103

Мистър Х

преди 12 години

Англичаните са голреми ***. такова понятие - национален интерес вече не същестувава - в голямото всеобощ давене или ще има един пояс за всички или всичик ще се издавят няма такова нещо като "ние ще имаме по-голямо парче от-пояса - вие по малко". Ако британците са толкоз *** и не могат разберат че с имперската им политика е свършено от векове насам значи ще се издавят първи в кризата.

102

Мънки бизнес

преди 12 години

ЕС - започва големият лов на маймуни с трици...

101

siviyatvilk-31

преди 12 години

Англичаните са си прави. Защо да се плащат на други дилговете им!

100

Патилан

преди 12 години

The trend is your friend ! Графиките никога не лъжат!И магаре да сложиш, ще познае трендаКраят на цикъла на Кондратиев съвпада с края на още един цикъл - политико-хегемонистичният. Става дума за цикъла на световната хегемония на САЩ. Спадът започна още от войната във Виетнам в 1970 г. Оттогава САЩ само се опитват да спрат плъзгането от върха. Даже разпадането на СССР, с което временно забавиха срива, не можа да ги спаси.Първите два цикъла съвпаднаха и с третия голям икономически цикъл. Това е цикълът на изчерпването на възможностите за пространствена експанзия на капитала, т.е. на глобализирането на долара. Оказа се, че "цялата Земя вече е малка" - The world is not enough, и че няма нови пространства за усвояване. Капитализмът достигна и до последните кътчета на Земята. Появи се остър дефицит от ресурси. По този начин в момента в една точка се сливат три огромни кризи - на вълната на Кондратиев, на предишната система на световна хегемония, и на изчерпването на възможностите за експанзия на капитала. Въпросът вече не е по какъв начин да оцелее капиталистическата система, а какво ще дойде на нейно място.

99

Патилан

преди 12 години

Какво предвиждат? 2012 г. - граждански войни ще избухнат по цялата планета, валутите ще се превръщат в хартийки без никаква стойност. Анархията и хаосът ще покриват целия свят, правителствата ще се опитват да налагат тирания, за да се противопоставят на изплашените и гладуващите хора. Ще се появи остър дефицит от храна и вода, цените на енергията ще скочат до небесата. Заради това споменатите 99 процента избират острия социален протест, който може да прерасне в революция. Едно нещо е сигурно. Колкото и да се опитва американската върхушка да изведе кризата в чужбина и преди всичко в Европа, нейният епицентър ще бъде в САЩ. Със сигурност никой не знае колко американски долари има извън САЩ в банки или частни лица. Но те вече бягат от долара. Доларът ще се обезцени с невероятни величини. Ще започне хиперинфлация. Валутата на една банкрутирала държава и на обществото, което не произвежда нищо е "едно нищо". Доларът на САЩ е де юре национална валута поне на още три държави и де факто национална валута на още 50. Основният износ на САЩ от много години беше износът на хартиени долари срещу реални продукти - мерцедеси, електроника, нефт, газ, кафе, кокаин. Но веселбата свърши, дойде време да се плаща. Няма излизане от сегашния капан. Единственото нещо, което може да се случи, е пълен колапс на всичко, което познаваме. А дали това ще се случи без една нова голяма "гореща война" .........остава само да се молим!!!

98

Патилан

преди 12 години

Dow Jones Industrial - 11,964 е сега! Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Тотален банкрут! Професионалните трейдъри го знаят. Сега всеки ден ще излизат новини за фалирали банки. Т.е. само лоши новини. Всичко е изядено на зелено в САЩ за поколения напред. Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е падане "Като на пиано от 10-ия етаж" и обикновенно се образува за около 3 месеца, но днес "електронното стадо", може да направи събитията да се развият и много по-бързо! Следва, освобождаването на тонове "Ценни виртуални книжа" от "набутаните инвеститори" които после трябва да се обърнат набързо от долари в Злато или други Валути...?! А както знаем, реалната цена на долара е около 0,04 сента. Така че, и долара ще се срива заедно с Уолстрийт, а Златото и другите валути ще растат(без евро и японски йени)!!! Еврото се срива автоматично с краха на фондовите борси! Край на ЕС, на еврозоната и еврото! Еврото вече започна с "дълдисването", спрямо Паунда, Канадския и Австралийския долар! Как ви звучи, индекса Dow Jonson, на ниво 5000 до края на месец Март? Няма по-лош слепец от онзи, който не желае да прогледне. Но това си е въпрос на личен избор!

97

Анонимен

преди 12 години

Ингилизите са хитри ***!Британска лираGBPза 1 = 2.31117 леваЕвро EUR за 1 = 1.95583 леваЩатски долар USD за 1 = 1.48383 леваА сега да го ду.а Еврото!!!

96

Петков

преди 12 години

Изумен съм и от мотивите на английските реднеци - Хърватия щяла да стане член на ЕС, и 5 милиона измамници щели да увиснат на и без това претоварената социална система в ЮК??? Лично аз мисля, че Камерън си заби нож в гърба - не че можеше да направи нещо друго под натиска на електората. Шотландия само чака подобен сигнал, Северна Ирландия следва, а защо не и Уелс?

