от ВСВ не са виждани. Нито една друга сила на земята не е способна на подобна ЛОГИСТИЧНА операция .