108

rumen221

преди 12 години

- Остави лукавия на началнико си ..., ами кажи...:- ПОСТИШ ЛИ, ПОСТИШ ЛИ-И-И...., ДЯДО ПОПЕ...?

107

Оротдокс до 107

преди 12 години

Май доста си попил от така омразните римокатолици, като гледам как йезуитски се опитваш да припишеш на Праволславието определени латинянски грехове? Нали сам казваш, че индулгенциите са папищашко изобретение? Защо тогава товариш и Христовата църква с тези грехове? В нашата църква не съществуват индулгенции, липсва този "откуп" за душата, мерен в пари и вещи, тук има само едно средство-покаяние! Изповедта е неразривна от покаянието, и именно пред свещеник, а не пред камък, както е по ваш обичай.

106

1

преди 12 години

До 105 - защо реши, че на човек му трябвя посредник-чиновник? Църквата е духовно обединение на вярващи християни които носят вярата в себе си, църквата е храм за едноверци а не институция за обогатяване на някакви самообявили се служители на заплата.

105

Анонимен

преди 12 години

Митрополита с кон и каруца ли да се движи бе ***.. Бил с Ауди ами има Аудита и 6-7хиляди лева , мерцедеси има и за 5хиляди. На Митрополит Кирил се оказа че колата била тестова , и блъскана даже и после я подарили на митрополита.. Ай сикана национални предатели... Боко кара джип за 240хиляди лева..

104

Петко,

преди 12 години

ако ще и светец да благослови този, който не иска да види и чуе, никой не може му помогна...Благослов се дава на правителство и войска не за да вършат беззакония, а да се опомнят и да послужат на народа!

103

Не е верно!

преди 12 години

И още нещо за "тайнството" изповедание - ако аз нямам смелост да се изповядам и покая пред самия Бог какво постигам с жалкия си опит да си пошушукам малко с посредника?! индулгенция?! Друго ПОЗОРНО тайнство, измислено и най-вече практикувано от римокатолиците?! Дай пари и Бог ще ти прости?! Значи всички мутри ще се откупят?! Ще платят тлъстата комисионна и ще се откупят. А бедняка ще гпри в ада?! Жалки, комерсиални трикове! Юда е бил по-честен търговец от вас! Поне се е покаял после...

102

Срам

преди 12 години

Нашите религиозни водачи са самозабравили се агенти на ДС и техните протежета. Митрополит Николай стана такъв само с едно - послушание и угодничество не не към бога, а към Максим..............

101

Ортодокс до 97

преди 12 години

Църквата е посредник между Бога и човеците, без нея спасение не може да има. Църква се гради не само с камъни, така е, църква се гради и с човеци, които участват в нейните тайнства и принасят богослужба (литургия). Именно човеците са наречени "живи камъни", с които се съзижда църквата Христова! Без да ядете и пиете Телото и Кръвта Христова, не може да имате вечен живот! Хвалите се, че четете Библията, четете я тогава всецяло, а не части от нея...Как отричате Св.Тайнства, признавайки Св. Писание?

100

stamo

преди 12 години

baxti maznia izmamnik

99

1

преди 12 години

духаст бе ***. и това ми бил божий човек!

98

Анонимен

преди 12 години

Не съм наясно много, много с религията, макар да съм роден и кръстен християнин, но ... В Рим има огромна болница, направо може да се загубиш вътре, само в двора. полща и е колкото на малак град. Тази болница се издържа от Ватикана и църквата, а също и с дарения. Питам аз родните "пастири", какво подобно нещо са направили за българите? Колко *** са вкарали във вярата и са социализирали? Колко сираци са приютили в манастирите си. Не, че папищашите не крадат, но и на нищите дават, нал тъй ...

97

православен християн

преди 12 години

Този алчен вещоман с часовници от по няколко хиляди евро и с цял автопарк от скъпи джипове и автомобили скверни Църквата, и вместо да се засрами от огромните си грехове клейми и отправя обвинения и заплахи наляво и надясно. Що за наглост? Тоя ли мерзавец ще дава "пример" за смиреност и морал?! Това е пълан абсурд!

96

шарлатани

преди 12 години

Всички са шарлатани в БГ, като започнеш от църквата и свършиш до тези ясновидци които са нароиха и по телевизиите и нагло, нагло лъжат, в момента по ЕВРО КОМ една проси пари, да замен е една просячка която иска да излъже бедните хорица, но най-много се ядосвам, че има и такива да се обаждат и точно това показва колко е бУдала народа. Едно *** беше казало; БАТЕ, БУДАЛИ МНОГО, САМО ТРЯБВА ДА ГИ НАМЕРИШ. Да, това е истината и будали винаги се намират. Ето това е България, пълна с шарлатани.

95

1

преди 12 години

Че висшия клир на нашата църква е затънал в грехове е ясно на всички. След като имат право да владеят, управляват и разпределян материални активи и пари, нека държавата ги проверява. Обаче защо не провери и мюфтийството - там далаверите са огромни, но някой им е сложил чадър. Много се надявам да не е правителдството, защото ако е така - значи напълно това управление се е навело заднишком на Турция.

94

Петко Ганчев

преди 12 години

До 81 - казано е който има Вяра колкото синапено зърно , планина ще премести ! Та за Благословията за която споменаваш върху Българския народ - Ако беше истинска Благословия със истинска Вяра - Тук в България щеше да бъде Райска градина - а не да народа да тъне в мизерия и нищета и да се чуди как да си плаща разходите ! А се дава благословия на Власт и политици която окраде и продаде България и доведе народа си до мизерия и просешка тояга !

93

Не е верно!

преди 12 години

Ортодокс, какво лошо е направил Мартин Лутър?! А църквата не е камара камъни а много хора! Затова не ни трябват църкви. И никога не съм получил отказ от "църковна услуга"! Даваме дарения когато и колкото можем. Не познавам хора, които са изгонени от църквата заради липса на пари. Напротив! Ха да видим дали ще ме изповяда (?!?!) православен поп или ще ме венчае БЕЗПЛАТНО! Невъзможно!

92

някой си

преди 12 години

те хората даряват,ами вий какво правите за народа

91

Анонимен

преди 12 години

Българите нямат държава и да имат е само на хартия тя защитава , *** и глобалисти и гейове и ***, България е *** държава защото има култ към *** етност , имат привилегии каквито са не мислими за етническите българи.. Национални предатели Стипендианти на Сорос и САЩ управляват България. Българската Православна Църква е последната и Институция която е Българска.

90

Анонимен

преди 12 години

къв е Боко да кара кола от 240 000лв. А митрополита да не кара за 100 000лв. Ай сикана бе предатели.

89

Анонимен

преди 12 години

Проблемът е, че една етническа дискриминация преминаваща към геноцид, независимо от нейната форма - с класически оръжия или с оръжията на съвременните политтехнологии за психологически натиск срещу групи хора, не се води от единични индивиди. Тази дискриминация се води от цели държави - или по-точно, от групи хора, които управляват държави. Когато е с класически оръжия, там всичко е ясно - самолетите излитат от самолетоносачите, хвърлят бомбите, изстрелват ракетите и се връщат.