31

Анонимен

преди 3 дни

Тъжно е такава сграда да стои празна с 30 деца

30

Джамбазки

преди 4 дни

Нали имало турско робство ! Откъде изкочи това школо ? Те ни учели, а не са ни...., така ли ? Като попаднахте под краварско евроробство, хептен се побъркахте бре ***.

29

ПРОПУСК В СТАТИЯТА

преди 4 дни

НЕ ПРОСТО УЧИЛИЩЕ, А КАТОЛИЧЕСКО УЧИЛИЩЕ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОБРАЗЖОВАНИТЕ КАТОЛИЦИ. ТЕ ОРГАНИЗИРАТ И ВЪСТАНИЕТО В ЧИПРОВЦИ. ПРАВОСЛАВИЕТО СПИ!!! И ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ ПАК Е ОТ ТЯХ.

28

Ти да видиш

преди 4 дни

Мислех, че първото килийто училище е в Свищов, а то какво се оказва. Католиците ни изпреварили.

27

Драго

преди 4 дни

Е какво му е старото?! Училище на кажи-речи половин век (1 век = 1000 години)..

26

Факт

преди 4 дни

За пет века турско робство оцеляхме, но демократите командвани от САЩ бързо ни ликвидират. За 35 години от 9 милиона станахме 6 милиона с доста променен етнически състав.

25

Османската империя

преди 4 дни

Възпита Левски и Ботев, ЕС - Бай Желю Философина от Веселиново до бат'Боко Мутрата, който не може чекмеджето да опази от Мата Хари Магистралката.

24

При султаните

преди 4 дни

Най-тежкият данък бил десятъка - 10%, лихварство забранено от Исляма - заем лихва 0%. При евроатлантическия капитализъм всичко почва от ДДС 20% нагоре. Лихвите от 20% до небето.

23

Ss

преди 4 дни

Кажи му роб. и повече не го обиждай

22

Какъв е резултатът?

преди 4 дни

От учението? Елитарите Борисов, Пеевски, Доган и прочее, върхът война срещу Русия в името на световната олигархия.

21

анонимен

преди 4 дни

Някой настояват че е имало турско робство. Държава Турция има от 1922 година. В Османската империя имало над 10 народности с различен език и култура. България е част от Отоманската империя. Нямам нищо против някой да се гордеят че са потомци на роби. Ако кажеш на грък че е потомък на роби, тежко и горко ти.

20

Анонимен

преди 4 дни

Дали е козяшко,турско или съветско няма значение!Щом един народ си продава държавата за банани и тоалетна хартия,пиши го бегал!От такива нищо не става!

19

eй,юнаци

преди 4 дни

Не отнемайте на българина "робството",че става лошо!Щото излиза,че нашенските хайдуци са скиторили да грабят хората,а не за полза роду!Не е случайно,че 2/3 от кърджалийте са били българи!

18

Анонимен

преди 4 дни

400 години отдавна е дорасло за Университед.

17

ист

преди 4 дни

,Робство в България не е имало. Робът е стока. Няма средства за производство. Робовладелецът го купува и продава като кон. Моите прародители от 1750 година са имали в село Михалци В. Търново ниви, къщи, магазин, работилница, работни животни и оръжия. В селото е имало ,училище и църква. Свободно са се движили в Османската империя и Европа. Робството е в главите на някой. Аз не съм потомък на роби. Аз съм потомък на горди свободни българи временно в Османска империя. А вие......

16

Най-безопасната

преди 4 дни

Чипровци е било владение на майката на султана и се е ползвало с привилегии . Заради рудите там още от времето на Иван Асен Втори идват рудари от гр. Олово в Босна ,както и сакси от Румъния. При Срацимир е било монетарницата на държавата. Има и рупи от тракийско/римско време. ИИ го обяви за най-безопасната община при ядрена война.

15

Ама 15/16

преди 4 дни

Много умни коментари твоите, браво !

14

Ама

преди 4 дни

Не бе хора, от другарите русофили разбрах, че ако не е била Русия, сега щели сме да говорим и пишем на турски, и да носим турски имена ! Така че, не знам какви глупости пишете вие тука !

13

Анонимен

преди 4 дни

До Анонимен 8 - Чувал ли си за ерата на емркантилизма, пиратството и какво са правили повечето хайдути, за да се издържат?

12

Анонимен

преди 4 дни

Ехей, смятай как сме правили училища преди 400 години ...