30

Анатема

преди 1 седмица

Сектанти и антихристи, не коментирайте религията и не пишете глупости! Какво дете е бил Христос?!

29

Анонимен

преди 1 седмица

А Буда беше на филии свинска мас :)))

28

Анонимен

преди 1 седмица

Тук няма нищо изненадващо. На Първия вселенски събор църковниците обявяват само четири евангелия за "канонични", а останалите са обречени на забрава. Защото останалите им мътят водата и не представят Джизъс в образа, в който им се иска. Въобще представата и за Джизъс и за майка му през първите векове на християнството е много различна. Но идва 4-ти век и същата религиозна доктрина трябва от ъндърграунд да се превърне в държавна. Тогава всичко се променя.

27

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 8 "Лайош" е унгарско име, нeвeжecтво.

26

бл

преди 1 седмица

Така и не се разбира какъв е този папирус и дали е новооткрит или просто Днес.бг чак сега чувст за него.Питам с основание защото всичките тези истории съм ги чел преди 40 години в книга с апокрифна литература. Изобщо религията и историята много си приличат; няколко човека на власт решават кое е истина и кое не, защото в даден момент за това има политически и икономически интереси. Нека бъде ясно - не бъркам вярата с религията.

25

Анонимен

преди 1 седмица

Измислено, какво да е?

24

Анонимен

преди 1 седмица

АБСОЛЮТЕН ДЖЕНДЪР Е , МАЙ

23

Анонимен

преди 1 седмица

"Така че, всички онези, които слизат на Земята - съобразно със своите заслуги или с това място, което са заемали там (в света, т.е. в съответствие с предишните опитности - Ред.) - в този свят е определено да се родят в различни страни, между различни народи, в различни връзки, с едни или други слабости, и да произхождат или от богобоязливи, или от по-малко благочестиви родители. Така, понякога се случва ,че израелтяни попадат сред скитите, а бедни египтяни се озовават в Юдея."(Ориген- "За началата"- трети век сл.Хр. превод: П.Петрова)

22

Исус казва

преди 1 седмица

Две реплики на Исус: Йоан 5:31 - "Ако Аз свидетелствувам за Себе Си, свидетелството Ми не е истинско.". Йоан 8:18 - "Аз съм, Който свидетелствувам за Себе Си".Шизофрения, какво да се прави.

21

до 12

преди 1 седмица

До Митко.Ходил е,разбира се.Тази дето го държи ,на снимката,е лелята от забавачницата.После чавдарче,комсомол,и те така.

20

Анонимен

преди 1 седмица

До 19: Това е защото всеки си е добавял, дописвал и променял през вековете както му е скимнало. Така например е известно, че византийците разкарват въпроса за кармата от писанията, а преди това го е имало. Ориген, който е писал за това и който е бил един от най-почитаните ранни богослови, след това е низвергнат и потъва в забвение, така че дори и днес малцина са чували за него. Но и при исляма е същото - дори не знаят точната поредност на сурите, затова са ги подредили по дължина.

19

Анонимен

преди 1 седмица

Християнството е юдаизъм+. И всеки който е имал богата фантазия е написал по едно евангелие. Дсмият канон е пълен с противоречия и глупости. Например да се молят скришно, а не в храмовете, тогава защо има църкви. Не правете гравирани образи, а е пълно със статуи и икони. Апостол Павел в едно изречение казва едно в друго обръща палачинката.

18

Анонимен

преди 1 седмица

Християнство, Мюсюлманство и Юдаизъм. Това са религиите на Дявола с които той завладя света и сега го води към унищожение!

17

Тенгри кан

преди 1 седмица

Има една подробност, въпросният Иисус е прекарал детството си в Заешкият ном в Египет, в Хермопол;))) В местната школа на посвещение, той е обучен на магиите на Тот;))) (Зайчето, Дванш, както е в Тенгриянството). Неговото детство е разказвано на най-близките му ученици и въпросният разказ, напълно съвпада с определени моменти в официалните Евангелия, където ясно се вижда, че ич не е бил особено благ и любящ;))) Църквата му създава този образ, за да манипулира масите;)))

16

Фин

преди 1 седмица

До атеист...щом няма Бог , значи че нищо няма смисъл, така че все тая какво се пише. Безсмислено съществувание на мимолетна био машина. Тук явно само соц диванета сте се събрали. Кирил Философ и Васил Левски са малоумнии ли?

15

Анонимен

преди 1 седмица

Най много хора са избити в името на християнството. Най големите войни с най много жертви за почнати все от християнски държави. Най смъртоносните и брутални режими винаги са произлизали от белите християнски държави. Както и най вредните политически идеологии. Римска империя, векове наред инквизиция, тъмно средновековие, 2 световни войни, атомни бомби, империи и колонии за ограбване и геноцид навсякъде. Всичко това е дело на християни! Само САЩ са избити около 60 милиона индианци.

14

атеист

преди 1 седмица

Не разпространявайте религиозна литература и идеи. Няма богове.

13

исус е унтерменш

преди 1 седмица

Не пълнете главите на децата с измислици. Няма бог.

12

Митко

преди 1 седмица

... и ходил ли е на детска градина?

11

Герен

преди 1 седмица

Много човеци стават и си лягат с господа наш исус христос. това е истината. ДА ПОВЯРВАШ В НЕЩО СВЯТО Е ПРИЗНАНИЕ, ДА НЕ РОБУВАШ НА ПАРИ И ПОШЛОСТИ ХВАЛА ИМ.