Абе не знам кой кво яде, но знам, че сме на последно място в ЕС по продължителност на живота.
Според статистиката на ""БОГОИЗБРАНИТЕ""", населението на земята е прекалено много,затова са взети всички мерки да намалее !!!Особено образованото е твърде много !!!
аз пък от години не съм срещал качествен български кашкавал. само ако пуснат нещо ново и то за кратко, докато сметнат че са зарибили хората. даже в малките планински градчета местните производители го продават недоузрял, киселеещ, подобен на пластилин. така че българските производители да се сърдят на себе си. като искат да продават *** си на европейски цени, да подобрят качеството.
Ако един германец живее в България ,със средна наша заплата ,след една година ще бъде неизлечимо психично болен
Две баби , които винаги са живяли на село и не са яли купена храна и двете починаха от рак,те са наши роднини. Стринка и Една Жана. Нито пък са пушили... Чист въздух,истинска храна...Пък какво...
не знам колко струва, но знам, че не се продава в магазина. доставки само от село - на каквото може, тук още може, в западна европа вече не може.
При заплата 500 лева излизат 50 лева за храна на месец. Как? Дори няма да стигнат, да ям боб и леща всеки ден.
"Подобни хора постоянно заявяват, че не могат да си позволят да купуват биохрани. Но пък това са същите тези хора, благодарение на които фирми като "Епъл" печелят за едно тримесечие по 13 милиарда долара с най-новите си устройства."Я пак , сигурни ли сте , че са ТЕЗИ хора ?
Явно са улучили баба дето няма пари за изкуствена тор :) , но иначе си прав, всичко друго е компромис.
Бабите от пазара са същата пасмина капиталисти - имат две градини, едната за "вкъщи" с оборска тор и друга за "бизнес" в която се ръси амониева селитра с шепите. Най-сигурно е да си отглеждаш сам или доверен човек на село.
Единствената истинска храна е тази дето сами си я пройзвеждаме или отглеждаме. Всичко останало е менте и отрова. Бебето на колежката получаваше обрив от морковите по магазините и проблемът се реши , когато започна да купува от бабите на пазара. Не че и там е гаранция де, но в случая така се оказа.
cenata na birata e sredno 50 centa a vinoto okolo 2 evro. vsichko po evtino koeto sam opitval e bilo kofti kachestvo. sus sigurnost obache produktite sa po kachstveni ot tezi v BG. no pak si ima i izklucheniq ... predi vreme aldi naemaha chujdestranni studenti koito ne govorqt mnogo mnogo nemski i na edna potochna liniq podmenqha sroka na godnost na iztichashtite produkti ot sladove v Essen ... :) taka che navsqkude si ima i dobri i loshi produkti ... a koito ima pari i v BG i v DE znae kude .:)
и нашите се изучиха от немците. Немците още през втората световна война са имали сурогати, които са се ползвали в армията - например зеле на таблетки. Всички Е-та също дойдоха от Германия и ако се загледате в опаковките на "качествените" немски колбаси в Лидл и Кауфланд ще видите че са пълни с Е-та.
За всички тези проблеми са си виновни самите потребители. Ако те не купуваха *** на лидл, пени и т.н. нямаше да има такъв проблем. Тези вериги унищожават местните производители на качествени храни и тпва не е само в България. В Чехия например преди 15 години имаше качествена пражка шунка със страхотен вкус. Дойдоха немските вериги и пражката шунка вече е със съвсем различен вкус.А за всички дето реват че добавките в храната били българско изобретение - това си е чисто немско изобретение и
До 87: Ако за 30 евро успяваш да си купиш всички изброени продукти, значи тази статия е точно за теб. И аз живея в Германия и знам, че кило що-горе прилични и не напълно пластмасови домати са поне 4,50 евро. Че 1 краставица (не кило) от тези, които имат вкус на краставици, е 1,60 евро някъде. Че кило грозде е около 4,50 и прочие. Да, същите продукти ги има и много по-евтини, но качеството е точно като описаното в статията. Всеки германец ще потвърди, че качеството на храната не им е приоритет.
Цъки е прав, който е гледал "Крилце или кълка" с Луи дьо Фюнес, може да предположи от кога в западните държави фалшифицирането и индустриализирането на производството на храни е проблем. Това е болест на формата на собственост - когато си поставен в условия на свободен пазар и целта ти е максимална печалба, ставаш изобретателен като Мефистофел, за да напълниш гъшката с кинти. Какво ти пука, че бройлерите ядат свински ***, нали не са отровни, та да те подгони прокурор?
както във всичко, западняците са по-напред, и в химизацията на храните също, нищо не сме измислили ние, там фарма-*** имат много по-голям интерес, защото много повече се харчи за здраве, а за да се харчи някой трябва да се разболее, и то от хронична болест с дълъг живот, ние кадето отиваме те са вече там, но не се връщат, в Германия има и скъпи храни ама българина по-добре да научава за тях, два дена от Холандия идват рибари с прясна риба рано сутрин, е там цените не са като Лидъл
Нищо, ама НИЩО от едно животно не се изхвърля! Нито краката, клюновете и червата на пилците, нито вътрешности, кости, сухоцилия, гръкляни, ануси, вимета, уши, опашки... всичко това се смила, обработва химически до хомогенна паста, после се оцветява, овкусява и влага в колбасите като "протеинов шрот"! В ЦЯЛ СВЯТ!!! В България не се произвежда - внася се от Холандия, Белгия, Германия, Ирландия, САЩ...Да ви е сладко!!!
хора не се лъжете по евтиното, пропуснете годишното обновяване на жисиема, в крайна сметка какво има истинско значение - здраве, храна, въздух и вода, замислете се за това което може да контролирате (поне малко) - храна и вода, трябва и в България да има фермерски пазари, клиента да се интересува какво яде, да има дни за посещения на фермите дискаунтърите ще провалят и нашето земеделие
Колко струва добрата храна?