273

Анонимен

преди 12 години

До:Бойко Борисов,Министър-председател на Република БългарияКопие:Цецка Цачева,председател на Народното събрание на Република БългарияВъв връзка с арогантното, лишено от държавническа отговорност и човешка съпричастност изказване на министър-председателя Бойко Борисов по повод зверското убийство на Мирослава от Перник, настояваме той час по-скоро да поеме политическа отговорност да се извини за думите си!В безпрецедентно си изказване Борисов пожела родителите на мъртвото дете да се извинят на МВР за изсипаните хули срещу ведомството, което по думите на премиера работело неуморно за разкриване на случая. Задължение на министър-председателя на Република България е да упражнява пряк контрол върху работата на министрите и министерствата, включително и вицепремиера и Министерство на вътрешните работи. Недопустима е проявата на субективизъм, лични пристрастия и партийна взаимопомощ, когато става въпрос за брутално отнет човешки живот. Недопустимо е в една европейска държава противопоставянето на институциите срещу съдбите на обикновените хора.Вместо да бъде съпричастен с мъката на близките на убитата Мирослава, в типичния си стил министър-председателят през смях призова неуморния вътрешен министър Цветан Цветанов да изпрати три-четири телешки пържолки на кучето, открило трупа.Изказването и поведението на министър-председателя е не само недопустимо от гледна точка на заемания от него пост. Позицията му е несъвместима с християнския морал и най-висшите човешки ценности.Ако приемем закачките на премиера с археолозите за неуместни, но все пак не и брутални, то поведението му спрямо тази човешката трагедия е отвратително, безчовечно и обидно за цялата нацията, а не само за семейството и близките на убитата Мирослава.Затова още веднъж настояваме министър-председателят Бойко Борисов да поеме този път своята политическа отговорност, да прояви достойнство и мъжество и да се изви на близките на Мирослава публично, чрез тях и на всички български граждани. И това извинение да прозвучи от парламентарната трибуна, пред народните избранници, които, изразявайки волята на мнозинството от българските избиратели назначиха Бойко Борисов за министър-председател на Република България.С уважение

272

Анонимен

преди 12 години

"Три-четири пържоли човещинаКоментарът на премиера за убитото момиче в Перник"Капитал

271

Спонги

преди 12 години

Прочетох коментарите и вече съм убеден, че Странджата оригинал наистина заслужава две три телешки пържолки. Добре си върши работата кучето и Цветанов като вземе заплатка, вместо да си купува апартаментчета да вземе да му купи на кутрето малко пържолки.

270

Анонимен

преди 12 години

Борисов - строител на съвременна България! СерГей - носител на червените прашки. Агент Гоце - подлец и *** - за десет години не свърши работа за един лев. За Доган и Кобурга - вие си знаете - *** и крадци.

269

Анонимен

преди 12 години

*** комунистическа *** - бегом обратно в ***.

268

ДУР БЕ ИЗМЕТ ЧЕРВЕНА

преди 12 години

Аиде вървете да спите при бабетата си бе психясали червени ***.

267

2013-краят на герб

преди 12 години

На следващите избори Герб едва ли ще има и 10% подкрепа :), със сигурност ще влезе в коалиция и това ще бъде краят на тази комунистическа партия:)

266

Българин

преди 12 години

Тоя коментатор определено не е в час.Първо - благосъстоянието на хората не се подобрява, а напротив.Второ - макар правителството на престъпника борисов да се прокламира като дясно, всъщност води лява политика - на война с бизнеса и работещите хора, полицейщина и безкрайни привилегии за паразитните етноси и касти.

265

Анонимен

преди 12 години

Мачка Бойко червените *** щом *** значи всичко е ок браво нека се гърчат магаретата.