95

Петков

преди 12 години

Аз не мога да разбера цялата тази дандания - в крайна сметка всичко е за вътрешна употреба и задоволяване на английската лумпениада. Решенията, върху които Камерън е "наложил" вето важат да Еврозоната, част от която Кралството НЕ Е. Т.е., типично по политически се правим, че говорим за икономика, а имаме като задна мисъл политиката. Също така, около една десета от капитала в ситито е френско-германски, и те ще намерят начин да наложат ограничения върху своите си банки.

94

Анонимен

преди 12 години

Като се вземе под внимание факта че дълговете на Европа са в крайна сметка основно към американски банки и като се знае колко от дълга на щатите се държи от Китай Еворпа и Щатите трябва заедно да се молят Китай да не си поиска парите щото тогава ще стане големото мазало

93

българин

преди 12 години

В английските весници коментират,че Камерън е взел това решение за да защити неговите приятели от Ситито.Горко им на англичаните,колко са *** да се подават на банда борсови играчи.А може би се подават и на големия брат САЩ,който иска да затрие Европейския Съюз.На тях никакви съюзи не им изнасат-всичко им се вижда заплаха.И понеже ЕУто се разширява,дай да го разтуриме са.

92

Анонимен

преди 12 години

дано англия се срине , те винаги са били въздух под налягане да ги видим тогава колко са издръжливи а не да казват за нас че сме слаби напротив , рижавите *** са слаби не могат и една зима да издържат като нашите 22 но ние имаме само тях досега преживе и наследво от векове което ние направило жилави , силни борбени и приспособими във всякаква среда :) идва и нашия ред и както винаги ние ще изчакаме най удобния момент :)

91

AZ

преди 12 години

PROSTO ANGLIA ISKA DA VLADEE FINANSOVIA PAZAR NA EVROPA I TOI DA E SAS STOLITSA LONDON.......PEDERASI......

90

AZ

преди 12 години

ANGLIA NE E SAGLASNA ZA6TOTO - PARVO NAI - GLAVNOTO IZOB6TO NE ISKA DA IMA FINANSOV KONTROL NAD PARITE V EC ZA MOZE DA SI KRADE I DA SIPRAVI KVOT ISKA V EVROPA......NE IM ODTARVA.....TE ISKAT LONDON DA E FINANSOVA STOLITSA V EVROPA BEZ DA GI KONTROLIRAT...GADOVE MRASNI.....VANKA

89

Патилан

преди 12 години

Кризата: какво ще стане по-нататък?Всичко е само въпрос на време. И така: -Гърция Фалирва. Следва ефекта на доминото!- Гърция ще извърши деноминация на дълга си в нови драхми или както другояче ще се нарече новата валута.- Новите драхми ще се девалвират с 30-70 % (по всяка вероятност с около 50 %). Това означава, че няма да се погаси половината от гръцкия дълг в евро.- В рамките на няколко дни Ирландия също ще се откаже да плаща дълговете на своите банки.- Португалия ще изчака да се убеди, че в Гърция е настъпил тотален хаос, преди да се реши на подобна стъпка.- Определен брой от френските и немските банки ще понесат достатъчно загуби, за да престанат да отговарят на капиталовите изисквания на регулатора на пазара.- Европейската централна банка (ЕЦБ) ще обяви фалит в резултат на факта, че притежава огромни количества гръцки правителствени облигации, както и ценни книжа на гръцки и ирландски банки.- Франция и Германия ще декапитализират ЕЦБ и собствените си банки, като едновременно с това ще прекратят голямата финансова помощ за еврозоната.На пазарите ще се сринат цените на облигациите. После вниманието ще се насочи към британските банки и едва тогава започва истинската катастрофа!!!

88

Патилан

преди 12 години

Остров на неспокойствието: През изминалата седмица във Великобритания затвориха 300 магазина. Според анализ на водещата компания за кредитни данни Experian до края на месеца всеки десети магазин в страната ще е празен. Засегнати са предимно търговските вериги, които ограничават бизнеса си извън Лондон и големите градове. Потреблението ще намалее с 3.5% до края на годината, прогнозира Experian. Лондонската полиция се подготвя за масови протести през лятото, обяви в понеделник ръководителят на звеното за обществен ред Дейвид Хартсхорн, цитиран от в. Guardian. Според него има сериозен риск хиляди стачкуващи безработни да атакуват банки и седалища на международни компании.

87

ДО 80

преди 12 години

Германия - Русия е много вероятен съюз. Англия играят по свирката на американците сто процента. Искат да затрият Европейския съюз. Англичаните са американския троянския кон в ЕС

86

AZ

преди 12 години

ANGLIA I AMERIKA ISKAT DA UNISTOZAT EVROTO I EC.....DA AMA NE.....TOZI PAT NIAMA DA STANE........EVROPA I EVROTO 6TE OTSELEE I BEZ ANGLIA.....ANGLIA DA NAPUSKA - VANKA OT EC I DA SE SABIRAT TAM S AMERIKA.....

85

Анонимен

преди 12 години

Патилане, много си точен ,ама на заспалите не можем да им се налее ум в главата понеже не са ***...да се надяваме че сами ще стигнат до изводите

84

Калин

преди 12 години

ти за пчели ли дрънкаш сега ве .. копи пейст простотии на разни *** не са меродавни!!проблема при пчелите е физиологичен а твоя психичен!! връзка нема .. ти просто си поредния умосбъркан тип обливащ с интелектуална помия :)