18

Селянин

преди 11 години

Аз гладен селялин не съм виждал. Ама гладни "граждани" - колкото щеш. Земята храни, а не МОЛ-овете!

17

do 10

преди 11 години

Da sravnqva6 Balgariq s Norvegiq e nay sme6niq komentar.Balgariq nikoga nqma da bade kato Norvegiq daje i v me4tite ni.Svali letvata kam latinska amerika,parvo tqh da stignem.No nqma kak da stignem nqkoy,za6toto nie se dvijim nazad.Prav-a si,4e sme falirala darjava,za6toto darjavi pred ''***'' jiveqt po dobre ot nas

16

na 30

преди 11 години

работя от 18г. по з-ните на държавата.нямам нито 1 работен ден на черно и след 12 г работа имам офърдрафт - 1000 лв ,кредит от 3000 лв и кредитна карта от 2000 лв. да е жив и здрав баща ми че ми помага иначе това че работя няма никъкъв смислен развой... не може да бачкаш от 12 г ,да нямаш 1 лв настрана а само кредити и заеми-това е картинката тук и не че българина е стиснат а НЯМА ПАРИ ЗА ДА ПРАЗНУВА СЛЕД КАТО СИ ПЛАТИ ТОКА,ВОДАТА,ТЕЛЕФОНА...

15

guest

преди 11 години

Жалка картинка ,щом вече и медийте започнаха да пишат глупости положението е много зле.Проблемът е в това че българинът не получава 1500е заплата или 1000е пенсия като германецът .

14

Анонимен

преди 11 години

Да речем че реалниБВП наБългария е 80-милиарда лева.Толкова е споредплатените данъци. Значи толкова е БВот светлатаикономика. А следкато сиватаикономика е 30%,значи 1-милион работят в сивиятсектор. И значи?Значи че тези 80-милиарда лева отсветлата икономикса изработени от 2- милиона българи.Това значи че единработникпроизвежда 3333-лева на месец.Работниците в Германия идемократичният сввзимат 70% от БВП.70% от 3333-лева -- 2333. Значисредната заплата трябва да е 2333-лева. - в България.минималната трябвда е 1400-лева. - 60от средната.И ако повече работници сминимална заплатаправят повече БВП,това значи чеминималната би седоближавала повеч до средната. Но тъйили иначе,минимална заплатасе плаща за 70% отпроизведеното наизработващите я, така е и със среднатно и с най-високата.Разбира се имадоходи изработванизляло върхупечалбата, това е когато работещиятинвеститор вдейноста, или някоможе да получаванай-високата заплано това да е само 20% от изработенотот него. Но катообщо разглежданиданните иизчисленията за 70от БВП на работник са справедливи. Такче, наистина средназаплата в Българиятрябва да е 2333-лева на месец. Коетзначи, че българскитеработници сеощетяват с 5-милиарда на месецкато включвамвсички 3-милиона работещи - и тези всивата икономика.това са - 60-милиарда на годинасе крадат отработниците.

13

тим

преди 11 години

лошото е че няма ккаво да се работи вече в българия внасяме зеленчуци не защото не се работи земята а защото тези които я работят които са крупните земеделци които имат облаги от държавата няма да гооворя за малките земеделци тях просто ги няма продават стоката си на двоино и троино по скъпа продукция които никои не купува българите не са имали такава ниска покупателна способност от 1996 год но и тогава маи имаха повечко пари сега последните 3 год сме наи зле от целия преход

12

до селянин

преди 11 години

ти не си стъпвал на село. иначе щеше да знаеш, че каквото и да насееш и отгледаш, после *** го обират до шушка и ти оставаш само с болките в гърба. ние сме трудолюбиви, но не сме луди да работим за семейството на маго.

11

олигофрен

преди 11 години

искате да кажете - по бедни в пъти за Коледа. щото ако имаме пари, да не мислите, че не знаем как да пазаруваме ???ей сега, ако дадат по 10 лв на пенсионерите и направя ще се извият опашки по Моловете от пазаруващи пенсионери. цццццццц срам

10

стеф

преди 11 години

БЪЛГАРИТЕ НЕ СА СТИСНАТИ,А СА ПО- БЕДНИ С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН....ТАКА ЧЕ ОТ "ДНЕС БГ." ПОПРАВЕТЕ ЗАГЛАВИЕТО СИ!!!

9

Анонимен

преди 11 години

Спестяванията в банките растат постоянно, не мога да си направя резервация за хотел по нова година защото всичко заето. И само чета някакви глупави новини, че българина нямал пари. Хайде моля ви се.

8

Селянин

преди 11 години

Малко се работи в България, затова сме на този хал. Всеки чака да получи. А през това време земята пустее, внасяме зеленчуци от Македония и ревем колко сме зле.

7

Анонимен

преди 11 години

България е фалираладържава. Повече нямада има растеж.Растежа беше зарадивзети 50-милиардадолара кредити от вън. Сега само трябва дачакаме пълният фалитна държавата през2016та иотцепваването на частот Родопите и Сакар към Турция, което щее отрезвяващо забългарите. И чактогава ще има подем -духовен иполитически. Чрез освобождаване отмасонската хунтакоято ни управлява от100-години. Ипреминаване къмистинска икономическа иполитическа системакато в Норвегия.

6

Анонимен

преди 11 години

Мачкай Боко, мачкай,...тия ***

5

до 3

преди 11 години

Аз пък си мисля,че ще ти влезят 10 хил коледни kura v gaza:))))

4

Lari

преди 11 години

"Българите - по-бедни за Коледа и Нова година" звучи по-правдоподобно.

3

Анонимен

преди 11 години

Аз ще изхарча 10 хиляди лева за Коледа и Нова година. А ти?

2

Анонимен

преди 11 години

Хора харчете повече, че да не четем такива лоши новини.

1

Анонимен

преди 11 години

не сме бе! нямаме!