fallback

Използването на автоаксесоари за защита на салона и купето ще предотврати преждевременното износване и повреди по тях. Такива аксесоари ще съхранят първоначалното състояние на колата и ще запазят пазарната й стойност при препродажба.

Хубаво е да имате аксесоари за кола, с които да избегнете или намалите щетите, вместо да ги отстранявате след това. Във верига магазини за авточасти и аксесоари Avto.BIM.BG може да намерите богат асортимент от качествени автоаксесоари за защита на всеки автомобил.

Ето някои от най-използваните с уговорката, че за различните автомобили, климатични условия и експлоатация, нуждата от определени аксесоари може да е различна.

Покривало за кола

Нищо не защитава по-добре купето на автомобила от едно покривало за кола. Доброто покритие не само предпазва от натрупването на прах и мръсотия, но и защитава от сериозни щети при екстремни метеорологични условия.

Изборът на автомобилно покривало зависи от мястото на съхранение на автомобила и характерните климатични условия, при които го експлоатирате.

За автомобили, съхранявани в затворени помещения се предлагат покривала за закрито. Те се изработват от мека материя, която не поврежда покритието и успешно пази от замърсяване и надраскване.

По-използвани са външните покривала. Те изпълняват повече защитни функции и изискванията към тях са по-големи. Изработват се от качествени материали и често се състоят от няколко слоя за по-добра защита.

В зависимост от климатичните условия покривалата са: за защита от дъжд и сняг, покривала против градушка, за защита от вредните UV лъчи и прегряване на купето, защита от замърсяване и т.н... Предлага се и покривало за кола, което защитава от всякакви метеорологични условия.

Има и частични покривала за отделен сектор от автомобила като: покривало за предно стъкло, за задно стъкло, за таван и други  разновидности. Те са много полезни при ниски температури, защото спестяват почистването на стъклата от лед и сняг.

Практични са и покривалата за задни седалки при превозване на домашни любимци и товари, а също и тези за защита на багажника.

Ветробрани

Ветробраните, наричани още дефлектори за стъклата на автомобила са предназначени  за предпазването им от насрещно летящи прах, кал, пръски, камъчета и насекоми.

Освен това при отворен прозорец те предпазват пътниците от директно нахлуващия в купето въздух и капките дъжд, когато вали.

Ветробраните запазват стъклата чисти при движение и независимо от климатичните условия видимостта е добра. Изработват се от акрилно стъкло(плексиглас) в сиво, черно и прозрачно и се монтират лесно.

Дефлекторите се поставят от външната страна на вратите на автомобила, а също и на предния капак, предната престилка и люка.

Стелки за кола

Това е задължителен аксесоар за салона на автомобила. Използването на стелки за кола ще предпази покритието на пода и купето от замърсяване и повреди. Намокрянето на пода е предпоставка за появата на мухъл, плесен и други вредни за здравето бактерии. Освен това влажният под бързо корозира и започва да се руши.

Има различни видове стелки като: гумени стелки, мокетни стелки, стелка тип леген, 3D стелки и много други. Изборът на подходящи качествени стелки за кола ще запази фабричното покритие на пода чисто и в добро състояние и ще създаде уют и комфорт в автомобила.

Предлагат се и различни стелки за багажник, които успешно го защитават от разливи и замърсяване.

Калъфи за салона

Други важни аксесоари за защита на интериора са калъфите. Те са: калъфи за седалки, калъф за волан, калъф за скоростен лост и други. Тези покрития пасват добре на отделните елементи на салона, като запазват непокътнато оригиналното оборудване.

Калъфи за седалки се изработват в различни цветове и от различни материали като: плюш, тъкан текстил, полиестер, естествена и изкуствена кожа, алкантара.

При калъфите за волан също има голямо разнообразие. Те са: кожени, текстилни, а също и могат да са от дърво, метал, пластмаса и други материали.

Сенници за кола

Най-бързо салона на колата се съсипва от слънчевите лъчи и топлината. При продължително излагане на слънце тапицерията и таблото избледняват и изсъхват, след което се напукват и разрушават. Гумените покрития се деформират, а пластмасовите остаряват и губят първоначалния си вид.

Използването на сенници защитава интериора от слънчевите лъчи и преждевременното му износване. Полезни за съхраняване на арматурното табло са сенниците за предно стъкло, които се поставят при паркиране и спират директното му нагряване.

Предлагат се и сенници за прозорци и задно стъкло.

Секретни болтове и гайки

Полезен аксесоар са и секретните болтове и гайки, които успешно предпазват гумите и джантите от посегателство. Поставя се по една бройка на всяко колело на мястото на един от болтовете и се демонтират със специален уникален ключ.

Секретните болтове и гайки се различават по формата на главата и могат да са: с форма на фигура като звезда, многоъгълник;  с вътрешна форма на фигура; болтове със защитни пръстени, с нестандартен размер и такива с няколко отвора.

Автокозметика за външна и вътрешна защита на елементите

Всички компоненти на купето и салона се нуждаят от редовно почистване и поддържане. За запазване на добрия вид важна роля играе и използването на полираща паста за защита на боята, спрей за гуми и джанти, паста за фарове, а също и спрей за защита на таблото, тапицерията и други части от салона.

При избора на аксесоари за кола е важно: да са подходящи за конкретните условия на експлоатация, да пасват перфектно на автомобила и да са монтирани правилно. Само така ще имате добре запазен автомобил, който независимо от годините изглежда страхотно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback