Снимка: Lamborgini
fallback

Полицията в Италия не може да се сравнява с тази в Дубай, която има цял парк от суперколи. Все пак и на Апенините успяват от време на време да се сдобият с подобен автомобил.

Последният такъв случай е на Lamborghini Huracan, който представлява приемник на Gallardo. Суперколата е специално приспособена за превозване на органи, необходими за трансплантация. Ключовете от нея бяха връчени на префекта на служба Polizia di Stato Алесандро Панса от президента на Automobili Lamborghini Стефан Винкелман по врем на специална церемония в музея Museo delle Auto della Polizia в Рим.

Освен вградения хладилник полицейската кола е получила синя окраска и допълнителни светодиодни сигнализатори. Машината е оборудвана с радиостанция, камера и радар, свързан с компютър и екран, който показва снимките на нарушителите. Налични са още специален кобур за оръжията на возещите се в нея униформени служители и медицински дефибрилатор.

Двигателят на полицейския Huracan не е променян. Под капака се намира 5.2-литров атмосферен V10, който развива 610 к.с. при 8250 об/мин. и 650 Нм въртящ момент при 6500 об/мин. От 0 до 100 км/ч машината развива за 3.2 секунди.

Полицията в страната разполага и с Lamborgini Gallardo.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

П.Петров

преди 9 години

Министър йОвчев също обчви, че ще купи 10 броя Lamborghini Huracan за българската полиция, но с малко по-малък размер - детски играчки.Волен Сидеров е отишъл в Москва, за да договаря доставката на също толкова, дори по-бързи бързи Лади, но се оказало, че руските модели били за еднократна употреба, но имали няколко варианта: земя-въздух, земя-вода и вода-вода, като за варианта земя-земя все още имали проблеми с препятствията и приземяването, но въпреки проблемите с точността радиусът на пораженията бил добър.

fallback