Снимка: Lexus
fallback

Експертите от компанията Consumer Reports за поредна година обявиха своята класация на най-надеждните автомобили, съобщава руското издание Autonews. Рейтингът е съставен след допитване до 1,1 млн. автомобилисти, като на първо място отново е Lexus.

В първата петица са намерили място още три японски производителя – Toyota, Mazda и Honda, както и германската Audi, чиито модели са показали най-малко повреди. В Топ 10 влизат още Buick, Subaru, Scion, Porsche и Kia.

В класацията са включени общо 28 автомобилни производителя. Те са участвали със свои модели, които или са излезли на пазара, или са претърпели фейслифт през 2014 г. Последните 4 места в рейтинга са за представителите на алианса Fiat Chrysler Automobiles - Dodge, Ram, Jeep и Fiat.

Цялата класация вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 години

Това им има,че се чупят. А и нямат високите технологии на Лексус. Я погледни класацията на германските технически прегледи ТЮВ. Всяка години по първите места са Тойоти,Мазди и Хонди. Нито Пасат,нито Инсиния. Същото се потвърждава и от класациите от САЩ. Читави европейски коли??? Ако бяха читави мислиш ли,че нямаше да ги харесват в САЩ? Инсигния тежи 2 тона,а Пасат е толкова пенсионерски ,че ще ти се подиграват на пътя,ако си под 60 годишен с Пасат.

14

Оня дето Каралайна

преди 9 години

До РайнаИскаме за шофьор една Райна. Моме, това е американска класация. Много читави европейски коли не фигурират там. Какво им има на Инсигния или Пасат?!

13

Анонимен

преди 9 години

Най-голямото им предимство е,че не се правят край Рейн! А са японски марки.

fallback