102

Анонимен

преди 8 години

.Там за първи път забравих думата дискриминация", разказва Марсело. - Aко беше дискриминиранн в България, държавата нямаше да поеме разноските по обучението ти, Леонсио... упс - Марсело

101

Анонимен

преди 8 години

Ромите-българи новите Българи на Балканите

100

Анонимен

преди 8 години

Приетелката на Азис , леле само да не чуе тоа Ром - музикант , ша го поеме

99

Анонимен

преди 8 години

Такива като това българизирано ромче е пълно в фейсбук , с какви ви имена се пишат там, смо и само да скрием ромското да не се вижда

98

Shark

преди 8 години

Абсолютно е прав 116, какво ни ги навирате тея статии и кога правителството ще започне да помага и на бедни БЪЛГАРЧЕТА да сбъднат мечтите си, А!! Много умни и кадърни деца - БЪЛГАРЧЕТА има, защо държавата не се погрижи за тях!!Да,добре, нека учи като иска, само че защо на наш гръб, та нашите деца по-малко ли заслужават. Утре това ще се върне и ще ви управлява, и да не мислите че ще е в полза на българите. КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА!!!

97

някой

преди 8 години

Браво на това дете, и браво на майка му че го е насърчила за това което иска да постигне!А дискриминацията я има навсякъде, но като че ли в България има повече злоба.Проблемът е в самите малцинства. В САЩ например техните афроамериканци гледат на всеки такъв като Марсело, който се е изучил и образовал като на бял. И го отлъчват от тяхното общество. Смятат ги за предатели. Тоест, проблемът е че повечето от малцинствата смятат, че трябва задължително да бъдат бедни и неграмотни.

96

Анонимен

преди 8 години

Повръща ми се от такива статии. Защото съм бил винаги ПОВЕЧЕ от отличник, но семейството ми също не е богато. И аз съм искал да уча "тук и там" но съм се съобразявал с финансовите си възможности, а не съм изнудвал разни хора и институции. Нито пък съм ревал по телевизии и вестници. Някой ще каже... "а е трябвало"! Не, не трябва така! Не трябва да изнудваме емоционално околните. Какво като си от малцинство?! Ако не искаш да бъдеш дискриминиран, няма да парадираш с това!!!!!

95

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 113Как не ти е дала нищо държавата ? Средното образование е безплатно. Дала ти е необходимата първоначална подготовка. От тук на сетне силата е в твоите ръце.

94

Анонимен

преди 8 години

Правителството да каже на колко български деца подпомогна обучението!

93

Анонимен

преди 8 години

Има много добри БЕЗПЛАТНИ университети в Европа. Не разбирам защо този подрастващ е по-привилигирован от други свои връстници? Аз и много мои колеги, завършили висше образование в чужбина, не получихме и стотинка помощ Пт държавата!

92

Анонимен

преди 8 години

Лавропреди 37 минутиВ какво се изразява "дискриминацията" спрямо *ромския етнос в България===========Съвсем сериозно.Самото финансиране на обучението му в Англия е дискриминация. Липса на всякакви квалифицирани съветници, които да му кажат, че парите хвърлени за това средно училище биха му стигнали за придобиване на лекарска или инженерна титла на подходящо място и в подходящото време.Второ, политиците не решават ромския въпрос за да имат избиратели (темата е дълга, а аз имам 500 символа).

91

Лавро

преди 8 години

В какво се изразява "дискриминацията" спрямо *ромския етнос в България:""Не, момчето откровено прилича на *едераст. Може да са го дискриминирали по тази линия.

90

emma

преди 8 години

До ВалентинAre you in Oxford? If so, verry well done

89

emma

преди 8 години

Radvam se za mom4eto. Postignalo e me4tata si. Nqma zna4enie dali e rom4e ili balgar4e. A vie prestanete da zlobeete.

88

dn13

преди 8 години

До Анонимен 106Очевидно се интересуваш щом си тук.

87

Анонимен

преди 8 години

NE SE INTERESUVAM OT ROMITE.

86

Анонимен

преди 8 години

Това, че е християнче е добре, но като такова не трябва ли да почита и уважава, тези които са му помогнали, а не да се оплаква, че е дискриминиран. Къде в Евангелието е казано, че трябва да плюеш благодетелите си? Това, че дясната ръка не трябва да знае какво дава лявата, не дава право на въпросната персона да плюе България по най-нехристиянски начин.

85

Анонимен

преди 8 години

Дасикане рома-християни също се разделят на множество подгрупи. Това са например бургуджиите, джамбазите, тужарите и т.н. Сред тях са налице слаби тенденции към българеене, но някои групи съхраняват с гордост ромското си самосъзнание и традиции (Напр. част от бургуджиите в Шуменско се наричат "парпул-рома" - "истински роми").

84

Анонимен

преди 8 години

До До 86:Аз нямам деца, така че няма как да имат проблеми с ученето. Явно ти съжаляваш, че не си учил в някой "безплатен" немски или френски университет, а си изръсил маса пари за магистратура зад Океана. Хайде наздраве!

83

Анонимен

преди 8 години

време е англичаните да научат ромски език