Светът на автомобилите се променя непрекъснато и с бясна скорост. Поради тази причина някои функции, технологии или устройства, които допреди няколко години се смятаха за незаменими, днес вече дори не се предлагат като опции.
 
Едни струваха прекалено скъпо, от втори няма нужда, трети са безнадеждно остарели и заменени от модерни технологии. Но пък на някои шофьори може да им е още мъчно за добрите стари джаджи в колата.

CD ПЛЕЙЪР

Преди около 20 години, за да слушате музиката си в колата, трябваше да вземете със себе си любимите компактдискове. Най-технологичните автомобили дори имаха CD чейнджър, в който да се поставят различни „тави“. Първо MP3 плейъри, USB памети и преди всичко на услуги за стрийминг на музика чрез Bluetooth след това направиха присъствието на тази джаджа ненужна.

ТЕЛЕСКОПИЧНИ АНТЕНИ

80-те и 90-те години много коли бяха оборудвани с телескопична антена, която се издигаше при стартиране на двигателя. Колкото по-високо ставаше това, толкова по-висок беше статусът на водача. Днес тези изключително големи антени са заменени от определено по-дискретни решения. Антени от около петнадесет сантиметра или класическите „перки на акула“. Най-елегантни са тези, замаскирани в стъкло

МАНИВЕЛА ЗА ПРОЗОРЦИТЕ

Електрическите прозорци някога бяха екстри, запазени за стандартното оборудване само при първокласни модели. Днес, с много малко изключения, дори базовите варианти на най-евтините коли предлагат електрически бутони

Още по темата четете на сайта на Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase