Снимка: БГНЕС/ EPA

Производителят на електрически превозни средства Tesla възнамерява да изтегли повече от 9 хиляди SUV Model X от американския пазар поради неправилно монтирана облицовка на покрива, която може да увеличи риска от инцидент, съобщава Reuters, позовавайки се на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ.

Предните и средните елементи на тавана на тези автомобили са неправилно закрепени, в резултат на което могат да се отделят от каросерията и да предизвикат ПТП. Регулаторът отбеляза, че Tesla ще провери облицовката на покрива и ще отстрани проблемите безплатно за собствениците на превозни средства.

Според Reuters през първата половина на 2024 г. концернът вече е изтеглил около 2,6 милиона автомобила в САЩ поради проблеми с безопасността.

През май 2024 г. компанията на Илон Мъск изтегли повече от 125 хиляди автомобила в САЩ поради неизправност на системата за предупреждение за поставяне на предпазен колан. Тогава изтеглянето включва електрическите превозни средства Model S (произведен от 2012 до 2024), Model X (от 2015 до 2024), Model 3 (от 2017 до 2023) и Model Y (от 2020 до 2023).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase