Снимка и видео: YouTube

Компанията Lexus заедно с биотехнологичната фирма 23andMe обявиха, че ще използват ДНК проби от клиентите си, за да създадат идеалния автомобил за тях. 

Японският производител дори публикува видео, в което обяснява как ще действа програмата. Тя се казва Genetic Select, като стартира с посещение на клиента в дилърски център на марката. Там той дава своята слюнка и след няколко дни идва, за да получи автомобил, който е създаден с всички особености на организма му след изследване на ДНК.

Във видеото, публикувано в YouTube, се вижда момиче, което получава купе RC F, специално пригодено за нейния начин на живот. Автомобилът има големи поставки за чаши, тонирани стъкла и седалки с формата на тялото на клиента. Заради по-ниския ръст на момичето, колата е със занижен пътен просвет.

Освен това машината разпознава ДНК-то на своя собственик, като, за да се стартира двигателят е нужно той да оближе волана с език. Така колата е напълно защитена от кражба. 

Всичко това изглежда доста впечатляващо, стига, разбира се, видеото да не беше посветено на днешния 1 април!

Повече подобни новини четете в Automedia.

 

Коментари Напиши коментар

18

Дк

преди 11 месеца

На овце като вас винаги трябва да ви се обяснява и да ви се казва... щом ви се стори странно клипчето защо не прочетохте докрай

17

Анонимен

преди 11 месеца

Зиамата ако оближа волана няма ли да ми залепне езика? Вероятно потгряването на волана се включва в момента, в който отвориш вратите...

16

Анонимен

преди 11 месеца

Абе 1 април, ама... тва ше си го внедрат, като стой та гледай за кифлите.