70

Анонимен

преди 2 часа

Ще имат нужда, а могат ли да си ги позволят??

69

67

преди 3 часа

Бичиш минуси, но това е факт. А и с 10 дка земя, си щял да го пратиш не по-далеч от София.

68

Анонимен

преди 3 часа

"Нищото идва след това, когато същите тия специалисти са по лагерите. Виновни са затова, че е станало нещо от тях. " - Имало е и такива, но далеч не са били основанта част. По-лагерите са били Кирчовците, Кокорчовците, разни мутри, тогава нарична разбойнции и прочие. Хора, котио са клали и бесели ... ама в БУКВАЛНИЯ смисъл по време на Балканските войни, през 20-те и 30-те ...

67

Анонимен

преди 3 часа

"Преди 1944 всеки малко по-кадърен е пращал синовете си да учат на Запад. Продажбата на 10 декара земя е осигурявала средства за цялото обучение - такси и издръжка." - Раждаш се втори си и за теб няма образование - може би чирак. Раждаш се трети - няма и земя да остане. Третия син - ратай на първите двама. В един момент, много малко са останали тези със земите.

66

Анонимен

преди 3 часа

До Антикомунист - От хитретци с благи думи, моето момче. И не ги е страх само комунягитe. Всички нормални хора не харесват и се пазаят от такива.

65

Анонимен

преди 3 часа

Онзи ден четохме глупости, как всички не палнували да наемат. Как щяло да панде с наполовина наемането, спрямо миналата година. А сега ново 200. Ай ся де!

64

Анонимна

преди 4 часа

Дано намерят това, което търсят.

63

див афган

преди 4 часа

Повечето безработни не стават и за тапа на бъчва. Не е важно количеството , а качеството на хората. Факт.

62

Анонимен

преди 4 часа

До Анонимен 61 Преди 1944 всеки малко по-кадърен е пращал синовете си да учат на Запад. Продажбата на 10 декара земя е осигурявала средства за цялото обучение - такси и издръжка. Нищото идва след това, когато същите тия специалисти са по лагерите. Виновни са затова, че е станало нещо от тях.

61

Анонимен

преди 4 часа

Според вас какви специалисти е имала България 1944г когато комунистите идват на власт? Не е имало НИЩО! Никакви специалисти. Обикновени хора, вземали са ги от селата и са ги правили граждани. Назначавали са ги директно за работници в държавните предприятия. Всичко може да се стане с правилната политика и с обучение. И тия хора дето до вчера са били едни обикновени овчари за 20 години построяват държавата! Пътища, язовири, електропреносни мрежи, заводи навсякъде. Сегашните какво търсят?

60

Бизнеса търси!

преди 4 часа

Звучи ми смешно. Тия бизнесмени ако са кадърни и бизнеса ще им върви, ще имат пари и хора няма да им липсват. Смешни сте!

59

Анонимен

преди 5 часа

"Ще наемт" или просто ще търсят хора за без пари да им вършат работа? Това не е наемане. Наемане има тогава, когато и другата страна е съгласна с условията. Но роб никой нормален човек не е съгласен да бъде. Робия е работа за под 2000.00 лв. чисти у нас. И това е минимумът. И то - при нормален 8-часов работен ден и отпуски.

58

Анонимен

преди 5 часа

Ако фирмите искат да имат бъдеще и да се реши проблема с липсата на работници ще трябва да направят коренна промяна на политиката си и да свалят изискванията. За повечето позиции не им нужни супер специалисти или хора с опит. Нужни са елементарни умения които могат да се придобият със няколко дена обучение. Повечето млади хора се учат бързо, особено ако имат финансов стимул. Да се приключи с това одобряване на кандидати по CV защото вече е безсмислено.

57

Няма кадри, ейййй

преди 5 часа

Иначе и аз съм потенциален работодател. Търся си частен шофьор за 200 лева месечно. Ще кажете малко е. Ами малко, ама толкова давам! Ако искате.

56

Анонимен

преди 5 часа

С кого би искал да преспиш? С Бойко, но има гонорея? С Пеевски, но има сифилис или с Радев , но има генетални брадавици? С кого избираш да си легнеш? Ей това са изборите в България!

55

Анонимен

преди 5 часа

Никога не съм чувал за свободна позиция с 5 бона нетно възнаграждение. Да не говорим за по-високо. Всички незаети места са за унизително заплащане. Защо все така се получава?

54

Анонимен

преди 5 часа

До 34 Че какво лошо има във фирмите за пердета и чаршафи? А, не, чакай, ти си собственик на високотехнологичен стартъп, който наскоро е затворил третия инвестиционен кръг с 50 милиона.

53

Анонимен

преди 5 часа

Гласувайте, гласувайте! Изберете между чyма, холера и петнист тиф! Много е важно...за гробарите!

52

Руси

преди 5 часа

Училищата бълват велики кадри затова няма кой да опъва. Кадрите са пред пенсия !

51

Анонимен

преди 5 часа

Какви висшисти ви гонят в България бе? Тя държавата се ръководи от завършили гимназия и то насила. Пък вие висшисти искате. Да не би Борисов да има висше? Да не би Пеевски да има висше? Да не би Трифонов да има висше? Всичките п..р..о..с..т..а..ц..и.. са в управлението те изискват за продавач на встници, висше. Айде бегай