83

Анонимен

преди 13 години

Добре де, след като детето е родено мъртво проблеми няма.Но защо лекарите два дена се чудят как да го убият и се наговарят как да оправдаят това?Не са разбрали че е било мъртво ли?

82

Анонимен

преди 13 години

Как употреби българският министър на вътрешните работи разсекретени СРС-ета? По телевизии и радиа Цветан Цветанов се оправда с обществени нагласи като основание за декласифициране на СРС-ета. Т. е. иде реч за политически нагласи на управляващата ГЕРБ и политически причини за даване на разрешение за разсекретяване на СРС-ета!Това вече е опасен прецедент, тъй като означава, че Прокуратурата и прокурорът дал разрешение за декласифициране на СРС-ета по казуса Горна Оряховица са направили политически ход, в зависимост от желанието на изпълнителната власт!Според Закона за защита класифицираната информация, и неговите Преходни и заключителни разпоредби, данните, придобити чрез СРС-ета представляват държавна тайна. Т. е.декласифицирането на СРС-етата не може, няма как да бъде мотивирано с обществени нагласи, тъй като тогава Прокуратурата би се явила като изпълнител на политическа поръчка на изпълнителната власт!Министърът на вътрешните работи може да е пропуснал разучаването на НК и НПК, но Главният прокурор на Републиката Борис Велчев е наясно, че общественото мнение и нагласи не са правно-релевантен факт!Защото тук му е мястото да припомня, че последните промени и приемането на окончателните текстове в НПК, за постановяване на осъдителна присъда ще бъдат достатъчни само данни от СРС /специално разузнавателно средство/ и показания на анонимен свидетел. ще са достатъчни, за да пратят в затвора извършители на тежки престъпления

81

Парламента

преди 13 години

Грешка драги !!! Министрите ги привиква не кой да е, а техния РАБОТОДАТЕЛ !!! Парламента ! Ако вляза в твоята лексика - да, министрите са *** и ги привиква сводника им !!!

80

yashinaki

преди 13 години

Е то по тази логига - "ти бил ли си там", ти за нищо не трябва да имаш мнение! Никой досега не е оспорил СРС-тата?! Но какво ли се опитвам да говоря с теб с факти - ти разбираш само от обиди, *** скапано.

79

61 - гаджето на Яне

преди 13 години

Защото лекарите потвърдиха, че това са техни думи бе ***, има видео в днес.бг, където интервюират лекаря.

78

Анонимен

преди 13 години

Експертизата е способ на доказване и като такава, и част от досъдебно производство не би следвало да се намира при министъра на вътрешните работи коментира за сайта Хроники експерт по наказателно право! По закон не е работа на министъра на вътрешните работи, нито пък на Министерство на вътрешните работи да правят съвещание, за да се реши дали ще бъде повдигнато обвинение по казуса Горна Оряховица или не;По закон няма как министърът на вътрешните работи да си позволява да коментира на всеослушание висящо досъдебно производство;Всички данни по едно следствие представляват следствена тайна и коментирането им, като се изнесат пред гражданството носи наказателна отговорност за този, който го върши;Чл. 173. /1/ /Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г./ За използване на специални разузнавателни средства по досъдебно производство се подава писмено мотивирано искане до съда от наблюдаващия прокурор. Т. е. министърът на вътрешните работи не е наблюдаващ прокурор, за да иска от съда да използва специални разузнавателни средства;Чл. 174. /1/ Разрешението за използване на специални разузнавателни средства се дава предварително от председателя на окръжния съд или от изрично оправомощен от него заместник-председател;........................................./6/ За направените искания и издадените разрешения по ал. 1 и 2 в съответния съд се води специален регистър, който не е публичен. Това не пречи да попитаме вписано ли е в регистъра искането и разрешението за използване на СРС-та в казуса Горна Оряховица?Т. е. важно е да се знаят мотивите за разрешение за използване на СРС-та в казуса Горна Оряховица, както и на какво основание е било дадено разрешение на министъра на вътрешните работи от правителството на ГЕРБ да използва СРС-ета в парламента;Важно е да се уточни дали съответното длъжностно лице е имало право да дава разрешение за разсекретяване на СРС;Тук вече коментарът на юридически експерти по наказателно право е, че според Наказателно-процесуалния кодекс,Чл. 198. /1/ Материалите по разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора./2/ Когато е необходимо, органът на досъдебното производство предупреждава срещу подпис лицата, които присъстват при извършване на действията по разследването, че не могат да разгласяват без разрешение материалите по делото и в противен случай носят отговорност по чл. 360 от Наказателния кодекс.И макар, че е декласифицирана, информацията, събрана със СРС, тя е доказателство по образуваното наказателно производство.Според Закона за специални разузнавателни средства, и неговиячл. 32 - резултатите, получени чрез специални разузнавателни средства, не могат да бъдат използвани за друго освен за предотвратяване, разкриване и доказване на престъпления при условията и по реда, посочени в закона

77

x

преди 13 години

be redno e Ceco da si dade ostavkata tova e..........

76

Анонимен

преди 13 години

Най най простия- тези сересета са слушани в парламентарната комисия по национална сигурност, слушани са и от самите лекари записани на тях и нямаше възражения по достоверността им.Това че си *** не те извинява, информирай се преди да се изцепваш така...

