202

до Ехаа

преди 3 месеца

До Ехаа Останалите 57% са на опашка за помощи. И на джоб пазар.

201

Мара

преди 3 месеца

"дискриминацията все още е голям проблем. Тя касае не само достъпа до пазара на труда, тя касае адаптацията, липса на гъвкавост, липса на подходящи работни условия, липса на транспорт." Като са толкова нахъсани ромите да работят, да се справят така, както се справят всички останали, а не да търсят причини за оправдание.

200

Анонимен

преди 3 месеца

Нищо чудно да е така, след демографската катастрофа в която ни вкараха, в един момент ромите ще бачкат повече защото ще бъдат мнозинство!

199

Ехаа

преди 3 месеца

А останалите 57% какво правят ?

198

Анонимен

преди 3 месеца

От кога 43 % е много? Повече от половината какво правят? Золуми! Колкото до висшистите, да има, 1 на 10 000. Така, че хайде моля ви се да не ги изкарваме най-работливите хора на света, при положение, че сигурно поне 80% от българите в трудоспособна възраст работят.

197

Бай Мюмюн

преди 3 месеца

Мойту Айше лява ръка-десен джоб най-добре го мой! Станалуй главен специалиска на таз работа.

196

Ваня Григорова

преди 3 месеца

И аз съм вишистка, завърших само за 4 г. няколко университета, защото съм римлянка и то без да ходя на изпити. Малко бъркам думите, маалата ми личи, но иначе рабоота....и да знайте...без руската газ ще умрем от студ............

195

Анонимен

преди 3 месеца

О, да, има и крадци, изнасилвачи, убийци, насилници...

194

Анонимен

преди 3 месеца

Дреме ми, че 43 процента работят, след като останалите 57 ги издържаме ние, докато безчинстват!

193

Ха

преди 3 месеца

До икономистЕто как вие делите и дискриминирате харата - малко ви трябваше , за излезе наяве истинската ви същност!!!:))

192

Да

преди 3 месеца

До Объркан СвятДискриминация явна или безмълвна винаги ще има . Когато фактите говорят и боговете мълчат.

191

И да

преди 3 месеца

До икономистКоментара за ромите инвалиди по отношение на вашия коментар е просто саркастична закачка , но е ясно , че освен груби някои икономисти като вас нямат и чувство за хумор !!!

190

Объркан Свят

преди 3 месеца

СПРЕТЕ да разделяте хората на роми и българи ... на мъже и на жени... на бели и ччерни... на ядящи месо и вегани ... на хомо и хетеро ... ГГЛУПАВО Е и по този начин САМИТЕ ВИЕ създавате дискриминация . АКО ТРЯБВА ДА ИМА НЯКАКВО РАЗДЕЛЕНИЕ ТО ТРЯБВА ДА Е НА ХОРА УВАЖАВАЩИ ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА И НА ПРЕСТЪПНИЦИ. НА РАБОТЕЩИ И ПЛАЩАЩИ ДАНЪЦИ И НА МЪРЗЕЛИВЦИ ВЪЗПОЛЗВАЩИ СЕ ОТ СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА... без значение кой какъв цвят има, от кой етнос е и какви са му сексуалните или религиозни предпочитания.

189

Идеалист

преди 3 месеца

До икономистОт икономисти като теб държавата е така забатачена . Никой не казва , че няма свестни роми , но са в пъти повече тези, който експлоатират системата и то не само българската!

188

43%???

преди 3 месеца

Какво правят останалите 57% ???????

187

Обективен

преди 3 месеца

Вижте кои родови групи при хората са родени със ,,сърбеж в ръцете",и ще се изненадата че това са най-древните човешки родове.Тези хора са оцелявали през хилядолетията,благодарение на това че са били винаги по-хитри от другите.За съжаление във последните 50-80 години,и те се подлъгват частично от желанието да бъдат повече от другите както се казава.И естествено стават жертва на системата.Реално и трезво погледнато,човекът е единственото био същество,което съзнателно само се подлага на работа.

186

Анонимен

преди 3 месеца

Баба ми, лека и пръст, беше гинеколог. С такова възхищение говореше за един ром, който е бил лекар също и много отдаден на работата си. Ходил по малки села да помага в почивните си дни и е бил единствения, при който не е починала нито една родилка и това е 50те 60те, когато са раждали в почти полеви условия.

185

С НАШИТЕ ДАНЪЦИ

преди 3 месеца

ТАЗИ РОМСКА ДЪРЖАВА ПЛАЩА МЕСЕЧНИ ПОМОЩИ НА 800 000 "УЯЗВИМИ" И НА ПОЧТИ 700 000 РОМИ С "ВРЕЖДАНИЯ" > има и други

184

Малкия шеф

преди 3 месеца

Работят ромите само трябва да не са на надник , а на свършена работа.Товарачи на ръка по-добри няма , като се разработят работят.

183

Анонимен

преди 3 месеца

При 94-95% работещи българи в трудоспособна възраст, как изглежда тази статистика, която представяте?