94

Да не забравяме

преди 13 години

Па шта си ти? - такъв въпрос задававъв твоя дом безочлив чужденец.Па шта си ти? - с такваз псувня смущавадушата ти некакен пришълец;Па шта си ти? - туй питане навред -при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драгао, бъларино, сърбин ти полагаи чака с начумерен лик ответ.Но ти пази се, прав ответ не давай.Кажи се португалец кюрд, сириец,лапонец, ***, ***, индиец -но българин се само не признавай.Че тоз грях смъртен прошка там не знай:влече позор, побой затвор, изгнанье -невидени при прежните тирани.Скрий, че си българин в най-българския край;че си потомък Самуилов, на АтонскийПаисий внук; скрий на коя си майка син,на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин,и езерата и горите македонски!Не споменувай Лозеград,Люлебургас, ни Булаир ужасни:ти би разбудил подозрения опасни,че на героите техни може да си брат.Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,дъбрава, езеро, река, рид, планинаще викат с глас през всички времена:"Тук българи са, българи от памтивека!"

93

марин

преди 13 години

незнаех че в сърбия учат средновековна българска история

92

piligrim

преди 13 години

НАНДОРФЕХЕРВАР е името на гр. Белград на унгарски, което в превод означава "Белия град на българите" - понеже са го отнели от нас бълтарите. "НАНДОР" на унгарски означава "Оногондор" едно от българските племена.

91

AryanaBulgarica

преди 13 години

Какво ни занимавате с тая сръбска *** не мога да разбера?Тия нямат никакви постижения и са едно нищо в историята в сравнение с нас.Шумадийски свинари.

90

до Българка!

преди 13 години

ти наясно ли си колко пъти са ни нападали в гръб тия нещастници?

89

Марк

преди 13 години

Но какво трябваше да се случи , за де се появи тази публикация във в. "Блиц"!Трябваше да се разпадне Югославия, трябваше НАТО да бомбардира Белград, трябваше Сърбия сама да рледаде своите "герои" Милошевиш и Р.Караджич на Трибунала в Хага, трябваше да се отцепи Косово и т.н и т.н.Страданието прави хората мъдри! Сърбите за първи път са губещи от както са се освободили от турците!!!Лошото за тях е че колкото си по-нависоко, толкова е по-лошо падането!

88

Гошо Тъпото

преди 13 години

Нямаше нищо да пиша,защото ...новината не ме развълнува.Но вие хора...пишете,защото винаги пишещият...мисли и някой път пише...истината.Явно така се е размислил и Радослав Петкович-автора на статията. Понеже вече и там си...играят на демокрация,просто за да не се мъчи,е предпочел да напише...истината.Сигурно много му е...олекнало на завалията;честито!

87

до 81 ви !!!

преди 13 години

"ВЕЛИКИТЕ ФИРОМци "ще припълзят -ТОВА ЩЕ СТАНЕ,,, !!! А на тях тепърва им предстои АЛБАНСКИЯ ПРОБЛЕМ

86

greshka na car Boris

преди 13 години

Kogato *** e poiskal ot car Boris gda mu izprati balgarskite evrei, toi triabvashe da zakachi po edna jalta znachka na vsichki *** i da gi kachi na vlaka za Germania.Dnes Balgaria shteshe da izglejda mnogo po razlichna. Bez mrasnite marzelivi, kradlivi mangalski paraziti

85

Българка!

преди 13 години

Човек може да прецени колко близки сме със сърбите само като ни види какви буйни патриоти и колко лесно палим и двете нации:) Иначе естествено, че харесвам сърбите, а и смятам, че повечето българи мислят като мен, че кой друг ни е по-близък - гърците ли, румънците ли?

84

Рапончи

преди 13 години

Дами и господа да не забравяме и какво е казал г-на Чърчил за България и Сърбия. Ако не си спомяте ще Ви припомня:Цитирам:"България и Сърбия са едно и също Л---НО разделено по средата от колелото на една колска каруца!"Така че кой е по велик Историята ще кажем ние сме само едни бедни пътници по нейните пътеки.

83

АРАСЛАН

преди 13 години

Казах ви и пак ще го напиша . НЕ НИЕ ТАЗИ ОРИСИЯТА НА НАС . РАНО ИЛИ КЪСНО СЛЪНЦЕТО ПАК ЩЕ ОГРЕЕ БЪЛГАРСКИЯТ САРАКТ

82

nikolai

преди 13 години

какво свястно може да се напише за народ, който при всеки удобен и възможен случай е гледал ни прецака и преебе и който по всякакъв начин води пропаганда в македония и промива мозъците на истинските ни братя там?? на сърбите им е хубаво, че са единни като народ и имат национално самочувствие, което на нас ни го изтриват в последните повече от 65 години, иначе не са нищо повече от нас, а да не кажем, че и са поне 2 класи под нас и като страна, природа, хора, постижения и т.н. СЪРБЕ НА ВЪРБЕ!!!!

81

До "Българина&q

преди 13 години

Сърбина бил ***?!?! Ами ти какъв си бе "българино" ? Траки, прабългари и славяни, кърстоносци и византийци, турци и руснаци....само който не е минал от тук не е оставил следа в генетичното ни наследтво....какъв си ти ?

80

СВ.Климент

преди 13 години

АКО СТАНЕМ ПРИЯТЕЛИ СЪС СЪРБИТЕ В КОЕТО НЯМА НИЩО ЛОШО,КАКВО ЩЕ СТАНЕ С БРАТЯТА ФИРОМИ

79

Пешо

преди 13 години

Тесла все пак си е етнически сърбин, роден в днешна Хърватия.

78

До 44

преди 13 години

Нищо чудно, приятелю! Ако има държава, където още от най-ранна възраст се втълпява увереността, че те са "най-най", това е Русия. Руските ученици не знаят, не им се казва нито от родителите, нито от учителите, че България е люлката на славянската писменост, че оттук тя се е разпространила и у тях. Там е известна обаче като "руска писменост". Жалко, но факт! Разбира се, в Русия има и много сериозни учени слависти, които поддържат истината.

77

Дядо Мраз

преди 13 години

Боже, дори не мога да повярвам, че сърбин може да напише такова нещо, историчести реално, а не форма на някаква пропаганда. Е щом и създателите на македонизма, си признават, че Самуил е български цар, то МАКЕТА, юроде, що се срамиш да се наречеш българин?

76

kakva GRESHKA !!

преди 13 години

Car Boris vmesto evreite e triabvalo da kachi vsichki *** na vlakovete za Germania. Taka shteshe da zapazi svoia jivot i da napravi nashia po - lek.Predstavete si Balgaria bez nito edin *** ! Chisto,podredeno, spretnato. Horata rabotiat za sebe si a ne za *** !

75

korleone

преди 13 години

Евалла,ашкоосун един единствен път човек да прочете едни разумни и уравновесени коментари в тоя форум па макар и за ,,братска Сърбия,,.Спокойния и уравновесен човек е винаги по силен...както и да ни наричат те си го трупат на гърба.На всички браво !!!