139

Amenhotep

преди 13 години

Емил Кало е доктор по философия, бил е директор на "Труд", създател на "Новинар", директор на "Общество и право". Сега е председател на организацията на евреите в България "Шалом":- Време е политическата класа да каже: да, ромите са криминогенна група, те крадат, убиват и изнасилват. (...) Ами програмата "От социални помощи към заетост"? Бяха изхарчени сума пари, мои и ваши. Какво стана с тази програма? Ама не с елементарния отговор: 270 000 души "получиха работа". Каква работа получиха?- Подпираха метли.

138

Българин

преди 13 години

С една дума, ако държавата третира хъхрещите *** така, както третира хората, *** или ще избягат, или ще измрат - без да се налага да ги трепем.

137

Amenhotep

преди 13 години

Проблемът с ***:Помоща на България спрямо *** населяващи територията й:- Рамкова програма за интеграция на ромите в българското общество (1999);- Национален план за действие за по-нататъшно прилагане на Рамковата програма (2003-2004)'- Стратегия за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства - 11.06.2004 г.- Национален план за действие за изпълнение целите на "Десетилетието на ромското включване (2005-2015)"- План за действие за изпълнение на Рамковата програма за равноправно интегриране на ромите в българското общество за 2006Национална програма Ограмотяване и квалификация на роми - Приет с РМС от 26.02.2006 г.Похарчени са 30 240 000 лв!

136

Българин

преди 13 години

Авторката на статията говори за някакви рестрикции, че не можело държавата да казва кой колко деца да ражда. Да, но държавата може:1. Да смачка мангалският бандитизъм и да защити животът и имотът на хората - това е нейно ЗАДЪЛЖЕНИЕ.2. Да спре изплащането на помощи на здрави и прави индивиди, годни да работят.3. Да разруши незаконните *** коптори.4. Да прекрати кражбите на ток и вода.Да видим тогава какво ще правят *** - като плъхове да се плодят, пак ще се топят като брой !!!

135

mm

преди 13 години

Много глупава статия. Авторката сигурно се мисли за много умна :) и от нейният златен пиедестал е готова да раздава присъди и да прави елементарни, общи изводи за една тема която много над интелектуалните и възможности. Аз не бих си позволил да правя подобни абсурдни изводи за бъдещото развитие на изключително сложното човешко общество. Просто не съм толкова арогантен и заслепен. 99% от хората умело се самозалъгват и се мислят за по-умни от колкото са в действителност. Аз имам същият проблем :)

134

Луд Гидия

преди 13 години

Прочетох статията и всички коментари и се ужасих: колко са глупави всички българи, автори на коментари и самата авторка. Затова сме на това дередже. Проблемът има много просто решение и то е комунистическият лозунг от 1917 година: "Който не работи - не трябва да яде! Който не е с нас, е против нас!"

133

Даола

преди 13 години

Всъщност държавата може да упражнява контрол и да има много повече функции от тези, които сега всъщност не изпълнява.В различни сфери на живота държавата може да има протекционистка политика, това не се отнася само за стопанството.Но ако потреблението на стоки и услуги, на здравна помощ и на възможности за образование продължават да се свиват - след 50 години не търсете България на картата. Последните 20 години нашата нещастна нация само оцелява - продължителното оцеляване е бавно загиване.

132

Amenhotep

преди 13 години

Паразитът е организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен гостоприемник. Паразитът се развива за сметка на гостоприемника, който губи постепенно жизнеността си. За разлика от хищниците *** не убиват или не убиват веднага организмите, които използват за храна.Инвазия Инвазията (от лат. invasio - нашествие) е медико-биологичен термин, с който се означава проникването, размножаването и разпространението на паразитни организми в гостоприемниците, и обитаваната от тях среда. Инвазията има две основни характеристики:- интензитет - характеризира броя на ***, които са успели да инвазират (да проникнат и да се размножат в) организма на гостоприемника;- екстензитет - характеризира биогеографското разпространение на ***; според своя екстензитет, паразитозите могат да протекат: -спорадично - засягат единични хора или животни;-ендемично - засягат специфична, тясна група от хора или животни (деца от едно училище, работници от една бригада, животни от една ферма);-епидемично - засягат широки групи от хора или животни (цели области, градове и села);-пандемично - засягат цели държави и континенти.Паразитози Паразитози се наричат болестните състояния, които *** причиняват в организма на гостоприемника. Най-честите клинични признаци на паразитозите са безпокойство и измършавяване. При размножаването на голям брой *** гостоприемникът може да загине.

131

nikola

преди 13 години

Да бе, програми за контрол на демографското развитие има, и са успешни - пример: Китай - там за повече от едно дете уволняват, спират всякакви привилегии. При нас би било още по-лесно: Ако имаш повече от 2 деца, ти се спират всякакви социални помощи. Толкова. Не дискриминираме, а всъщност спираме да изливаме държавни пари в едни групи, които имат по много деца и живеят на гърба ни.

