276

Анонимен

преди 10 години

До :)чудех се кога ли ще плюнеш подобна простотия. но ето, дойде времето. може би ще ни кажеш и в свободното ни време как да живеем, за да докарваме повече пари на мутрите? или трябва да робуваме даже през почивните дни?

275

Нарочно ни наричат м

преди 10 години

Преди време работех във фирма за рамки ... обема от работа се увеличаваше постоянно но заплатите бяха константни.Когато попитахме единия от собственниците , той отговори че не иска да ни прави милионери.Какъв нов кодекс на труда? Какво КанеСеиБе ? Какви 5 лева ?

274

Анонимен

преди 10 години

До 291явно на теб не ти се е случвало, а няма как и да ти се случи по обясними причино, но на мен ми се е случвало да ми казват на интервю, че съм прекалено квалифициран за тяхната фирма, че не могат да си позволят труда ми. естествено, взимат за половина пари *** като теб, а след това се скъсват да звънат направи ми това плийз, направи онова, че некадърника дето взехме е едно недоразумение. да, плюейки срещо братята си, които се побъркват от работа и ги изкарват мързеливи и пушачи е мизерн

273

rumen72

преди 10 години

До 298Така е и с труда, плащат ти толкова, колкото преценят, че струваш. - Не много се Бъркаш, В България в нашите бизнесмени плащат не колкото струват ТИ, а те колкото искат и когато искат...

272

Анонимен

преди 10 години

Де го чукаш, де се пука. Пък аз и досега да не знам защо не вървели нещата в страната.

271

:)

преди 10 години

Дори сега, докато псувате работодателите си, крадете от тях, защото пишете в работно време. Като мислите, че е лесно да си "бизнесмен", правете по една фирма и почвайте да къртите кинти :) Ама много добре знаете, че не ви се работи и не го правите.

270

297

преди 10 години

До anonim1000Я пак? 40% ха-ха-ха. В кое калкулират ниско квалифицирания труд на 40%? На наричания от теб Запад труда нискоквалифицирания труд се калкулира на 4-5% и не случайно в тези сфери бачкат предимно гастербайтери или си изнасят производството. При висококвалифицирания труд добавената стойност може да бъде в пъти и десетки пъти. В завода на ФолВе за работа на поточна линия заплатата е 2000 евро, бачкат 100 хил. души, а оборота на година им е на 1/3 от БВП на ***. Та?

269

П.С.Ц

преди 10 години

На един приятел жена му висшистка ходила на интервю за работа. След като работодателя и предложил 290лв. тя му казала че са малко, а той я казал:''Ще стойш на топло и пари ли искаш да взимаш''.

268

100% истина

преди 10 години

Прави са хората. Единствено в БГ можеш да видиш как по затворен за движение път се виждат само 10 човека "работници" от които 1-2 работят, другите пушат цигари или пият бира. Пари от въздуха не се правят. Трябва работа. Няма как да искаш 5000 лева заплата, а да вършиш работа за 500. Просто не излизат сметките.

267

291

преди 10 години

До Good_WitchНе коментирам дали си заслужава да вземат 10 лв. или не. Отбелязах, че има върволица, така че явно заслужават. А разлика между шивашко ателие и цех правя, но примера е в контекста, че инвестицията за шивашко ателие е малка - можеш и с 5000 хил. лв. да почнеш. Ако наистина си кадърен и си го можеш изобщо няма да бачкаш за 200 лв. А другото е пазар. Не е важно колко произвеждаш, а колко можеш да продадеш. Така е и с труда, плащат ти толкова, колкото преценят, че струваш.

266

anonim1000

преди 10 години

В България само 6-10 % от чистата печалба се дава за заплати.На запад този процент е 40 %.От там идва разликата в заплатите.

265

Анонимен

преди 10 години

смешно е хора, за които девизът в живота им е тате носи, мама меси, да живей трудът, които още не могат носа си да избършат самостоятелно се изживяват като едва ли не бизнесмени тук. но вечер, когато се наложи да излязат и за изпият една бира с нехранимайковци като тях, стават много бедни и жалки, едни нищоества, но тук трябва да се изживяват като звезди на бизнеса... чудо...

264

П.С.Ц

преди 10 години

Данев ти си един долен *** ***.

263

Платон

преди 10 години

До Анонимен 279Прочел един свещен антикомунист какво съм написал , като древна истина , която големият философ Платон е посочил и веднага се раздрънкал как ,,мечтата на всеки булгаристанец някой да му плаща много защото е велик.Този е от тези , дето първо са сложили феса , когато България попада под турско робство.Капитализмът в тази страна е преобладаващо рентиерски и лихварски , така че е ясно защо говори за ***

262

Анонимен

преди 10 години

Всеки не може да бъде меринджей, но може много желаещи да се обединят в АД, там да се самонаемат и понеже всеки от тях е корифей в професията си, ще разбият пазара и ще си раздават петцифрени заплати. Какво сложно има?

261

Анонимен

преди 10 години

в българия се просперира с мноооогооо навеждане и хващане за палците. даже това е валидно за повечето така наречени мутраци. справка дядо любен гоцев - меринджейът на мутраците.

260

Good_Witch

преди 10 години

До Анонимен 283Ти правиш ли разлика между шивашко ателие /поръчка/ и шивашки цех!?А за да вземат 10 лв, повярвай...има защо!Има и друго, всички шивашки ателиета работт с ценоразписи...и ако си намериш ателие, където ще ти сменят ципа за 9 лв. вместо за 10...ми заповядай там)..но в тази статия не става дума за шивачките...а за българските работници, като цяло..и мизерното заплащане...и само като видиш заглавието ти кипва...може би!

259

Анонимен

преди 10 години

До тцЪРазковничето е в думата "получава". Заплата не се получава, а се изработва. А типично българска черта е да се навива да работи за всякаква заплата, след което почва да реве, да кръшка и да руптае, че му плащали малко. А и като го питаш аджеба що кат не те устройват условията си почнал тази работа почва да ти плещи глупости, че трябвало да бачка, щото иначе нямало какво да яде. Ми това е положението - има прекалено много бачкатор и малко работа. Като стане обратно тогава високи заплати

258

Анонимен

преди 10 години

Дано онзи горе ги съди тези самозабравили се гадове дето се имат за бизнесмени, а те най обикновени крадци. Защо западните частници не искат да ощетяват работниците си, сигурно защото и те са започнали от тази позиция. Парите на България са в мутри и мошеници, но това няма да трае още дълго, ще играе сопата. Глада е страшна сила.

257

Анонимен

преди 10 години

до 286отново шизофренията заля темата. пак разни взеха да смятат платеното писане по сайтовете за труд. ходи да ти зашият дъто, че не издава звук мила. в примосия ли си или си млада меринжейка?