Снимка: Bisimoto Engineering

Стартът на новата учебна година наближава, като сега имате възможност да се сдобиете с не само практичен, но и много бърз семеен автомобил. Става дума за Honda Odyssey от 2014 година, настроена да генерира внушителните 1029 к.с.

Миниванът е доработен от Bisimoto Engineering и вече си спечели прозвището "Най-луд семеен автомобил в света". Машината дебютира на SEMA преди около 2 години, като сега обявена за продан на търг на компанията Mecum Auctions.

Миниванът е съвместен проект на Honda и Bisimoto. Той е оборудван с 3,6-литров V6 двигател (J35), на който са поставени ковани бутала Arias, две големи турбини Turbonetics BTX7265, интеркулер, специално ECU от Infinity, горивни инжектори Deatschwerks, горивна помпа Magnafuel и други.

Резултатът е мощност от 1029 к.с., които се предават към предните колела посредством 6-степенна ръчна трансмисия.

Доработената Honda Odyssey разполага също така с мощни спирачки, регулируемо въздушно окачване, 20-инчови джанти и дори ролкейдж. Въпреки това обаче практичността на минивана не е компрометирана. Той има кожени седалки с подгрев, пълен набор от екстри за комфорт, както и допълнителен багажник на покрива.

"Това е най-лудата кола, която някога сме правили, казват тунерите. - Успяхме да "налеем" над 1000 к.с. в практичен автомобил, с който да водите децата си до училище".

Наддаването ще се проведе на 18 август, като няма определена минимална цена. В обявата не е посочен пробегът на километража, но моделът се продава директно от Bisimoto, което предполага, че е напълно обслужен и ревизиран.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase