28

Анонимен

преди 3 месеца

В православната църква винаги е царяло разбирателство, свещениците са кротки хора, работили са за България, училищата, за хората, но се страхувам, да не превърнат и българската православна църква като католическата в странно създание, не знам какво се случва в католическата църква, но знам, че мафията и чужди служби+наркотици се месят вътре и католически свещеници бяха убивани, някои с доста висок ранг и дете беше убито, а убийците никога не бяха разкрити, а това плаши, всява страх, несигурност!

27

Анонимен

преди 3 месеца

Църковните имена в Православието са преобладаващо гръцки и славянски, какви са тези новоизмислени грозни имена, нямащи нищо общо с Православието?

26

Анонимен

преди 3 месеца

"Отец Иван: Направиха ОПГ в Светия синод. Дошло е време разделно" https://slivenpress.bg/48177-2/

25

Анонимен

преди 3 месеца

Господи слез на земата и пръсни мозъка на този алчен владика който избра парите вместо тебе !

24

Анонимен

преди 3 месеца

Отец Иван от Сливен, който от осем дни е в гладна стачка като протест срещу решението на Светия синод да касира изборите за сливенски митрополит, е приет в реанимацията в МБАЛ "Д-р Иван Селимински".От болницата са съобщили пред БНР, че състоянието на свещеника е стабилно и няма опасност за живота му. Силното обезводняване на организма и глада са довели до кръвни резултати извън нормата.

23

Съборете кютюците!

преди 3 месеца

Най-красивия, с уникална архитектура и най-големия театър на Балканите е Сливенския театър, в центъра са театъра, 130 годишна реална гимназия "Добри Чинтулов", паметника на Хаджи Димитър, като в основата на паметника и около него, са бюстовете и на други воеводи, възрожденци, там е и Средновековната Сливенска митрополия, всичко това на старинен, павиран в миналото площад и между тях: изплющяни грозни кютюци с новопостроени сгради върху откраднати с измама имоти, които съсипват вида на площада.

22

Анонимен

преди 3 месеца

Да премахнете грозните кютюци, които стоварихте в центъра на Сливен и на площада, кой открадна там местата и построи тези грозни кютюци точно в центъра на пъпа на града, загрозявайки площада, паметника на Хаджи Димитър и центъра, подобни грозни кютюци изплющяха и в градинката до художествената галерия в центъра! Те са за събаряне и конфискация на тези имоти и съд+затвор за злоупотребилите с тях мошеници!

21

Анонимен

преди 3 месеца

"ПОДАРИХА ЦЕЛА ЗГРАДА У ЦЕНТЪРА НА ГИНКА ВЪРБАКОВА САТАНИСТИТЕ , В ЛОНОТО НА СГРАДАТА ПОГРЕБАХА И ПАТРИАРХА , ВОДЕШЕ ГИ БЪЛГАРОМРАЗЕЦА ВАРТОЛОМЕЙ ПЕЕЙКИ НА НЕПОНЯТЕН НА БЪЛГАРИТЕ ЕЗИК"

20

Индианец

преди 3 месеца

Арсений ще е следващият сливенски митрополит. Николай пловдивски е уредил всичко. Бабата на Арсений е известна в цялата страна баячка и магьосница от село Осетеново , община Павел баня

19

Анонимен

преди 3 месеца

Политическите назначения и алчността, пречат на църквата, пречи и на населението, защото всява разделение, раздори, конфликти и подбужда към омраза! Щом местните са си избрали Йеротей, нека бъде той или който те самите си изберат.

18

Анонимен

преди 3 месеца

ей , оставете хората сами да си изберат свещеника

17

Анонимен

преди 3 месеца

Колко достолепно звучи име като Йоаникий, а колко смразяващо и грозно , име като Арсений, кой го е измислил това име Арсений? "Арсен-ий" е вид отрова.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Щом хората от тази епархия са си избрали Йеротей, нека да бъде той, трябва да се съобразявате с мнението и желанието на хората от епархията, а не с политически назначения в църквата, за да не настъпят раздори и защото местните хора ще живеят заедно с него, а не корумпираните политици!

15

до до до

преди 3 месеца

Да, на православието могат да му се месят силните на деня държави.Не е така в католическата, имат си държава и няма как.

14

00014

преди 3 месеца

До АнонименС тези имена си придават тежест в очите на вяращите. Защото си знаят какви са.

13

Анонимен

преди 3 месеца

До до, Ами като са си сложили турски патриарх от ЦРУ, вместо православен свещеник, може и на патагонски да пропеят!

12

до

преди 3 месеца

БПЦ е в ереста на парите.Продали са се на исляма, пеят на турски и персийски.

11

Анонимен

преди 3 месеца

Може ли да избереш име като Арсений? Това не е нормално, не ги познавам и двамата, но не искам свещеник да е някой с името "Арсений" , което е вид отрова. И изобщо, какви са тези новоизмислени грозни имена в православието, като Сионий, Арсений и други подобни измислици; църковни и български имена, няма ли?

10

00014

преди 3 месеца

Господ знае ли, че тези съществуват?

9

Анонимен

преди 3 месеца

БПЦ е изпаднала в ерес и като всеки еретик упорства в ереста си, когато някой християнин им я посочи.От години предупреждавам за рецидивите на деянието в СВ.Неделя и какво.Освен на турски тази година пропяха и на персийски.И то дни след атаката на Иран с дронове.