43

Анонимен

преди 2 часа

Така е при капитализма - капиталиста плаща колкото се може по-малко без значение какъв е приноса на работника за фирмата му.

42

Анонимен

преди 4 часа

До Анонимен 36 : Сега си счетоводител, след години ще си главен счетоводител и ще взимаш повече. После може и одитор да станеш и да дереш кожи. Всичко с времето си - не можеш да искаш всичко веднага. А и твоята професия можеш да си я упражняваш като работиш сам за себе си. Защо не оставиш комфорта на 8 часовият работен ден и да си намериш клиенти?

41

Анонимен

преди 4 часа

достатъчни или не - това не е наш проблем. В капитализма на всеки се заплаща според приноса а не според нуждите му. Като има по-големи нужди, отколкото принос - или да си увеличи приноса, или да си намали нуждите. Всеки се разпростира според чергата си.

40

Мен

преди 4 часа

Може и да са достатъчни,но какво правим когато и двамата родители са на минималната или заплата до 1500 лева бруто,разликата кой я покрива или си остават под санитарния минимум за живот на месец на тричленно семвйство,ами тези които само единия родител работи и изостава с 1000 1500 лева до този минимум?Тука идва държавата в нормалните държави и покрива сметките докато стигнеш този минимум.Но тук е българотъпустан и всеки гледа да преее другия и да не му пука за него.ЗАКРИВАЙ ТЕРИТОРИЯТА НЕСТРУВА

39

Анонимен

преди 6 часа

До Анонимен 35.При нас толкова ги изкупуваха тези, че не успяхме да вземем достатъчно за да покрием всичко. 45% взимахме когато има иначе.

38

Анонимен

преди 6 часа

До Анонимен 34, не ти се хвалим. Ти се обръщаш към нас, не ние към теб. Дискутираме начин на живот, който такива като теб могат само да си мечтаят. Пожелавам ти някой ден да намериш твоят начин на живот и да ти изчезне злобата. До тогава гледай да не се ухапеш, че с тези два отровни зъба... ще е фатално!

37

Анонимен

преди 7 часа

До Анонимен 34, важното е, че не сме сееляяндури като теб :)

36

Анонимен

преди 7 часа

Аз работя като счетоводител и получавам 2 хиляди лева чисто. Като си платя наема, разходите и храната, чисто за мене ми остават 800 лв. Като си купя дрехи, отида някъде на забавление- свършиха. Като студент работех в Билла, продавач-консултант, взимах 1000 лв. чисти.

35

Анонимен

преди 7 часа

До Анонимен 33, и при нас така. Планирам да купя платнище, което намалява слънчевото греене. Някъде с едно 50% би било добре. Иначе гори, да. Дори поливането не помага. Нищо де, ще му намерим лесното! Успех!

34

Анонимен

преди 7 часа

Който си е селянин по произход и дух все си го влече към селото, към колците, доматите, чушките и краставиците. Няма лошо, трябва и селяни да има! Но да спрат да ни се хвалят колко е добре в селата. То ако е така в цял свят хората щяха да си живуркат в селата!

33

Анонимен

преди 7 часа

До Анонимен 27, Браво, нас слънцето малко ни поизгоря тази година, но пак имаше достатъчно. Качествени истински продове и зеленчъци!

32

Анонимен

преди 7 часа

До 31, и ние попаднахме в много добра общност. Съседите имаха много краставици. Дават ни. Другите имат много домати, дават! Аз имам тази година огромно количество райски ябълки... раздавам! Разменяме си семена. Правим си обяди/вечери на улицата. Зимата се събираме по къщята и седим на раздумка до ранни зори. Не ми трябва нито град, нито блокове. На село ми е най-добре! работя отдалечено! И евтино, и вкусно, и здравословно! Въздухът чист! Храната чиста!Чиста проба качествен живот!Успех и на вас!

31

До 27

преди 7 часа

Мед ми капе от сърцето! И ние сме на село с 2 дечица, вярно на 25мин от София, вярно че имаме сума ти имоти в София, но си стоим тук, че даже тук и на градина ходят. С огромна изненада видях колко млади новодомци има в селцата около града. И все готини, работливи, кадърни. Някои работят дистанционно, други- пътуват до града, трети развиват бизнес на място. Специално купих и съседен парцел и аз да експериментирам със зеленчуци и плодове. 2 оранжерии сложихме- домати, чушки, краставици итн

30

Отговор :

преди 7 часа

Що се праЙте на шашАви,платени ми$$ирки???

29

Анонимен

преди 7 часа

тук всеки си води негов разговор. Всеки да изпъкне с нещо. Първият фантазьор с пренебрежително му отношение към "бачкаторите" е редовен в коментарите, а иначе въобще не е здраво стъпил на земята. За учителите ако гледате нетната заплата много/вкл. и такива с опит/ взимат под 2000 лв, ако гледате брутната тя е над 2000 може би в повечето случаи. Трети пък как си готвели,имали градинки, био и т.н. Това което на мен ми липсва в тези сметки е разхода за жилище - наем или ипотека.

28

Анонимен

преди 8 часа

Достатъчно за роби. Да задоволяват основните си нужди. Нито остава за развитие, нито за култура.

27

Анонимен

преди 8 часа

До 19, като добавим и факта, че има градинка... Преди година се преместихме в къща извън голям град. От тази пролет експериментирам с различни плодове и зеленчуци в градината. До две години ще имам пълен цикъл производство. Планирам и една оранжерия да си направя. След дълъг работен ден нямам търпение да се заровя в пръстта и да си се грижа за градината. Преживяването е наистина уникално. Преди седмица откъснах последните ягоди! Ама ягоди да ти кажа..Няма такива в магазина! Успех на работливите!

26

Анонимен

преди 8 часа

Една качествена ученическа раница за първи клас е 160 лв шишенце качествено е 35 лв и още и още и още

25

Анонимен

преди 8 часа

А забравих да напиша зъболекар лекарства хигиена

24

Анонимен

преди 8 часа

До 14Слагай си го сам (пълният член). Брутна заплата е без значение защото това което се разполага като финансов актив след удръжки данъци и тн е реалната стойност на сумата. Ти нали обясняваше за скъпите ти автомобили и лизингът. Когато отидеш да си купуваш автомобил ти за производствената ли цена плащаш или за търговската ? Та същата глупост е и с брутната заплата. Подигравките с правенето на несъществени грешки подобно не глупав папагал не говори никак добре за интелектуалното ви ниво.