Снимка: AutoMedia.bg
fallback

Американското подразделение на BMW разкри една от най-новите си разработки. Баварците решиха да следват тренда, зададен от компании като Ford, Peugeot и Citroen, и подготвят 3-цилиндров двигател.

Агрегатът е предназначен за хечбека 1-Series, но преди това ще бъде поставен на хибридния спортен автомобил i8, който трябва да се появи догодина. Според BMW двигателят по никакъв начин не отстъпва на досегашните 4-цилиндрови агрегати на компанията.

При представянето в САЩ пототипът със 177 к.с. е бил поставен на 1-Series. Очаква се при хибридния i8 мощността да достигне 220 к.с.

Според представители на баварската компания продуктът все още не е довършен и това си личи от турбо-дупката, която се получава. Германците обаче гарантират, че този проблем съвсем скоро ще бъде разрешен. И добавят, че директното впръскване на горивото и турбината могат да намалят разхода на гориво с около 15%.

Засега новият мотор ще се произвежда в завода на BMW в Германия. На по-късен етап обаче производството му ще бъде съсредоточено в предприятието на баварците в Китай.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

ha ha

преди 11 години

това е добре, 3 цилиндъра 177 к.с. но колко литра е двигателя, и колко ще гори, важни неща които интересуват всеки който си копува кола от такъв клас.

fallback