37

Анонимен

преди 2 месеца

До до 30 Мечките се стремят да са далеч от хората. Това, което описваш, се случва тогава, когато човек се намеси в работата на естествения подбор. Без човешка намеса в планината ще има толкова мечки, колкото могат да се изхранят сами в конкретния регион.

36

malgiorno a tutti

преди 2 месеца

"Мечката се мие, чисти в потоците сребристи. Има ли за тебе пречка да постъпваш като мечка?" :)))

35

До 33

преди 2 месеца

"Обяснявам пак, като за умнокрасив индивид! Дано този път да схванете. В Стара Планина НЕ Е имало популация на мечки!" ---- Абе ти явно си под нивото на умно-красивите. Виждал ли си картата на България? Планинските вериги са свързани. Щом има мечки в Родопите, те ще мигрират във всяка планинска част на България. Няма как в Стара планина да няма мечки, а на други места да има. А популацията беше възстановена "изкуствено" в парка за мечки край Белица след 2000 г., когато бай ти Тошо вече го нямаше

34

Шпек Салам Народен

преди 2 месеца

Ай стига дрънча клишета!Когато са строили паметника на Шипка, под ръководството на Пеньо Бомбето,едва ли са развъждали мечки за Бай Тошо. Чел съм,че доста строители и магарета са ИЗЯДЕНИ по време на строителните работи.Дано сметнеш,кога е строен.Жокер-не е преди 300 г.

33

до 38

преди 2 месеца

Обяснявам пак, като за умнокрасив индивид! Дано този път да схванете. В Стара Планина НЕ Е имало популация на мечки! Ако не схващате да го напиша отново? Специално са донесени от Карпатите, за да може Бай Тошо да ловува! Много ясно, че е имало преди 200-300 години, но през 20-ти век вече не е имало! Популацията им е възстановена изкуствено! Ако искате може и крокодили да пуснем в Марица и Искър, имало ги е преди 2000 години!

32

Анонимен

преди 2 месеца

Жена сама из горите не бива да ходи. Няма достатъчно физическа сила, за да се пребори с нападател, независимо дали е звяр или човек. В случай на злополука също е по-безпомощна от мъжа. Не знам защо това момиче се е оказало там без придружител.

31

До 34

преди 2 месеца

"В Стара планина НЕ Е имало мечки. Развъдени са и са пуснати за кеф на Бай Тошо!" -- Мечки е имало на територията на днешна България още от праисторически времена. Обитавали са ВСИЧКИ планински райони. През 20 в. популацията им намалява заради урбанизация и изсичане на горите. Нито Бай ти Тошо, нито Путин имат отношение към "пускането" на мечките, напротив - по времето на Т.Ж. мечка можеше да се види предимно на синджир, водена от бай маанго. А защитата им започна от фондацията на Бриджит Бардо.

30

селянин

преди 2 месеца

искате ли рецепта за печени мечи лапи вкусотия връви с червено винце

29

до 30

преди 2 месеца

"През лятото в планината гладна мечка няма"Това НЕ Е вярно. Младите мечки си търсят територия и са гонени от другите мечки от местата за хранене! За това гладуват, а нови местообитания вече няма, защото популацията им се разрастна много! Налага им се да слизат ниско в планините и дори в разнините!

28

до 31

преди 2 месеца

В Стара планина НЕ Е имало мечки. Развъдени са и са пуснати за кеф на Бай Тошо! В родопите е имало малка популация, но са живеели много на високо. След защитата им, се размножават и вече се срещат в много по-ниски места и край селата и градовете. Дори наскоро имаше клип за мечка в софийски квартал!

27

Анонимен

преди 2 месеца

В Родопите преди 40 години моя дядо овчар с 680 агнета е нападнат от мечка,която се приближила с малките си мечета до стадото, за да ги учи как да търсят храна. Дядо с едно овчарско куче станал тръгнал да гони мечките с гегата. Мечката майка се изправила на задните два крака и с мощен удар улучила дядо (лека му пръст). Дядо пада в дере и едвам оцелява след като утре лицето си в дънер. Тогава нямаше телефони. Другият овчар, който воделв с него за дружина отишъл пеша до едно село. От там се обадил

26

До 23

преди 2 месеца

"Предвид, че мечките са били изчезнали и са възстановени изкуствено, смятам че това е било грешка." -------- Извинете, но мечките не са изчезнали. Може би имате предвид мамутите? А мечките станаха защитен вид, защото хората ги изтласкаха от естествените им местообитания. И не ги възстановяват "изкуствено", просто връщат популацията обратно в горите, където те винаги са живели. Същото важи за всички диви животни. Хората не са единствените обитатели на планетата и трябва да се съобразяват с това!

25

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 26 - През лятото в планината гладна мечка няма. Природата ги е научила какво да ядат. Причините за трагедията може да са само две. Или наблизо е било детето на мечката, или тази мечка вече е била станала стръвница.

24

Анонимен

преди 2 месеца

Уви...., случват се тези бели, рядко но се случват!

23

Анонимен

преди 2 месеца

Преди години, моя колежка, която живееше в Студентския град в общежитие за преподаватели разказваше, че са се организирали цяла група жени като нея, които не са омъжени, не са и от София, но живеят тук. Тъй като всяка една от тях нямала близък човек, с когото да ходи на излети, отивали всички заедно, в една група. Това е по-разумно решение, вместо да ходят поединично и да рискуват да налетят на какво ли не.

22

По презумпция,

преди 2 месеца

Жuвoтнo, убило човек, се счита за чудовище и ако живее в близост с хора, се убива. Само плиткоумни пишман еколози мислят по различен начин. Така се изявиха близките на онзи професор, който преди няколко години беше убит от бездомни кучета в София. Но те не му бяха нито деца, нито внуци, а само роднини наследници. Много се учудих, когато прочетох и за родителска двойка в чужбина, пощадила питон, отглеждан като домашен любимец, който беше удушил сина им. Пратили го в природен резерват. Лyдu хора!

21

Анонимен

преди 2 месеца

Най-вероятно мечката е била гладна...или момичето й се е привидяло като Маша от приказката.

20

Тагарев

преди 2 месеца

Да се вземе пример и относно руската мечка, да се евтанизира преди да е направила големи поразии!

19

до 20

преди 2 месеца

Защото стръвници се убиват. Научат ли се да ядат месо, камоли човешко, не спират. Ще продължават да ловуват хора за храна. Мисли малко преди напишеш нещо.

18

до 17

преди 2 месеца

Предвид, че мечките са били изчезнали и са възстановени изкуствено, смятам че това е било грешка. Дай да пуснем пак крокодили, лъвове, тигри, за да може да се чувствате полезни и добрички! Само човек, които си стои в апартамента, може да мисли по този начин, като вас!