Снимка: Motor
fallback

Централният научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ) показа двигателя, с който ще бъде оборудвана новата лимузина на президента на Русия Владимир Путин. Моторът бе представен в рамките на международното автомобилно изложение в Москва.

Агрегатът е с 12 цилиндъра, 4 турбини и система за директно впръскване на горивото. Мощността му е 860 к.с., максималният въртящ момент достигна 1470 Нм, но заради трансмисията е ограничен на 1000 Нм.

Размерите на двигателя са дължина от 935 мм, широчина – 813 мм и височина – 860 мм. Теглото на мотора е 310 кг.

От компанията-производител съобщиха още, че агрегатът е изцяло руска разработка. Досега се твърдеше, че в направата му ще участват и експерти от Porsche. Моторът ще работи в комбинация с нова 9-степенна автоматична скоростна кутия, която също е разработена от руски специалисти.

Проектът "Кортеж", който освен президентска лимузина включва направата на представителен седан, всъдеход и миниван, трябва да приключи до края на 2016 г. Автомобилите ще бъдат представени по време на инагурацията на следващия руския президент в началото на 2018 г.

Как ще изглеждат автомобилите от проекта "Кортеж" - вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 7 години

До Анонименто бива човек да е глупав и с промит мозък но ти взе приза !!!Може и да стане но след 20235година

57

Анонимен

преди 7 години

Фоби, укротете фобиите, съвсем ще психясате! Нито ще се возите в тази кола, нито този двигател е нещо по-значително от новите авиационни двигатели за МС-21 - тихи и икономични или новите всеракурсни двигатели за изтребителите им. Да не говорим за хипирзвуковите Ю-71 или за новите им ракети. Това не е като да направиш12 -цилиндров мотор за кола!

56

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 50Защо лъж/еш толкова елементарно? Нали всеки може да влезе в "Берьозка" и да види кое къде е произведено! Маслото е немско и даже маринованите гъби! Хитрите фрицове използват известни руски марки и печелят добре. В Европа има много хора, които изпитват носталгия по руското, включително много руснаци и украинци. А немците стриктно си пишат кое къде е направено. Така направиха и с часовниците "Победа". Ясно е защо ла/еш - трябва да изкарваш насъщния!

fallback