55

Анонимен

преди 9 месеца

/riokoz-blagoevgrad/Облъчени храни/в търсачката/картофи,лук,чесън;сухи подправки и техни смеси;билки,чайове;зърно, брашно,зърнени изделия;боб,леща,ориз;плодове (пресни и сухи);зеленчуци (пресни и сухи);различни видове месо,месни продукти; риба,рибни продукти;морски деликатеси;ензими, ензимни препарати,хранителни добавки;ядки и кафе на зърна.Облъчването на храни се прилага в над 50 страни.Водещи в това са САЩ,Канада,Франция,Япония,Нидерландия,Белгия,Русия,Италия,ЮАР.

54

18 см

преди 9 месеца

Облъчването на храни може да унищожи както вредни, така и полезни бактерии и микроорганизми. Това се дължи на факта, че радиацията засяга всички живи клетки, независимо дали са вредни или полезни.Полезните бактерии и микроорганизми са тези, които са важни за човешкото здраве. Те включват пробиотици, които могат да помогнат за подобряване на храносмилането и имунната система.На тая или са и платили да приспива стадото или е изплискала водата.

53

Иван

преди 9 месеца

учени ? от БАН ? моля?

52

Анонимен

преди 9 месеца

Чак сега ми стана ясно защо САЩ и Великобритания дадоха муниции с обеднен уран. То не било за войната, а за стерилизация на реколтата. Как да не ги обичаш тези хора? Мислят за здравето на световното население.

51

Анонимен

преди 9 месеца

Ооо, а при аварията в Чернобил,у Бг са казвали да не се излиза навън, нищо зелено да не се консумира, облъчено е,а плъховете след време в Чернобил станали доста огромни, ах какви лъжци са били, а па и Бг е на толко километри от Чернобил.А как някои говорят глупости за рибата измряла край Япония,била от изхвърлената радиационна вода.А пък тия, където са писали за Хирошима и Нагазаки, как така си пишат за уран 235,нещо страшно било.Е нали и в храните ще е, даже и опаковките ще ги обезпаразитява,:)

50

Анонимен

преди 9 месеца

Стерилната храна а необходима по-скоро да не заразява космическата капсула, която е инкубатор за различни микроби. Иначе не е ясно как ще се отрази дългия прием на умъртвена храна, която не се разваля.

49

Анонимен

преди 9 месеца

Хахаха , скоро ще се наложи да си купуваме пушки за лов на салата ( какво ли ще ядат веганите тогава?!?! ), а къртиците ще станат изчезващ вид защото морковите имат да си връщат за хилядолетия геноцид.

48

Минаваш

преди 9 месеца

с гайгера през храната и веднага разбираш става или не става. Кво го мислите?!

47

Топчо

преди 9 месеца

Какво правим, ако храната в чинията ти отхапе носа? Ще можем ли да отвърнем при самозащита?

46

Анонимен

преди 9 месеца

Kak са овцете, вервате ли още, вервате ли?

45

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 45, глупости!

44

Анонимен

преди 9 месеца

В микровълновата фурна се получава същото, но дозата е много по-голяма.

43

Анонимен

преди 9 месеца

Аааааа, значи марулите дето ги рупахме 86-а са си били екстра качество. Само дето плюехме по съветския съюз толкова време. Сега украинците и японците спокойно могат да сеят кукуруз покрай гръмналите централи и ние да замезваме с морски дарове от японските води без да ни е страх, че ще ни израсте 3-та ръка.

42

Защо спорите, като

преди 9 месеца

не знаете, че има вредна и полезна радиация? Онези марули бяха облъчени от комунистите и бяха вредни, разбира се. Сега радиацията е полезна, защото облъчването е по време на демокрацията. И защото предстои да населим Луната и Марс. Така че накъде без новите безвредни технологии в храненето?

41

А бе

преди 9 месеца

Защо гласувате наобратно? Да не сте яли урановата салата с цезий и стронций? Това беше майтап, ама с мозъчноампутирани не трябва да се правят такива шеги! От коментарите разбирам, че образованието в България има огромни възможности за развитие! Това сега е само зародишна фаза!

40

от Брюксел

преди 9 месеца

Така ще решим и проблема с къпането веднъж седмично. Вместо да хабите вода, ще минавате през гама лъчение за да сте чисти, спретнати и стерилизирани.

39

Анонимен

преди 9 месеца

Абе, ко стана тука бе, да не сме се върнали в комунизъма?!? Тогава ни хранеха с радиоактивни марули и ни успокояваха "плувай, плувай, не е риба!"... Нали не го искахме това? Даже скачахме. Ся що е пак същото?

38

Аз ГМО, скакалци,

преди 9 месеца

радиационно облъчени храни и други подобни деликатеси няма да ям. Пък вие, много учените, си ги яжте и продължавайте да ни убеждавате в тяхната полза.

37

До 33

преди 9 месеца

33 До 31 До От български учениИ къде пише, че в тези храни ще се добавят радиоактивни изотопи слабоумнико? Идеята е храните да се стерилизират чрез излагане на радиоактивно облъчване, което няма как направи тези храни радиоактивни и опасни за здравето на човека. . . . Първо научи правописа! По лесно е от физиката! Препинателни знаци - знаеш ли какво е! И малко от физиката - храна не се стерилизира с облъчване, а с термодинамика! Салатата от уран 235 със стронциева подправка беше майтап! Не я яж!

36

До българския учЕн

преди 9 месеца

Да не би да си учил в Харвард, че си толкова груб и самоуверен? Никъде не казвам, че ще се добавят радиоактивни изотопи. Само че в публикацията друга учЕна като теб казва: "В МОМЕНТА учЕните са на мнение, че радиационно облъчените храни са напълно безвредни". И добавя, че "се набляга предимно на удължаването на срока на годност" на тези храни. Ти можеш ли да четеш между редовете, или си само писател като чукчата? Щото пак такива учЕни като теб се опитват да ни пробутват и насекоми за храна.