125

do 147

преди 11 години

Da, parav si! Smenihme togava po-goliamoto zlo s po-malko zlo. Da se zapitame obache....tova, che popristegna durjavata, dava li mu pravo da ya privatizira na bezcenica s edin kup komisionni....fondacii i t.n??? Ot trun ta na glog.....no nesumneno beshe po-malkoto zlo.

124

Анонимен

преди 11 години

До 123 Хайде сега " никой не стои зад тях" първо това са ***, и зад тях винги има някои(не стои), и сега се борят основно срещу 4% баиера да падне до 0.5% или до 0.25% толкова могат да съберат.

123

123

преди 11 години

Стига сте ги показвали тези политически вампири дето никой не стои зад тях, но достатъчно се налапаха за 23г и от бедняци се превърнаха в милионери на гърба на народа! Те заслужават по една лопата и трудовашка количка и да строят Белене!

122

ДЖОДЖО

преди 11 години

Крайно време е да спрете с папагалските си коментари. 3. Нефтохим приключва 1996 г. със загуба от 85 млн. (сегашни) лева и е единствената рафинерия в света, отчитаща загуби пета поредна година. От 1993 до 1996 г. предприятието е източвано не само на входа и на изхода, но съвсем официално и от държавата. През 1995 и 1996 г. например горивата са продавани на вътрешния пазар по цени, определяни от правителството, които са били с до 50 % по-ниски от разходите само на суровината за тяхното производство. За да не се помпала инфлацията!!4. Никоя банка и никой доставчик в света (и най-вече руските доставчици) не желаеха да кредитират такова предприятие. В началото на 2007 г. Нефтохим на практика беше фалирал.5. С огромни трудности правителството на Иван Костов успя да стабилизира Бургаската рафинерия, но през 1999 г. състоянието й все още беше на ръба. Предприятието се нуждаеше от минимум 100 млн. долара свежи оборотни пари за възстановяване на нормалната му дейност и от над 300 млн. долара инвестиции.6. Заради състоянието на рафинерията (до което я доведе правителството на честния премиер), а не заради користни комбинации на Костов, към приватизацията на Нефтохим практически нямаше интерес от световните корпорации. Впрочем купувачът Лукойл беше препоръчан от консултантите по приватизационната сделка Артур - Андерсен & Кредитандщалт. Шел за съжаление се отказа от Нефтохим и вместо в производство инвестира в бензиностанции и търговия с нефтопродукти.7. Освен от окаяното финансово състояние западните компании бяха отблъснати и от остарялата технология и свръхнаситеността на регионалния пазар с горива. Румънските рафинерии, макар и в по-добро състояние, по това време също не привлякоха водещи световни инвеститори и някои от тях бяха закупени от по-малки европейски и руски компании Защото "умните комунисти" я бяха проектирали да работи само с руски петрол и за нито една западна компания рафинерията не представлявяше интерес

121

Анонимен

преди 11 години

Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:1. Месечна инфлация 300%.2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал под нивото на възможния минимум.4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции МВФ и СБ.9. Дългове към външни кредитори над 13 милиарда долара.10. Пълен блокаж на държавата и разгул на бригадирското движение на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ***, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха освободени само назначените от БКП/БСП бизнесмени.2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:1. Месечна инфлация 0,2 % годишна 3%.2. Национална валута 2 лева = 1 долар.3. Валутен резерв 3,7 милиарда долара4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8. Възстановени връзки със световните финансови институции МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.Започна да има ред.

120

дърт милиционер

преди 11 години

Спомнете си кой преватизира и съсипа Авиокомпания ''Балкан'' , кой създаде кръга Орион....Сбирщина от корумпаци и престъпници....Съсипаха майка България .....и сега живеят сред общество на мизерници и ***....Къде са ''нерентабилните''заводи които хранеха народа ? Защо никой не построи поне един шивашки цех , а само Молове в които перат мръсните си пари ? Мръсния *** - И.Костов ни докара до този хал....Мръсен ***! Тежко ни и горко. Ех...къде си бай Тодоре...живи да ни оплачеш...

