38

ник

преди 12 години

Колкото и да се дървите, германците са били на косъм да превземат половината свят. Били са нужни обединените усилия на всички останали + късмет, че да не стане така. Ако само един от основните играчи срещу тях - американци, англичани, руснаци, люта зима е отсъствал, светът сега щеше да изглежда по друг начин.

37

Анонимен

преди 12 години

Хитлер е бил "подлъган" от хитрата допломация и игрички на британците, да нападне Русия, четете малко повече дипломатичаски документи освен само технически за превъзходството на Германия. Единственото спасение за Британците е било Хитлер да обърне погледа си към СССР, защото иначе острова е заминавал. Както писа човека по-долу, на Хитлер са му трябвали ресурсите на Русия, но е можел първо да довърши Англия, което някои сега го отчитат като грешка, че не ги е довършил, преди да почне СССР.

36

Анонимен

преди 12 години

14,ролята на СССР във Втората световна война е много противоречива и е голяма глупост да се приписва основната заслуга за победата на Сталин и червената армия над фашистите.Eто едно противоречие - Втората световна война започва на 1 септември 1939 и до юли1941 СССР е съюзник на Германия. СССР вероломно напада и окупира Полша, Литва, Латвия, Естония, Молдова и води кръвопролитна война срещу Финландия.Така че СССР е една от двете страни разпалили ВСВ и виновник за милионите жертви.

35

Бахур

преди 12 години

Илитерата под мен, Германия не губи "битката" за Британия, Британското ПВО е разбито и повечето от ВВС-а им е унищожен, но десант там би изисквал доста ресурс и Хитлер ги игнорира, за да се съсредоточи към Русия, където са ресурсите, тъпчо. А за споразумението между Хителр и Сталин и подялбата на Полша никой нищо не е оспорвал и дори не е споменавано и няма нищо общо с факта, че СССР са изнесли войната, а британците са се *** като ракитете са почнали да падат в Лондон.

34

бла бла

преди 12 години

Германците също са има ли подобен завод обаче за ракети ФАУ и концепция за ядрено оръжие

33

Анонимен

преди 12 години

не разбирам как светът щеше да е по-добър, ако германия беше победила? и не разбирам как германия можеше да победи едновременно Англия, Русия и Америка?нали се сещаш, че атомните бомби на американците можеше да паднат в германия, вместо в япония

32

Анонимен

преди 12 години

Бахурчо, добре! Вече игнорирам всичко друго освен твоите писания! Няма на никого да вярвам, че Великобритания и Германия са във война от 1939 год. Не вярвам и на това, че Германия и СССР са съюзници и окупатори на Полша. Злостни инсинуации са, че по същото време Литва, Латвия, Естония са "анексирани" от СССР. Вярвам само на Бахура, за бурята в чаша вода, която Германия загуби, и като не може да спечели в една чаша след повече от година започва в друга чашка с водка буря.

31

Шофьор

преди 12 години

Руснаците със ЗИС 5 с дървената кабинка щеше да превземат Берлин, ама некой друг път... Добре, че пристигаха конвой от Америка

30

Анонимен

преди 12 години

Единствената причина Германия да не победи и светът сега да е по хубаво място е липсата на ресурси и липсата на пътища в русия !

29

Анонимен

преди 12 години

Бахур е много прав.Какво друго са можели да направят да речем с английския "танк" Чърчил който е с максимална скорост от 15 мили в час и възможност за придвижване на разстояние до 56 мили и то само по равно.За изкачване по наклон се е нуждаел от влекач.Звучи ***,но е факт,който лесно може да се провери.Реална полза е имало само от Студебейкърите,джиповете Уилис и изтребителите Аерокобра като и трите са американски.

28

хипо

преди 12 години

Представяте ли си, ако тоя *** Хитлер не беше нападнал СССР и заедно бяха окупирали и Англия и САЩ. Интересна хипотеза.

27

Анонимен

преди 12 години

Камиони Студебейкър...абе какъв е тоя ***? Дори рендеците в днесшно време признават, че на Тигъра, ако му се сложи съвременна електроника, като всякакви други параметри може да се мери със съвременните танкове...60 години по-късно. Алоооу, кви британци, най-големите мишки. Да се радват, че Хитлер се е обърнал към СССР и ги е зарязал, щото му е трябвал петрола на кавказ, а британците освен грозни жени и мъгла друго нямат.

26

ЖАЛКО

преди 12 години

НАИСТИНА ЖАЛКО ЧЕ ГЕРМАНИЯ ЗАГУБИ - НИЕ БЯХМЕ С ТЯХ !!!! И НИЕ ЗАГУБИХМЕ !!!! КОЛКО МНОГО ЖАЛКО ........ А КРАДЛИВИТЕ БРИТАНЦИ ДАА ГО ДУХАТ С ТЕХНИТЕ СЕКРЕТИ АНАЛНИ

25

КALT

преди 12 години

До жегата. Ставаше въпрос за томитата, които сега се изкарват какви ли не. Не ми се мисли какъв бой щяха да ядат ако не е била Русия. Това са те, долни рижави мутанти, които нападат винаги в гръб.

24

Бахур

преди 12 години

Димитров, вземи прочети историята и фактите, недей да вярваш на Дискавъри. След "Битката" за Британия, което е по-скоро буря в чаша вода, Хитлер игнорира Британия, като преценява, че е смазал и ПВО-то и ВВС-а им и отлага плановете за десант и превземане на Британия, защото се насочва към СССР. Просто игнорира англичаните, може би това е било и една от грешките му. Но това по никакъв начин не отменя факта, напротив, че ако не са били руснаците биртания щеше да е западна германска провинция сега.

23

Анонимен

преди 12 години

Германия е била най-развитата страна в Европа тогава!Фау 2,Панцер,Тигър са оръжия превъзхождащи техниката на противника!След войната ордите чукундури правят жалки имитации с своите малки мозъчета неспособни да възпроизведат силата на немската индустрия!

22

US ARMY

преди 12 години

ако не бяха братушките и тавариш Сталин сега щяхте на немски да говорите мама ви проста!=================Ако не беше Ленд-лиза на САЩ твоите братушки щяха да са геройски загинали. Де факто САЩ са хранели цялата руска армия през 2-рата световна ама за това малко се знае.

21

хахаха

преди 12 години

явно и до днес смисъла му е останал секретен за днес.бгНякой разбра ли кое му е било толкова секретното от статията?

20

Туроператор

преди 12 години

Британците победиха Хитлер и сега разпускат по българските курорти като се наливат до безпаметност с евтин алкохол, чупят и се бият и ползват услугите на евтини проституки.

19

Димитров

преди 12 години

Бахурчо, "битката за Британия" е водена през лятото и есента на 1940 год. По същото време Германия и СССР си делят Полша и избиват поляци и прибалтийци. Българските комунисти пишат лозунги "Да живеят другарите Сталин и Хитлер!" и посрещат с цветя немските войски преминаващи през България за да окупират Гърция.Вместо да се тъпчеш с бахур и чесън на постлан вестник вземи го прочети.