S-Class. Снимка: Mercedes-Benz
fallback

Най-богатите хора в Китай предпочитат автомобилите на Mercedes-Benz, показва проучване на базирания в Шанхай изследователски институт Hurun, цитирано от Bloomberg.

Проучването е направено сред 800 собственици на луксозни автомобили, като обхваща 10 големи градове в Китай.

Резултатите от него показват, че средната възраст на собствениците на луксозни коли в страната е 33,5 години, а годишният доход на домакинствата им достига 984 000 юана (около 160 000 долара).

Активите на домакинството при собствениците на автомобил Mercedes-Benz са средно 11,3 млн. юана (около 1,84 млн. долара). На обратния полюс са собствениците на автомобил Infiniti, при които активите на домакинството са поти наполовина по-малко - 6,44 млн. юана (около 1,04 млн. долара).

Германският бранд Audi, който е най-добре продаваната луксозна марка автомобили в Китай, е избиран най-често от държавни бюрократи, сочи изследването.

Собствениците на BMW обикновено са новобогаташи, а марката Lexus няма ясно обособена група от клиенти. Автомобил Cadillac най-често избират чиновници с бели якички.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Шоп

преди 9 години

Колко странно... Очаквах китайските богаташи да предпочитат Лада или поне УАЗ.

11

Разбирач

преди 9 години

Древният китайски народ разбира от хубаво. Не е като тъпите *** с дебели ланци и Бентлита. Само умен човек може да разграничи, че Лексус и Бентли са безвкусица, кич пред Ауди и Мерцедес.

10

Анонимен

преди 9 години

Е вие какво очаквахте, че ги разхождат с рикша из Китай ли?

fallback