69

Анонимен

преди 11 минути

До 57. МВФ или ЕС, както и сега, кой натисна Бг.:))

68

Анонимен

преди 55 минути

Ами АГЕНДА 2030 - за зелен преход, трудно е, но всички страни са я приели.:))

67

Анонимен

преди 1 час

Ами зелени са, с тези изисквания и правила за икономика, растениевъдство, животновъдство и доста по скъпите енергоресурси какво да се очаква. До ковид всичко беше нормално, след него и климатични промени и какво ли не.

66

Анонимен

преди 3 часа

БРИКС планира новата валута да бъде обезпечена с 30 или 40 % злато , суровини и валутите на различните членки .Това изглежда страховито за запада .С какво САЩ ще обезпечи долара? С ГМО, Жендъри ,.....а ЕС с какво ще се обезпечи , с паради и скакалци . Това е несериозно .

65

Анонимен

преди 3 часа

Кристалинче , не световната икономика е в опасност .В опасност е измамната икономика на запада които си играха на Монополи , с напечатани пари купуваха активи .БРИКС са си добре , имат ресурси ,суровини , злато и цв.метали , територия , технологии , хора , ниска пенскионна възраст , много млади хора .Какво има запада ? Биткоин ли ? Пак измама , цифрички на копютъра без нищо несреща .Запада обърка икономиката защото са не умни .

64

MNENIE

преди 3 часа

Кристалина Георгиева Плещи глупости на Търкалета . Само да ви напомня че Международния Валутен Фонд е Частна САЩ Банка . МВФ има огромен Ресурс в Долари . МВФ може да даде Ипотечен Заем на Държава срещу Земя или Фонд . Не дават заеми на Частни Лица и Бизнес .Интересно е за нас друго - Как БРИКС ще се представи като Конкурент . Ще чакаме Изборите в САЩ .

63

Гошо

преди 4 часа

Нашата топ икономиска се окъка... Не стига че игнорира България, а сега и МВФ. Така му се пада на този фонд като не дават нищо на бедна България.

62

Дон Кикот

преди 4 часа

До Анонимен 58 . Унижавали го били комплексаря. Навсякъде го посрещаха като цар него и другите от Кремъл. Сега поне 100 години запада няма да ги допусне пак и да инвестира в блатата им. Всички гонят инвестиции от запада и дават мило и драго за запада. Само ще си мечтаят пак за старите времена.

61

пак липсва инфо

преди 4 часа

Канцлерът на Германия заедно със сериозна делегация в при Моди в Делхи с цел разширяване на икономическите връзки в доста сфери - от квалифицирани работници до военни подводници. Има защо да се отбележи и в България. Моди говореше със самочувствие.

60

nimportequi

преди 4 часа

Да. Търсиш долари на черно все едно наркотици купуваш и после в корекомите те гредат като престъпник и ако нямаш разрешение да пазаруваш там буржоазни стоки може да те опандизят. Само определени хора с червена петолъчка на челото можеха да пазаруват от кореком. Жалки времена пази боже да се върнат някога.

59

Преди 10 ноември

преди 4 часа

Доларът официално бе 90 ст., на черно - 2 лв. Но освен в *** от центъра на София, много не се търсеше. А и Кореком нямаше кой знае какви стоки - най-вървяха уиски и цигари.

58

Анонимен

преди 4 часа

Снощи на пресконференцита след срещата на главите на делегациите в Казань журналист от CNN, говорещ руски, попита Путин как преценява постигнатото в сферата на сигурността на Русия сега, когато към градовете и летят дронове и се взривяват там. Путин отговори, че наистина сега има дронове, но преди е било много по-зле, защото са били унижавани от Запада, били са зависими и са ги възприемали като низши (в този дух)А сега са самостоятелни във всяко отношение. Т.е. това е сигурност на държавата.

57

Анонимен

преди 4 часа

Нали МВФ ни даваше указания как да си затваряме работещи предприятия .Лъсна цялата измама на сатанистите .Дори сега , в по голямата част от света бензина е 1 -1,50 лв . Измамници в чист вид .

56

Анонимен

преди 4 часа

До 55 , аз съм бил младеж по онова време и повярвай ми съм си купувал долари по 80 стотинки ,имаше как . Събирах за касетофон Сони от корекома и си го купих , още си го пазя ,ела да ти го покажа ! *** !

55

Мазна копейка

преди 4 часа

До Анонимен 50. 80-90 стотинки но само доносници и ченгета като тебе можеха да си купят долари тогава и да ги харчат в корекомите. Хаха жалки опорки на копейки.

54

Анонимен

преди 4 часа

Ако БРИКС обезпечат валутата си със злато ще стане на мармалад западният "финансов пазар".

53

Незабравил

преди 4 часа

Имало е момент, не всеки от четящите тук знаят но един български Лев се е обменял за две Дойч Марки! Малцина знаят! Тогава е дошъл и лафа "Ко ме гледаш като изпаднал германец" . Запада само консумира - капитализъм е експлоатация.

52

do 46

преди 4 часа

Да, така е. Защото сме в такава среда и никакъв собствен ресурс. В смисъл, по всички линии сме се вързали в система, наречена международна, но на практика управляема политически от едно място. Франция, Германия и въобще в ЕС до неотдавна говореха за създаване на собствена рейтингова организация, нищо не се получи, т.е. сащарите ги смотаха. ЕС няма база, няма материален, суровинен и интелектуален ресурс за самостоятелност. И се ръководи от злобни ***, свикнали да притискат по-слабите.

51

Анонимен

преди 4 часа

Не световната, а икономиката на хегемона. Това са две различни икономики. САЩ печатат долари като за последно, дълг до небесата. Икономиката им е основно ВПК-то, спрат ли войните, спира и тя. Изнудват васалите като нас за някакви покупки, но основното е в Украйна.

50

Анонимен

преди 5 часа

До 46 . Долара стана 3000 лева точно като отидохме към запада . До 1989 година долара сии беше 80-90 стотинки .Живял съм тогава и много добре си спомням .Не лъжи !