Тя в ресторанта цялата шопска салата е имитация. Я да ви направя салата с отгледан домат, отгледан червен лук, овче сирене и отгледани краставици. Вярвам че всеки може да направи разликата. В ресторанта " Имате ли шопска салата"Отговор " Да имаме, но е имитация"
А защо изобщо е резрешено да има имитиращи продукти!? Защо унищожават "имитиращи" дрехи, обувки и парфюми, а храни се допускат?
Наплюха баничките, а реално изварата е по-полезна от сиренето с повишено водно съдържание което продават в Лидл.
Ся пак ще се появи Рапунцел Алигбегова или както там е и ще почне да реве,че с тези промени ще фалират
Ми то в магазините отдавна няма имитиращи продукти,ако някой не е забелязал.Продават ни сто вида сирене и кашкавал,ако можеш разбери кое е истинско.Изобщо незнаеш дали зад етикета е това,което пише.
Всяко чудо за 3 дни. И за алергените трябва да има информация в менютата, ама няма. А като се обадиш на отговорната институция, лелката работеща там се обажда на собственика на ресторанта да си оправи несъответствието, защото има сигнал и трябва да извършат проверка. Разбира се проверката не констатира нищо нередно, а подалия сигнала се чуства като и_д1от
Хидрогенираните мазнини и рапичното масло трябва да бъдат забрани изцяло в храните. И би било добре на менюто да пише в каква мазнина е пържено дадено ястие.
Аз българско мляко и сирене не си купувам. Само чужди марки. От колбасите също повечето марки са фалшиви и само на 2-3 български марки се доверявам. Иначе в ресторанта на кой му пука дали сиренето е имитация или не, там отиваш повече за гъзapия а не да правиш мускули.
Докторе, успокой се малко. В Кооп-а в Цюрих грюера е 22 франка килограма или 45 лева. Хайде сега кажи каква е изкупната цена в България и какви са разходите за труд спрямо Швейцария? Ти ми говориш за сирене по 35 лв.
И сега фалшивото сирене е в менюто на всеки ресторант и повечето хора ядат само от него. Няма как при 3 лева за литър мляко в магазина килограм сирене да струва 12-14 лева при положение, че за него са нужни 6 литра мляко т.е. 18 лева. Сиренето струва към 22-25 лв за килограм, всичко по-евтино от това е имитация. А кашкавалът струва към 30-35 лв за колиграм, а не 18 лв както лъже телевизията.
Ахахахахахахахха, ебаcи и смешните закони дето ги вземат тези :)))) Ами аз като ресторантьор ще ти обява, че е с чисто сирене и ще ти сложа имитация и ти как ще разбереш? Да не си някакъв супер професионален дегустатор? То затова в развитите цивилизации, тоест Запада и САЩ в ресторантите си има сомелиери. Да ти кажат кое вино, коя реколта от коя година отива примерно за телешки стек, за свинско или за пилешко :)))) Ама настъргано сирене трябва да си баш ТOП разбирач. Ще ви взимат парите по закон
Сирене или имитация в шопската салата? Ресторантите вече ще посочват