128

shosholinka

преди 14 години

Не пиша глупости. Живяла съм в Турция 4 години. Въвеждах си на огромни екселски таблици всички касови бележки, прилагах и самите такива и ги предоставях за разглеждане. След определен период ме известявах, дали декларираното от мен е вярно....и ми връщаха ДДС-о.

127

Наблюдател №1

преди 14 години

"Сега сме свидетели на разплащания в брой в размер на милиони левове.... Като започнем да се разплащаме само по банков път, ще увеличим приходите на банковите институции. Прибират солидна комисионна при всяка трансакция...

126

Албена

преди 14 години

А бе леле ужас, как така да искаме бележки, та нали ще секне веднага кранчето на шефа на оперативен контрол - Другаря Наков и неговите сараи.......

125

Ту партс,фифти,фифти

преди 14 години

Докато българинът не осъзнае, че касовата бележка не е неква досадна хартийка дето ти я дават на някои места, нема да се промени нищо

124

СС

преди 14 години

Абе що ми изтрихте коментара ? Алооооо *** Вие чии *** лижете?

123

MEFISTO

преди 14 години

Господа управляващи защо не опитате данъците да са по тясно свързани с икономиката /по точно с производството /Имам предвид насърчителна политика /даже с риск да не доглеждаме толкова стриктно европейските изисквания , защото те май мака ни разплакват/А що се отнася до болните хазартни амбиции на шефове на НАП.Ами Стефанов да стане шеф на ТОТО или на някое казино.

122

Силистра

преди 14 години

Тук нека управляващите вземат пример от неевропейската Турция. Там и физическите лица, а не само фирмите, си теглят ДДС-то от държавата и затова си пазят касовите бележки. А тук искат да ни баламосат с някаква си нагласена томбола. От години НАП - Силистра провежда такава томбола, но тя е 100 % нагласена.

121

СС

преди 14 години

Идеята на ДДС-то е държавата да използва тези оборотни 20% и после да ги връща . Ако фирма си закупи примерно трактор след това си тегли ДДС-то, а ние като наи -големите простаци не можем.

120

Анонимен

преди 14 години

Догодина започва биг брадър шест,ами тия от нап що не си гледат работата като всеки 2 малък магазин не дават касови бонове и се услушват като пъдар в колиба

119

mitko

преди 14 години

Как защо.Да събере база за раздаване на награди :))))))))

118

Спирта

преди 14 години

shosholinka, пишеш пълни глупости....Защо според теб държавата един път събира данъка, после го връща на хората? Нали като косвен дънък ДДС е за сметка на крайните потребители?

117

митко

преди 14 години

А относно това, че не сме търговци и е толкова лесно в нашите очи.Аз предпочитам да имам конкуренти в бизнеса, с които сме равнопоставени пред закона, а не да си мерим *** с това кой има повече контакти.За първите 2 години и сивата икономика....ми то ако стартираш и си изряден отвсякъде.....просто си обречен.Ще фалират търговци...ще им се заемат нишите......това са израстъци, които трябва да изрежем и хич даже не трябва да ни пука за тях.

116

mitko

преди 14 години

Няма как да стане задължително всичко да минава по банков път.Особено за физически лица и за дребни покупки на стоки от първа необходимост или каквито и да е стоки.Нито сега, нито в близко бъдеще.Прекалено драстично е.Разминава се със всичко.

115

Патриот

преди 14 години

Борите се за големите награди - 200 пластмасови кучета- касичка , 1500 тениски с лика на м-р Дянков, и 50 кръстачки за коледна елха / лукс. лакирани /

114

Анонимен

преди 14 години

Само не разбрах КАК тези мерки ще извадят икономиката на светло. Е, да, това с касовите бележки ще извади някои от парите, но толкова. И това ще бъдат ДРЕБНИ обороти, които няма да имат особено значение. Затова пък ограничението от 5000 за плащанията в брой КАК ще има ефект? За сивата икономика е все тая какво е ограничението, те така или иначе не го спазват. Затова пък такова ограничение ще затрудни разплащанията между редовните фирми и ще ги натовари с банкови такси - кое от тия неща е полезно

113

shosholinka

преди 14 години

Какъв стимул само да си изискваме касова бележка. Лотарии, награди, ще умра от смях. Ще дам един пример с държавата Турция. Там хората си събират бележките даже, ако купят 1 хляб, но защото следващата година си ги носят в тяхното НАП и им връщат ДДС-то по тези покупки. На обикновените хора, не на фирми.

112

Ваня

преди 14 години

Защо томбола? Не всички ги влече хазарта!! По-добре поощтрение за всички - да се изплаща някакъв процент от стойността на касовата бележка, ако ще и съвсем минимална.

111

102

преди 14 години

Какво значение има коя банка ще да е ? Всичките вземат такси от мястото , на което е поставен терминала. От това търговците губят . клиентите също. Нищо, което се купува сега и струва немалко пари, не се купува без бон. Не затривайте и малкото хора, които плащат все още някой друг данък. Личи си ,че между тук пишещите няма търговци.

110

1

преди 14 години

Да се чете НЕ ПО ТОЗИ ЛЕВАШКИ НАЧИН "подкрепям мерките на НАП но по този левашки начин да уредим някой да си направи далаверата."

109

1

преди 14 години

До 22Принципно си прав за ефекта сивата икономика е полезна в момента за страната. Аз съм за сива икономика в първите 2 години от развитието на всяка нова фирма НО те така си свикнаха и не излизат на светло затова подкрепям мерките на НАП но по този левашки начин да уредим някой да си направи далаверата. Относно условията за банките щом ще трябва сега да се купува модул от магазините по добре да си купят те POS и да си избират самио с коя банка да работят!