39

Анонимен

преди 4 години

Аз съм родена 84 година също извънматъчно, даже случая го има в учебник . Били сме близнаци аз съм родена извънматъчно а той е бил нормално но е починал

38

Мамче

преди 13 години

Какво знаете за непроследената бременност.Още щом видях двете чертички, хукнах на лекар.Аз си зная колко пари ръсих на лекари - всеки месец по 30 лв за преглед с ехограф, два пъти за 3D и 4D, съответно по 90лв и 60 лв, 70 лв кръвни изследвания и още 50 лв за преглед и микробиология. И т.к. на частен преглед никой не ми дава документ освен по една снимка от ехографа и диск от 3D-то, като влязах да раждам ме писаха "Непроследена бременност".

37

ссссссс

преди 13 години

Нашите български лекари отново си свършиха перфектно работата като спасиха два човешки живота.Къде са сега журналистите?Знаете ли,че преди 20 дни в болницата в Горна Оряховица същият онзи екип които беше оплют и омаскарен от журналисти и власимаши направи истинско чудо и спаси отново и за пореден път новородено и майката.

36

Анонимен

преди 13 години

Доктор Божидар Славчев е най-добрия лекар хирург гинеколог в България.Спасил е живота на много жени.При него няма несполучливи операции.Благодарение на този лекар, аз днес съм жива и здрава.Благодаря е малко казано към него.Бог да го пази!!!Запомнете НАЙ-ДОБРИЯ ЛЕКАР Е БОЖИДАР СЛАВЧЕВ!!!!!!!

35

Анонимен

преди 13 години

Chestito na roditelite i BRAVO na lekarite ,a kolkoto do tova 4e jenata ne e hodila po pregledi i po lekari i da sadim ot tam za neinata etni4eska prinadlejnost.Mn se izu4ihme da hodim po lekari q popitaite babite i prababite si (ako iamte takiva) kolko pati sa hodili na lekar.Vqrno romite rajdat bez da se zamislqt ne planirat bade6teto ne sa kato nas,no da sadim i da pluem bez da znaem za kakvo ide re4 ,mislq 4e ne e pravilno.Da e jivo i zdravo detenceto,neka Gospod go zakrilq i za napred

34

Анонимен

преди 13 години

Da e jivo i zdravo !

33

yaro

преди 13 години

Господ е опазил малката душица

32

VIO

преди 13 години

Мамина шушулка! Каква борба за живот, какво чудо е природата! Дано са живи и здрави и поклон пред лекарите, извършили операцията!

31

Анонимен

преди 13 години

Адмирации за екипа от специалисти!Да е живо и здраво детето,явно си е имало дни да живее!

30

баба ви

преди 13 години

И да попитам, къде са всички онези плювачи на докторите. Не трябва ли сега да напишат едно: " Евала, докторе!"

29

Лили

преди 13 години

Бременнстта не е праследявана, защото жената може да не е знаела че е бременна. В медицината има много случаи на нетипично протичаща бременност - напр. жената продължава да има редовна менструация и т.н. А при извънматочна абдоминална бременност плода може и да не се вижда, тъй като е разположен зад червата, които са пълни с въздух и т.н. Така че нека да не съдим веднага кой от какъв етнос е. Това е уникален случай! Браво на екипа и късмет на бебето и родителите!

28

баба ви

преди 13 години

Гледах по NG филм за една англичанка, която е имала същата бременност. Споменаха, че имало само два такива случея в света. След радането бебето беше претърпяло операзии, защото позата му е коремната кухина не е била естествена и имаше проблеми с краката, ако не се лъжа.А за непроследените бременности не е вярно, че е приоритет на ***. Някои докторски и сестри и те правят така. Жив пример е свекърва ми, която е бяла и е акушерка.

27

julii

преди 13 години

BRAVO NA LEKARSKIA EKIP.DA SA JIVI I ZDRAVI MAIKATA I DETENCETO.

26

Анонимен

преди 13 години

когато е писано да се роди живо и здраво,няма значение как и по какъв начин,просто така трябвало да стане!Майката е късметлийка!

25

Ieppe

преди 13 години

Ами, то си пише - плацентата е била захваната за външната стена на матката, не за тръба. Това е наистина изключително рядък случай на щастливо завършила и за майката, и за бебето извънматочна бременност - да са живи и здрави и двете!:)

24

След като бременност

преди 13 години

не била проследявана,ясно е за кой етнос става въпрос. Но щом бебето е имало късмета да се роди,нека да е живо и здраво.Само едно не мога да разбера. Нали при извънматочна бременност оплодената яйцеклетка обикновено засяда в един от яйцепроводите.И като започне да расте,този яйцепровод трябва да бъде отстранен,защото жената изпитва силни болки.В други случаи,при наблюдавана бременност,откриват аномалията в по-ранен стадий и вследствие терапия не се налага такова отстраняване.Как тази е родила?

23

Тата

преди 13 години

Ако направят една статистика...Колко в месяц деца раждат Българки и колко Романки))) Напво след 20 годи има само смесени бракове, като в Румъния

22

някой

преди 13 години

Браво на екипа! Страхотна новина!Между другото, направих справка в Уикипедия - в света има само три подобни случая, като първият е през 2008 година в Англия. Родилката е англичанка, на 37 години.От друга страна, ако беше проследявана бременността, може би наистина щяха да предизвикат аборт по медицински причини, не знам със сигурност но си мисля че е възможно. Това си е рискова бременност погледната отвсякъде!

21

ЛИЛИ

преди 13 години

БРАВО НА ЛЕКАРИТЕ !!! ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛА ,ЧЕ ИМА СПОСОБНИ И ОТГОВОРНИ ЛЕКАРИ В БЪЛГАРИЯ. ПРОБЛЕМА Е В ТОВА, ЧЕ НЕ СА ПОДОБАВАЩО ОЦЕНЕНИ И ЗАПЛАТЕНИ, КОЕТО ГИ НАПРАВИ КОМЕРСИАЛНИ, ЗАРАДИ ТОВА ПЪК СТРАДАМЕ НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ПАЦИЕНТИ.

20

Pesho Fanelata

преди 13 години

Ubava rabota ama ***