264

Анонимен

преди 12 години

"Не са изнасяни пари от България!" - коментира пред Би Би Си в биографичната книга за Максуел на Р. Дейвис и Огнян Дойнов, един друг, добре запознат в износа на държавни капитали в периода 1985 - 1989 година. Дойнов даже твърди /за разлика от Луканов/, че Максуел не е правил търговски сделки с България! "Смятам, че е невъзможно от някоя държава да се изнесат пари - продължава спомените си Дойнов. - А представяте ли си, че ако имаше не милиарди, а 200 000 долара изнесени, че това нямаше да се разбере и че нямаше да съдят 100 души?"В същата биография на Роберт Максуел "Чуждо тяло" авторът, Ръсел Дейвис, говори за документ в три екземпляра с гриф "Строго секретно", където се давали инструкции на българските тайни служби "да координират и контролират движението на парите зад граница". Дейвис има предвид приходите в долари от новосъздадените секретни фирми, които е трябвало да бъдат внесени по сметки в западни банки. Тези сметки били под контрола, според автора, на българското Министерство на вътрешните работи.Откъс от биографията излезе в английския "Гардиън" и като отзвук от това, бившият премиер на България Андрей Луканов бе толкова разгневен, че побърза да заяви във вестникарско интервю: "Няма нито една истина в писанията за Максуел!... Той беше партньор на България и това не е тайна. Затова го приемаше президентът Желев, преди това президентът Младенов, аз, като премиер, а и лидерът на опозицията Филип Димитров".В същото интервю А. Луканов нарече басня твърдението, че в периода от 1 януари до 31 март 1990 година от страната ни са изтекли 2 милиарда долара от резерва. В следващите си признания Андрей Карлович, характерно по своему, витиевато допълва: "есента на 1989 имахме 1 млрд, а към март 1990 вече около 300 милиона". Както и това, че "вярно е, извършвали сме плащания, което могат да са равни на два милиарда, но те не бяха плащания, извършени от собствените средства на България".Кое е вярно, и кое - не отговаря на истината: вече 18 години все се появява някое и друго "сензационно разследване", в което се твърди, че 1 млрд и 350 милиона долара са раздадени в куфарчета, или пък се излиза с версията, че 3 милиарда долара кредит България била дала на Либия! Твърдя, че България не е давала на Либия 3 милиарда долара кредит и че съществува случай с изчезнали близо два милиарда долара, но той е съвсем друг и няма нищо общо с държавата Либия!

263

2 милиарда в Швейцар

преди 12 години

Към 10-и ноември 1989 г. България е имала златен резерв от 2 милиарда в Швейцарски банки. За това е свидетелствал след свалянето си от власт последният комунистически ръководител на страната Тодор Живков. До последните дни от живота си Тато се е интересувал какво е станало с тези авоари, но така и не е получил адекватен отговор.

262

NLO

преди 12 години

haha nema nikoi da ti kaje koi okrade Darjavata sled 1989 , tova sa Izvanzemni s Balgarski dokumenti za samoli4nost hahaha

261

$

преди 12 години

Този голяма шпакла удари. Няма как, като са от едно синьо котило.

260

Охранител

преди 12 години

Докато се лашкаме от Русия до САЩ и ЕС, китайците станаха суперсила...и в икономиката и в много други неща...а ние що ги ручааме жабетата...??? И отново сме неправилно ориентирани...и нищо не правим, за да се подобрят нещата...напротив...

259

nema OTGOVOR

преди 12 години

2 милиарда златен резерв на България, изчезнал от швейцарски банки?20 godini nikoi ne moja da kaje kade iz4eznaha tea pari ot Darjavat , sled o6te 20 oak nema da ima otgovor

258

tanerim

преди 12 години

Тоя *** на снимката прилича на чичо ми, с разликата че моя човек не е толкова ***, комплексиран, завистлив, миризлив т. н.

257

муспи

преди 12 години

Тиквата отблизо следи този форум, и се зарича че ако продължава така ще спре да режи ленти, ще напусне футбола, ще зареже политиката и ще се оттегли в Швейцария. Това са все *** фантазии, успокоява, но страшното му е че може да получи куршум в темето - той е специалист по тези работи, оперативен работник в органите, знае какво може да се очаква.

256

Охранител

преди 12 години

Всички коментари дотук потвърждават едно единствено нещо! Заслужаваме си това, каето имаме и получаваме!!! Много сме силни пред клавиатурите...

255

Алов

преди 12 години

Да му кензам в устата и на него и на светият синод. Турция е с нас.

254

Анонимен

преди 12 години

бсп е партииката на мафията с червените мутри!