29

ниня

преди 12 години

не ни искат марсианците - това е проблемът- пропаднаха не само руските мисии, но и много американски... още повече, че фобос и деймос, май са изкуствени спътници... просто ни е рано да си завираме носа там :):):)

28

Филчо

преди 12 години

Пак плюят фоби и ясно, някой им се опълчва.За мен понятието "русофобия" е трудноразбираемо.И понеже в класацията на моралните дефекти неблагодарността и подлостта лидират, понякога отговарям на фобите.Те не пропускат тема, свързана с Русия и да не извадят раздвоеното езиче и отровните зъбки. Нещастни хорица. Я бързо отговорете какво значи Flerovium? Къде са синтезирани No113,115,117,118 от Менделеевата (!)таблица? Да направиш реактивен двигател с управляеми сопла е по-трудно от мотор за "Ферари"

27

Анонимен

преди 12 години

най големите европейски мизерници дават акъли кой какъв е и къде му е мястото )) ами глад ,глад ,глад само за вас *** ,нищо ,скоро ще изчезнете

26

Анонимен

преди 12 години

българи , много скоро *** ще са ви новите господари ха ха ха нали знаете защо ? ами раждат се много ))

25

Анонимен

преди 12 години

Българи , *** , че винаги сте го правили това ! ))

24

европеец

преди 12 години

За България и българите !заплата 270 лева пенсия 100 лева най нисък стандарт на живот в европа !една от първите страни по онкологични заболявания .висока емиграция висока смъртност и ниска раждаемост .просто и неграмотно население едно от най простите в Европа !първата държава в европа с неграмотна мутра премиер !това за българите .

23

Анонимен

преди 12 години

Тъпите Руснаци се пробват с един скок да настигнат НАСА и да наваксат десетилетното пиене на водка, но така не става. Той шефа на Роскосмос сам си каза, че сондата е правена 15 години през които срока на годност на елементите и възлите на сондата са почити изтекли. Пестят накакви смешни пари от материали, пестят и от тестове и резултатите са на лице. Остава им отново да се молят на НАСА за някоя данна или снимка.

22

Светльо

преди 12 години

Просто практиката показва, че Русия не се учи от грешките си и си заслужават бъзиците... Ако всичко беше наред, нямаше да усложнят излишно Фобос-Грунт, нямаше да заменят Фрегат с МДУ, нямаше да включат китайския микроспътник и идиотската му греда. Може би и български инструмент нямаше да има...Ама с 5-6 инструмента на борда, колкото и американците слагат, всичко щеше да е наред. Не можеш да го блъскаш с инструменти до безкрай, увеличавайки многократно вариантите за провал

21

Светльо

преди 12 години

Колко съветски и руски мисии бяха изпратени към Марс? Марс 1, Марс 2, Марс 3, Марс 4, Марс 5, Марс 6, Фобос 1, Фобос 2, Марс 96, Фобос-Грунт? Колко от тях завършиха с пълен успех? НИТО ЕДНА.Какво направиха руснаците, за да поправят грешките си? Отдавна беше известно, че руските мисии са свръхкомплексни до степен, при която провалите се умножават за комплексността. "Фобос-Грунт" започна като малък проект, после се разрастна, включиха китайски спътник, натрупаха го с инструменти.

20

Светльо

преди 12 години

Първо - аз не влизам в категориите "русофоб" и "русофил". Винаги съм отразявал руски, китайски, индийски, американски мисии. Хората, които следят статиите ми знаят, че неведнъж съм критикувал НАСА... От друга страна миналата година помниш ли колко хвалби хвърлих за руския космически телескоп Радиоастрон, а?Второ - руснаците си заслужават иронията, заслужават си сарказма, заслужават си всички подигравки за междупланетните мисии. Междупланетните сонди на Русия НЕ СТРУВАТ точка.

19

Анонимен

преди 12 години

Гола вода са руснаците. То само в космонавтиката да беше така, а то ...

18

Жельо Атанасов

преди 12 години

Подкрепям Светльо "Анонимните" *** да си мълчат. Интернет пространството пропищя от плъхове като вас, трайте си докато не се престрашите да застанете зад името си!

17

Анонимен

преди 12 години

"към обЕд" ли вЕрно ше падне ??? кой клас имате завършен бре....

16

Анонимен

преди 12 години

всичко руско е ***

15

Светльо

преди 12 години

Аз чета оригинални статии на английски и руски език от официални и неофициални източници, които после превеждам на български език в най-посещаемия български сайт за космонавтика - не стига това, но съм и редовно канен по медиите за популяризиране на космонавтиката...За разлика от теб, който си анонимен, не смее да застане с истинското си име в публичното пространство и се държиш като форумен *** или като някой, на който са му изяли захарното петле в детството

14

Светльо

преди 12 години

Ами експерте, ако не четеш само по диагоналната ще знаеш, че планове за частните космически кораби включват полети до Марс чак след 2016 година :) Дотогава се предвиждат само полети до МКС-то... първият от които е през февруари най-рано....А дотогава САЩ имат цяла флотилия междупланетни апарати - към Луната, към Марс :) Къде са ви междупланетните станции до Меркурий, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун и астероидите, бе таварищи?

13

Светльо

преди 12 години

Не се тревожете, товарищи, американският марсоход "Кюриозити" носи и руски прибор за измерване на радиация... така или иначе, таварищи, няма да имате друг шанс да изследвате Марс, освен ако не си сложите инструментите на американските станции

12

........

преди 12 години

Kakto edin syforumec pisa predi vreme:"Golqmo,tejko,4erno i ne rita-6to e to?"I otgovoryt:"Tova e ruska ma6ina za ritane..." :)))Lek den!

11

Анонимен

преди 12 години

така е като има български уреди на борда

10

ash

преди 12 години

Споко, нема проблеми: Бойко ще ги хване във въздуха ,нема да се притеснявате!!!!Всичко е под контрол... той знае какво прави... и няма да повтаря