75

Мунчо

преди 13 години

Спокойно форумци,както виждате горе на снимката, Цецо Папконосеца си е взел вече папката и тръгва по коридора към изхода.Проблемът върху който се е замислил е дали да се връща.Най-добре е изобщо да не се мярка пред очите на мислещите хора в тази страна,защото засилва анти ГЕРБерските настроения със всяко свое появяване.По тъпо излъчване трудно може да си представи човек.

74

Данъкоплатец

преди 13 години

Точно *** ще ти викам. Нещо като квинтесенция на посредствения мозък. Ти чул ли си какво са си говорили по телефона бе *** ? Или казваш, какво ти каже *** Цвъ Цвъ и го слушаш с увиснала мандибула ? Просто гладкото ти мозъче не може и да допусне, че този след като излъга за апартаментите си няма и да излъже пак, а ? После - не сме били *** народ. Да да. Както каза някой по долу - колосално *** сме. И ти си примера.

73

курбалаев

преди 13 години

е дпс ,бсп,ндсв и други знайни и незнайни вече бяха на власт тях ги видяхме - резултат - мизерия,корупция,кражби айде да видим кво ще свърши герб - тези твойте вече им сърбаме попарата достатъчно години - тоя филм сме го гледали.П.С - освен ако не си мазохист.

72

Желев

преди 13 години

Прав е 47. Бойко наистина каза,че в тая криза,семействата не могат да си позволят по деца /*** може и повече/. Ами те наистина нямаше да си го позволят,ако знаеха,че толкова ,,кадърно,, правителство ще имаме.Срамно е.

71

Анонимен

преди 13 години

оставката и да покаже мъжество и достойнство, след като бе категорично опроверган от съдебно-медицинската експертиза, министърът на вътрешните работи, вместо да се извини на лекарите за опита да ги опозори публично, той създаде нова нелепа интрига: Знаете ли, когато ми казват името Иван Костов, за какво се сещам. За срутената сграда на Алабин в София, в която загинаха две момичета... Каква сграда на Алабин, какъв дядо, каква връзка има откровеното самоорезиляване на Цветан Цветанов с това връщане към миналото? Крайно време е Главният прокурор на републиката Борис Велчев да излезе на светло и да даде някои належащи обяснения на гражданството!Петорна съдебно-медицинска експертиза доказа, че плодът в казуса с аборта в болницата в Горна Оряховица е бил мъртвороден!Второто, което излезе като становище на петорната съдебно-медицинска експертиза е, че плодът е бил освен мъртвороден, е бил и на границата между аборт и преждевременно раждане, в 25-тата седмица на бременността!Заключенията са направени на база на аутопсия, изследвания, документация на екипа, както и тестове.Проф. Тодор Чернев заяви по bTV: Става въпрос за един рутинен случай на мъртво раждане на 16 годишно момиче... бременността не е контролирана...съществени медицински пропуски не са установени...Според проф. Чернев, случаят е категорично изяснен и данни за лекарска небрежност липсват!В ранния следобеден час, Окръжна прокуратура във Велико Търново не бе получила още петорната съдебно-медицинска акспертиза, което не попречи на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да покаже, че има експертизата в ръцете си!От ОП уточниха, че уточниха, че все още не разполагат с официалната съдебно-медицинска експертиза, а са налични са само фрагменти, получени по факс, които разследващите са изискали преди време!Най-шокиращите изречения в репортажа на телевизията бяха следните: Ще бъде ли повдигнато обвинение на медиците, най-вероятно ще стане ясно след извънредно съвещание на Министерството на вътрешните работи по казуса. Трябва да се прегледа всичко, което е предадено като експертиза. Така вътрешният министър Цветан Цветанов коментира официалния документ по случая със смъртта на бебето от Горна Оряховица.

70

D2+

преди 13 години

do D1 18 ... Abe D1 4uh,4e shtial da si podava ostavka skoro i BB se 4udel koi da nazna4i , mejdu MIMO PELTEKA ot kulsko ili Yane razvedkata ...

69

Дени

преди 13 години

"Малко по-късно лидерът на ДСБ Иван Костов обясни, че експертизата е била готова на 18 декември и е била три дни крита. Той допълни, че в частен разговор е получил информация, че съдебните медици са били притискани по време на изготвянето на експертизата. Костов беше категоричен, че скандалът няма да бъде потулен покрайпразниците и ще бъде на дневен ред и след ваканцията на депутатите."Кой ли е притискал и тези лекари ,които са правили експертизата ? Какво става в тази държава ?

68

Иван

преди 13 години

Ей я се осъзнайте - министрите да не са *** - който ги поиска и те да са на разположение.За какви скандали става дума - за лекари за полицаи .ами нали се води разследване,нали си има законови срокове.Иван Костов като п.... мълча 2 години сега като тропне и министъра да му козерува.Тези хора/министрите/ си имат дневен ред,имат уговорени срещи които според вас трябва да отменят заради психопата Янев или озлобения Костов.

67

Анонимен

преди 13 години

Маджо докара царя. Плати му и му нареди кабинета. И вкара приятеля си Борисов в него като главен секретар и заедно с НДСВ управлява цял мандат. После сътвориха ГЕРБ като алтернатива на залязващото НДСВ. Навсякъде мутри.

66

Анонимен

преди 13 години

Цецо - Президент!Гоце - в Сирищник

65

Д1

преди 13 години

Равносметката е, че вмомента ни управляват всички Калинки Илиеви !

64

Анонимен

преди 13 години

Ей робе, роб си се родил, така и ще си умреш. Роб.