44

Анонимен

преди 1 година

До Учител Поне в математиката познанията на учениците са трагични . Не мога да кажа нищо за вашите ученици , но общото ниво е за тройка .

43

Анонимен

преди 1 година

Тия за по 4 часа наден 6 месеца в година по 3 хилки искат през два месеца им вдигат заплатите а образованието е в плачевно състпяние.

42

Анонимен

преди 1 година

При повечето учители след определена възраст ставст вредни - не са в крак с новия материал и не могат да възпитат учениците или да създадат уважение в тях. След определена пенсионна възраст, трябва да бъдат насила пенсионирани. Винаги могат да дават частни уроци.

41

Анонимен

преди 1 година

Да говорим за равенство на заплащането е като да има 2 фирми, едната да отглежда крави, да събира мляко и да прави кашкавал. А другата да внася мляко на прах и палмово масло. И накрая кашкавала им да е на една цена. Подобно равенство създава недостига в социализма: Никой не е мотивиран да работи и не му пука за качеството на работата му. Всички получават същите пари и няма къде или как да ги изгонят.

40

до 35

преди 1 година

Ама, то няма места! Всичко е заето, а пенсионерите не искат да си ходят и продължават да работят! И всичко това, защото е много трудно и лошо да си учител!!!!

39

Анонимен

преди 1 година

Извода като всичко останало: пари има ако се разпределят спрямо качеството и количеството на труда. Ако се търси едно фалшиво и нечестно равенство, не. А проблема е, че световната западна култура на ЕС е точно за такова фалшиво равенство.Равенство на доходите - двама човека на е дна и съща длъжност трябвало да получават еднакви заплати - Единият преподава на ученици от факултето и им продава пиратки и гандж.а, а другият преподава в езикова гимназия и 90% от учениците му влизат без проблем във ВУ

38

Анонимен

преди 1 година

Държавата трябва да гледа частния сектор и по него да равнява увеличенията. Ако там радтежа на заплатите е 5%, няма как тя да раздава 30%. Така вкарва прът в колелата на икономиката. Не пречи обаче да има система от бонуси за учители нс ученици оценени високо на матурите, олимпиади и др. Т.е добрите и квалифицирани учители да преподават в добри училища на възпитани и нормални деца. А който го мързи и не му пука да преподава за по-ниско заплащане на наркомани и простаци.

37

Анонимен

преди 1 година

Парите на учителите бяха вдигнати многократно, а качеството на образованието само пада. Трябва да има оценяване на база матури, не може цял клас при някой да са наркомани и двойкари и да ги пуска. Нека ги скъса. Т.е ако даскал пусне наркомани/двойкари с високи оценки и после изкарат 2-3 на матурите - глоби. Трябва да се търси качество и да се награждава. Не сме социалисти да раздаваме пари на калпак. И подобни отпадъчни течения никога няма да се завърнат пак. Прагматизъм и меритокрация!!!

36

123

преди 1 година

Ебасимо, всички на държавна хранилка искат увеличения, не мож ви изхраним! И ние в частния сектор искаме увеличение с 30% от 1 юли!!!! Да дойде този господин и да ми ги даде!!!

35

2

преди 1 година

И тези не заслужават!Преди малко пътувах в градския автобус .Имаше група ученици от горните класове.То ругатни,псувни на майка едни на други.Не посмях да реагирам да не ме набият.Пълни ***,грубияни ,цинични изобщо гаменска история!Седесарите изгониха кадърните директори и учители и сложиха свои и ето ти сега резултата.Няма униформи,вечерен час,бол наркотици и алкохол по дискотеките.Пълен провал на образованието!Така ще е!

34

Учител

преди 1 година

До АПостигнали сме много добри резултати .Учениците ми са пълни с медали, а съм на минимална заплата. Ако вашите деца не знаят, то е защото не искат да учат и вие не ги натискате. Няма как да станат нещата без помощ от родителя!

33

Анонимен

преди 1 година

До leketata *** , я влез в сайта на МОН и ще видиш , че учителите взимат над 2000 лева средно на месец . Не гледай базовата заплата . И виж колко часа им е годишния хорариум .

32

анонимен

преди 1 година

Като си мислите, че е много лесно и хубаво да сте учители, ставайте такива кой ви спира? Лично аз имам подходящото образование да стана учител, но никога не бих си го причинил.

31

Статистика

преди 1 година

Директори наглеци .Да ги извадят от джоба си . Забравих , че те само взимат , а не дават .

30

Анонимен

преди 1 година

За такова образование и пишман учители не трябва да се увеличават още заплащането !

29

крум

преди 1 година

Първото им искане е ръст на заплатите на учителите 30 на сто от първи юлиНе реформирани системи не се финансират

28

А

преди 1 година

ДМС, пари за дрехи, 48 дни платен отпуск, 13-та заплата, а какви чудни образователни цели постигнахте с децата ? Какво направихте, за да искате ?

27

leketata

преди 1 година

Младите не искат да са учители, кой е луд за 1500 бруто, 1300 нето ,дет не стигат за нищо.

26

Мед. сестра в детска

преди 1 година

за всички, работещи с деца. В съседство сме ясла, градина и училище. Приятелката ми- учителка на 2- ри клас цяло лято е отпуск или дава " дежурства", а тази в ДГ работи от 7 до 12 или от 12 до 5.30. Аз съм с най- ниска заплата и отговарям за 20 бебета, които гледам, храня, занимавам, следя за здравословното им състояние и работя с целодневни, първи и втори смени. зо дни отпуск, 20- лятна ваканция, 2-3 между Коледа и НГ, 6-7 само по-желание.

25

вещер

преди 1 година

От 2 години само настървяват срещу учителите, че постоянно им вдидат заплатите, а това не се случило. Не е вярно . Който иска да става учител и да взима грамаднна заплата да заповяда, да види ... че после да говори.