Снимка и видео: YouTube

Компанията Lexus заедно с биотехнологичната фирма 23andMe обявиха, че ще използват ДНК проби от клиентите си, за да създадат идеалния автомобил за тях. 

Японският производител дори публикува видео, в което обяснява как ще действа програмата. Тя се казва Genetic Select, като стартира с посещение на клиента в дилърски център на марката. Там той дава своята слюнка и след няколко дни идва, за да получи автомобил, който е създаден с всички особености на организма му след изследване на ДНК.

Във видеото, публикувано в YouTube, се вижда момиче, което получава купе RC F, специално пригодено за нейния начин на живот. Автомобилът има големи поставки за чаши, тонирани стъкла и седалки с формата на тялото на клиента. Заради по-ниския ръст на момичето, колата е със занижен пътен просвет.

Освен това машината разпознава ДНК-то на своя собственик, като, за да се стартира двигателят е нужно той да оближе волана с език. Така колата е напълно защитена от кражба. 

Всичко това изглежда доста впечатляващо, стига, разбира се, видеото да не беше посветено на днешния 1 април!

Повече подобни новини четете в Automedia.

 

Коментари Напиши коментар

18

Дк

преди 1 година

На овце като вас винаги трябва да ви се обяснява и да ви се казва... щом ви се стори странно клипчето защо не прочетохте докрай

17

Анонимен

преди 1 година

Зиамата ако оближа волана няма ли да ми залепне езика? Вероятно потгряването на волана се включва в момента, в който отвориш вратите...

16

Анонимен

преди 1 година

Абе 1 април, ама... тва ше си го внедрат, като стой та гледай за кифлите.