33

до 17

преди 2 години

Не бъркайте среден осигурителен доход, който е важен за НОИ, и средна работна заплата. Винаги има разлика с няколко стотин лв.

32

ДПС ГЕРБ

преди 2 години

Бойко Борисов и Пеевски харесват Слави Трифонов на прайда в Германия

31

рибока

преди 2 години

Ми то мандат не остана,какво обсъждат след като ще зависи от правителството след изборите?

30

Анонимен

преди 2 години

И после още хора в сивия сектор, махайте ги тея минимални заплати и оставете пазара на мира

29

Анонимен

преди 2 години

Друго пише в директивата - минималната заплата да не е по-ниска, а не да е равна на процентите от средната и медианата заплата. После не е ясно за кой период са тези средни заплати. Ако е за бъдещия период съвпадаш с определения размер на минималната, то трябва минималната да е примерно 70% от средната за последния изминал период.

28

Ръботодател

преди 2 години

Бития бит . И за двамата цяр няма .

27

Анонимен

преди 2 години

Социална еднократна помощ два метра капронено въже и евтин ***. Може и без механизъм. Обаче преди това да завещаеш имането си от гарсониера , бойлер и баракуда лично на премиер и авери .

26

Анонимен

преди 2 години

Тоест ако масово работодателя намали възнаграждението на работниците и им дава купонив макс размер от 200лв (щото нямат данък за него) мин заплатата ще падне? Само печалба за работодателя

25

А може ли

преди 2 години

депутатската заплата да е равна на минималната заплата? Защото никаква работа не вършите *** и дупедати!

24

Анонимен

преди 2 години

С тая инфлация която ни налегна и която ни очаква в близките години,това е най добрият механизъм!

23

Анонимен

преди 2 години

Да му се не види! ЕК горе-долу е уцелила идеята на Волен Сидеров отпреди колко години? Може би преди 8-9? То сега се оказва, че още преди 12 години, всички били съгласни, ама нещо не им се е получило.

22

Do 17

преди 2 години

Nz ot kade si vidql 4e srednata e 1200, no si v g re6ka srednata rabotna zaplata za stranata e1600 leva, koeto e 800 leva bruto ili malko nad 600 nwto.

21

До 13

преди 2 години

И аз викам стига,ама те така си купуват избиратели. Предизборната кампания стартира от днес.

20

Анонимен

преди 2 години

Това е заради ЕС. От там ги натискат. Но в ЕС няма заплата от 500 евро. А в България пенсиите на почти 1.8 млн.хира са 200 евро и то отскоро. Заплатите на вишистите са 700 евро бруто и то от месеци. Абсолютен фарс с евтина работна ръка. Кой ще ходи да учи? Нямат мотивация младите да учат. Съседката е доцент в ПУ, съсед я подиграва, че той имал фирма с 300 човека, без да може да пише. Завършил като си купил средното.Както и да да е!! Подиграват се с хората. Особено в провинцията.

19

Анонимен

преди 2 години

Опитват се да насърчават солидарност, вместо да насърчават конкуренция. Това крие рискове от уравниловка. Хората ще загубят интерес от квалификации. В един момент ще се окаже, че който не е учил ще получава почти толкова, колкото някой, който има ценз. Средната аритметична стойност няма как да се ползва за основа на минимална работна заплата, тъй като всяко увеличение на МРЗ я повишава значително, ограничавайки потенциалната най-ниска стойност. Ще се създадат условия за социален дъмпинг.

18

Продл пеша

преди 2 години

Минималната заплата при харвардски цени трябваше да е като при жан виденов поне -3000 лв

17

АнонимеН

преди 2 години

ВДИГАНЕТО НА МРЗ Е С ЦЕЛ ДА СЕ КУПЯТ НАЙ-НЕКВАЛИФИЦИРАНИТЕ И ТОВА ГО ПРАВИ ВСЯКО УПРАВЛЕНИЕ НАРОЧНО ЗА ДА ПЕЧЕЛИ ГЛАСОВЕ ЗА ИЗБОРИТЕ! МРЗ ТРЯБВА ДА СЕ СФОРМИРА НА БАЗАТА НА МИНИМАЛНИЯ БАЗОВ ДОХОД ЗА СТРАНАТА УМНОЖЕН ПО 4 ! ИЛИ 150 ЛЕВА ПО 4 Е 600 ЛЕВА НО ДА СА ЧИСТО ЗА ПОЛУЧАВАНЕ

16

Добре сте го измисли

преди 2 години

По данни на НОИ сега средна заплата около 1200, минималната е 710. Та значи трябва да я намалите на 600. Само тъпизми, квалифицирани като поредните "умнизми".

15

Анонимен

преди 2 години

Малко са 50%

14

Анонимен

преди 2 години

Какво значи не работят?? Кой ви управлява? Кой е създал базата за да ходите на работа? Тези, които пиели кафета.