119

румен221

преди 11 години

БРАВО НА ПРОФЕСОР БОЖИДАР ДИМИТРОВ...С ИДЕЯТА МУ ЗА ВАМПИРИТЕ...- КАТО ГИ ГЛЕДАМ ТИЯ ДВАТА ВАМПИРА ОТ СНИМКАТА ..., НЕ ЗНАМ ОТ КОЙ ГРОБ ГИ ИЗВАДИ, НО РАЗБИРАМ КОЛКО ГЕНИАЛЕН Е ПРОФЕСОРА...ГОЛЯМ НОМЕР, БРАВО ПРОФЕСОРЕ...!

118

дърт милиционер

преди 11 години

Тази *** И.Костов трябва да бъде пратен на остров Персин......Тази гад ни докара до този хал. Подлъга глупаците да скачат и мучат по митингите...а сега всички си скубеме косите. На този *** дължиме всичката беднотия до която ни докара....Построи прогимназии на дъщерите си...налапа се ..и сега - ни лук ял , ни лук мирисал. Съсипа средната класа със *** закони за ...реституция и прочие. Този *** е антипод на Левски и Ботев...Ех...къде си др.Т.Живков...живи да ни оплачеш......

117

Анонимен

преди 11 години

Костов , дано това проклятие се върне на тебБелене е на България , не е ваша територия да я продавате !

116

Анонимен

преди 11 години

Колко е грозно Костов , думите ти са като теб!

115

Анонимен

преди 11 години

Начело на всяка икономика стои Електроенергията . Без електроенергия една държава е УМРЯЛА !

114

Анонимен

преди 11 години

А ние ЗОВЕМ :Без Костов , и с Белене !АЕЦ е най евтината ел енергия !За това Франция има 10 ,а САЩ над 100, за всеки Щат най малко по 2 АЕЦ.

113

до134

преди 11 години

Българската икономика (заводи,фабрики,всичко)това е човекът който унищожи българската икономика,жалкото,че трябваше да му се търси отговорност и да беше поставен където му е мястото но аз мисля,че ще дойде и това време.

112

Анонимен

преди 11 години

Костов , няма да продадете Белене , защото ти си следващия специалист който му се кани !Белене за България !

111

Анонимен

преди 11 години

ГОСПОДА СЕДЕСАРИ! МСЛЯ ЧЕ СТЕ НАЯСНО ,ЧЕ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДАТ КОСТОВАТА КОЛЕДА.

110

До Костов

преди 11 години

Костов , Белене не е за продан . До Дунава всичко все още е Българско !Ще го съживим !

109

monah681

преди 11 години

Ние..плащаме..затова и сме зад границите,оти останахме гладни и продадени!Да не говорим за черната търговия цигари и дрога,които заляха Страната оти някой ги пусна по точно това време Костовото! Оформиха се кучетата,които издърпаха месата на гладните и жадни българи,а сега съвети дава,че и заповядва...амсалак..Костов за теб иде реч за теб!*** се покай пред Бога и мълчи си..

108

Анонимен

преди 11 години

Костов е политика. само глупаците не го разбират. и какво точно е погребал Костов, хайде някой "специалист" да каже

107

Анонимен

преди 11 години

EI GROZNIK TI POGREBA BALGARIA TI SRINA BALGARIA *** OTVRAT CELOTO SDS VAN

106

monah681

преди 11 години

Костов *** се засрами някъде сам.Най-малко ти имаш право на мнение!Тоя продаде държавата ни.Разпарчатоса на мутрите всичко що е било годно,а те ги съсипаха предприятията,продадоха ги за старо желязо като ги обявиха държавни фалирали предприятия.Насади омраза към ***,за да може да дърпа гласовете им за кебапчета,а те прости и си останаха,защото му сгънаха на схемите и неможаха да си изучат децата и наводниха домовете,където кучета не стоят от глад и плащаме