ХУБАВИЯ КОЗУНАК Е ДОМАШНИЯ. ЕДНО ВРЕМЕ КОГАТО МАЙКА МИ СЪС КОМШИИКИТЕ ГИ ЗАМЕСВАХА ОТ РАНИ ЗОРИ. ЦЯЛАТА КЪЩА УХАЕШЕ НА ЛИМОН , ВАНИЛЯ БРАШНО И ЯЙЦА. А ПОСЛЕ ГИ ПЕКЪТ ВЪВ ГОРЯЩАТА ФУРНА НА ИСТИНСКИ ОГЪН. ПОМНЯ ЧЕ КАТО ОТВОРЯТ ФУРНАТА ЦЯЛАТА МАХАЛА УХАЕШЕ. Е ТОВА Е ТО ХУБАВОТО СТАРО ВРЕМЕ -А СЕГА КОЗУНАК БЕЗ ЯЙЦА БЕЗ МЛЯКО СЪС МАРГАРИН- ПРОСТО ЕДНА ПИТА НАМАЗАНА СЪС СЛАДКА ЗАХАР.
няма разпознаване докато не го усетиш/вкусиш/,като ГЕРБ-ГРОБ, външно е идеален а в действителност- менте и пълен *** ,както се беше изказал един такъв в нац. ефир за себеподобен-властимащ.ДОЛУ ПОЛИТИКАТА ДА ЗАПАЗИМ НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ДОБРОДЕТЕЛИ-ВКЛЮЧИТЕЛНО ДОМАШНИЯ КОЗУНАК С ЯЙЦА , МАЯ И МЛЯКО.
....хубавият козунак е този,който си го направиш сам и знаеш какъв е състава му.От магазините е подсладен хляб,а не с аромат на лимон.
ако е мек като п...., значи за нищо не става , ако твърд като х... ,значи е годен за лапане !
Домашен козунак!!! Не виждам защо да пълня гушата на посредници и нелоялни търговци. Започнах да се уча по книги. Дори хляб започнах правя, получи се от първия път. Съветвам всички момичета, независимо от възрастта да опитат. Няма нищо по-хубаво от домашното ястие или хляб, удоволствие е да наблюдавам любимите ми хора да се хранят с апетит и да знам, че не консумират ***.
Няма спор, че домашния е най-хубав.Аз лично не им вярвам на стандартите. Това е начин да вдигнеш цените. Имахме сравнително чиста и вкусна храна. Една моя приятелка англичанка веднъж ми каза "И вие ще станете като нас, ще купувате изкуствени домати и всякакви зеленчуци".
Ако не му сложат лимонова есенция как ще мирише на лимон????? И вместо "ФРУКТИ " използвайте "ПЛОДОВЕ"!!! ДРАСКАЧИ ***!!!!
Ще си меся, правя го от години. Купешкият е толкова парфюмиран и жълт, че не става за ядене.
знаете ли,4е е забранено влагането на яица в сладкарските изделия,използва се само яи4ен прах,за това забравете за козунак със яица.
вече на Великден не купуваме козунак, от години е *** и по друго време в годината не се произвеждасега да въведат стандарт и за козунака :))))) че да стане 5 лева и пак да си е същия ***
няма такава дума "фрукти" в българския езиккакво се превъзнася тая Мариана Кукушева?а и кой ще ти даде да го пипнеш козунака да видиш колсо е лек или тежък или да го разбупиш да видиш дали е на конци?така купувамеу от 2-3 фурни, но пак е лош и като хляб...
Благодаря на председателят на Управителния съвет на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България Мариана Кукушева,че коментира пред Фокус как да разпознаем доброто сладкарско изделие "козунак" особено сега преди Великден,ноМоля, същият този председател имайки в предвид началото на летния сезон,да коментира и как да разпознаем доброто изделие "кифла".
преди години когато баба ми печеше козунаци ядях истински козунак...когато ги замесеше ги поставяше в тавички.а когато вече бяха изпечени.от тях излизаше невероятен аромат.беше бухнал и по висик от тавата..беше майсторски оплетен и се диплеше на конци..а вкуса е неповторим.ехххх доброто старо време когато всичко беше истинско...а сегаааа.сега е времето на ментетата.жалко съществуване
Госопожата си пробутва собствените продукти. Тя май не е виждале хубав козунак. Ама сега почти всичко е фалшиво. Ето тук може да видите за новия стандарт за хляба и дали има нещо обшо с БДС или е само балон.bakedmedia.eu/
хубавият козунак си е домашният или поне 10-тачка и то за вносен,всичко друго е есенция и подсладители,ако няма кой и не можете вие да си омесите по-добре си направете курабийки или някакъв хубав сладкиш не си давайте парите за *** заради традицията......българите правят козунаци от около 70-80г.насам а в някои краища и от много по-скоро.Това го знам от майка си,правели са курабии и сладки хлябове.
Вие сте много интересни хора. Тъпчите торти покрити с боядисано захарно тесто дори в ненормални цветове като черното , а че имало 5 капки жълта боя в кифлите и ви е страх че ще се отровите.Я си направете калкулацията на 1 козунак от 3 яйца, 500гр брашно, 100гр краве масло, 250мл мляко, 200гр захар, и там стафиди и шоколад и да видим дали ще изкарате калкулацията на 2 лева без тока, труда и това че някой друг ви е спестил времето. За козунак от 2 лева толкова!
Как да разпознаем хубавия козунак?