130

Българин

преди 13 години

Дори индийците - тия кротки хора, дето оставят маймуните да им се катерят по главите, са прогонили гнусната хъхряшка раса от страната си. Ние ПЛАЩАМЕ на същите тия ***, за да се РАЗВЪЖДАТ.Статистиците ни казаха какъв ще е резултатът от това безумие.Вековният опит на десетки народи е показал едно - че от *** човек не става. Каквото и да го правиш, както и да го интегрираш, просто НЕ СТАВА. *** са нисша раса и нищо не може да промени това.

129

@

преди 13 години

Става въпрос за диктатура и въобще не звучи страшно.1400г. Древен Рим-само 400г. демокрация и то не в края.Комунистическите *** с техния тоталитаризъм опорочиха понятието диктатура и сега то се свързва с тях.А всъщност означава делегиране на определени правомощиа на една личност за определен период от време/обикновенно кризисен/.Деликатния момент е че понякога Диктатора може да "забрави" да върне пълномощията.Но това не е причина да се отрича диктатурата като форма на управление.

128

Х

преди 13 години

Не зная коя е Анелия Димитрова. Но статията поставя пръст в раната, защото няма по-важна задача стояща пред българското общество, от решаване проблема с ***. Вече съм убеден, че всичко, което се случва в страната е вследствие на тъпите ни, елементарни, алчни и нагли политици. Тези хора ще разрушат държавата, затваряйки си очите за най-тежките, вече непоносими проблеми, с цел личното си облагодетелстване. Питайте Ихтиман.

127

р

преди 13 години

раждат децата си там*

126

р

преди 13 години

те и българите ходят по Испания и т.н. само че не се връщат, ами раждат там децата сии въобще не е до пари!

125

Малчо

преди 13 години

Перфектна би била някоя статия с позитивна насоченост, която да даде поне грам увереност на младите, че си заслужава да направят нещо за страната си.Кенеди го беше казал:"Не питай какво страната ти ще направи за теб, а помисли какво ти можеш да направиш за нея!"Просто и ясно. Затова Америка е велика!А ние какво? Само се самосъжаляваме,самооплюваме, предричаме си сами най-черното бъдеще! Жалка работа!Та затова статията не е нищо особено - един от многото депресиращи материали!Това ли ни трябва?

124

8791

преди 13 години

Подчертах,че говоря за белите французи.Братле,не говоря само за ПАРИ,а цялостна политика.Която да стимулира тази част от населението,която се образова,произвежда,която е отговорна.Но в същото време,колкото и крайно да звучи,да се въведат рестрикции/колкото и страшно да звучи/ спрямо ***/не само от ***/.Защото хубаво си говорим за демократизъм и братство,ама рано или късно този балон ще гръмне.И тогава последиците ще са още по-страшни.Или се действа сега,или влака заминава.Без нас

123

учител на циганчета

преди 13 години

Споко, и те започват да се цивилизоват !В селото , в което учителствам и *** са болшинство , започнаха да никнат нови *** къщи - купуват парцели / запустяли бълг. дворове/, като кукли ги правят ; правят по 2,3 деца само , а не по 7 , както беше , когато започнах работа в това село .Ходят по Гърция , по Испания - гледат как е живота там и като се върнат децата им - по друг начин се държат. Ние ги направихме нагли , безхаберни , михлюзи , само да лапат помощи - НИЕЕЕЕЕ ! Какво ревем сега

122

joro

преди 13 години

perfektna statia .mnogo istinska i mnogo zemna .i mnogo aktualna ako moje da se nare4e nai globalniqt problem na na6ata nacia актуален .Благодаря на този който се е сетил за това нещо- и го подкрепям и окуражавам да продължава да се занимава с него , защото ако не ние хората в това общество не почнем да го засягаме просто след време ще седи като малка обява в 60-ет страни4ен ежедневник

121

@

преди 13 години

Френското изключение потвърждава правилото.Освен това във Франция живеят много /и стават все повече/емигранти от Африка.Не знам дали статистиката прави разлика когато се отчита раждаемостта.Но не това е важното.Важното е че за да ражадаме повече /ние българите/трябва да се намери вярната стратегия за въздействие.А тя очевидно не трябва да се базира на материално стимулиране, поради приведения по-долу *** факт-по-беден повече деца,по-богат по-малко!

120

PPP

преди 13 години

Напълно те подкрепям! *** няма задължения и не иска да работи. Той разчита на нашите помощи и се чувства безнаказан ако краде или убива или изнасилва. До ден днешен те са свикнали да си "крадят" булките. Това е друга РАСА! И са ни се впили като кърлежи и ни смучат по 1/5 от заплатите на всеки българин всеки месец за техните помощи... СТИГА!!!