27

ООООооо

преди 7 години

Защо влизате в обяснителен режим,бе хора?От Топлофикация отърване и на оня свят няма.И изход няма,защото у нас няма снайперисти.В една редица и....контролен.И да ме изтрият,фактите няма да изтрият.Цяла България пропищя.Ама оправия няма,защото много народ от висшият ешелон се е лепнал към хранилката на Топлофикация.Пък *** Балкански нека плаща!Нали Борисов обещаваше да премахне монополистите?Е,премахна ни топлото и в някои градове ТЕЦ-овете.Нямаме нужда от топло и от енергийни мощности.Боцооооо

26

Анонимен

преди 7 години

Дръж се, народе! ГолЕмата кражба тепърва предстои! Ми нали шефовете, трябва да водят любовниците на Малдивите. Пък ние нека си студуваме тука и да си плащаме двойно и тройно.

25

Анонимен

преди 7 години

Ама още ли продължавате да вярвате на топломери хаха

24

Анонимен

преди 7 години

Как се управлява една топлофикция?Като всяка друга фикция!

23

Анонимен

преди 7 години

При мен вентила на две и половина, от максимум 5, и в помещенията е 21 градуса.

22

Анонимен

преди 7 години

Няма дилема.И включено или не зъзнеш и плащаш като поп.Изключиелно ниско ниво на услугата да не кажем престъпно.

21

Анонимен

преди 7 години

Пълна измама са тия вентили не се лъжете да си купувате.Аз си купих и работиха около 2 месеца после почнаха да работят само в режим включено-изключено. Като кранче за 5 лева.От фирмата ми обясниха,че гаранция няма защото водата в парното била лоша !!! Е как да я сменя тая вода в парното тия луди ли са?70 лева вентил работещ 60 дни.Платих си кротко вентилите- 7бр х 60 лева,платих си сметката за апартаментчето -400 лева И вече се топля на ток. Сметките паднаха двойно.Да си ползват парното сами.

20

brend

преди 7 години

При поставянето на разпределителите ги поставят на едно и също разстояние. Измерваха и мощностите на радиаторите. При изравнителните сметки обаче точките бяха като цена еднакви за всички. А не правиха настройки на самите разпределители, във връзка с мощността. Но пък ако ти е затлачен радиатора, няма значение, каква му е мощността. Теорията ми е да се използва телата на макс. Ще платиш малко повече точки, но пък ще се грееш. При този малък процент от общата енергия. Иначе отива в цената на БГВ.

19

До 8

преди 7 години

Ти в ред ли си? Ежемесечното отчитане си го решаваш ти самия, но за него се плаща допълнително. То от такива допълнителни плащания за измервания и разпределения, цената ни се вдигна с близо 50%, а като се прибавят и междусъседските кражби, плащаме двойно и тройно. Най-добре си да се плаща според кубатурата, както си беше преди.

18

@3

преди 7 години

Съгласен съм. Не е важно къде са монтирани. Важно е да са на процент от височината на тялото при това еднотипно за всички тела в системата.

17

brend

преди 7 години

До @3. Прав си, но само на теория. На практиката всички разпределители се поставят на еднаква височина, независимо от мощността на радиатора. Важното е да са на еднакво разстояние(за всички) от горната част на радиатора. Дори няма значение какво е разстоянието, макар и да има стандарт. Енергията за отопление е %(около 8-9%) от общата, така че е все тая дали точките ще са повече, или по-малко като цяло, след като пропорционално е ограничена от този процент.

16

Баси Държавата

преди 7 години

Управлението на радиатора е изключително просто нещо,което обаче води следната дилема;-като го пусна се топля и плащам!-като не го пусна не се топля и не плащам!Ама мръзна кат пес!*** дилемата ......................

15

@3

преди 7 години

За всяко отоплително тяло има коефициент в зависимост от неговата мощност (материал и излъчваща площ ). Поставя се на определена височина поради факта, че нагоре тялото е оп-топло, а по- доло е по-студено (конвенция - топлият флоид се качва горе , студеният пада доло)

14

brend

преди 7 години

Дали тази от Топлофикация си вярва? Топлинната енергия, която ще бъде изразходвана през отоплителния период е заложена в параметрите на абонатната станция още октомври месец 2016 г. И няма значение колко е топла или студена една зима. Количеството е продадено предварително. От потребителите зависи единствено дали ще изхарчат енергията за отопление, или като топла вода. Отклонението, което съм виждал през годините(последните 10), заради метеорологични колебания е +/- 1%. Всичко друго е бла-бла.

13

Вихър Райчев

преди 7 години

Още за топломера:Защо е сложен там където е,а не 20 см. по-надолу?!

12

Анонимен

преди 7 години

До @3 - а как един и същи топломер се слага на радиатор с 5 и с 15 ребра и как отчита че този с 15 "яде" повече енергия?Разбирам на вертикалното да мери входяща топла вода + обем, изходяща топла вода + обем и да смята колко е погълнато в този кръг, но тези джуджавки на радиаторите винаги са ми се стрували неразбираеми.Не съм на топлофикация, но винаги ми е било любопитно...

11

@3

преди 7 години

Топломера има два датчика. Единият следи температурата на отоплителнито тяло (температурата на входящия поток) , другият температурата на въздуха (изходящият поток). След сумиране се получава сигнал пропорционален на отдадената ( консумираната) енергия.

10

Мооооля?!

преди 7 години

А нещо за евродирективите да кажете?! България ще бъде осъдена заради вас- маскарите с маскари! Кой ще плаща?!

9

Анонимен

преди 7 години

Като не ви е изгодно, има качествени климатици.

8

Анонимен

преди 7 години

я като сте почнали обяснете как работи топломера, за винтила всичка знаем, но за топломера никой няма представа!