Снимкa: Lamborghini Trattori S.p.A

Не е тайна, че в началото на своята дейност компанията Lamborghini е произвеждала селскостопански машини и най-вече трактори. И когато на нейният собственик Феручо Ламборгини му е писнало да се оплаква от проблемите на своето Ferrari, фирмата се ориентира към производството на скъпи суперколи.

Така или иначе, Lamborghini Trattori S.p.A., продължава да работи дори 50 години по-късно. Нещо повече – тя измисли напълно нов трактор, който трябва да преобрази стила на селскостопанските машини. Ако се съди по външия му вид, това е напълно възможно.

Моделът носи името Nitro и е разработен съвместно с ателието за дизайн Giugiaro. Тракторът разполага със съвременен капак на двигателя, светодиодни фарове и панорамни стъкла, които позволяват на водача да има видимост във всички посоки.

За задвижването си Nitro разчита на съвсем обикновен двигател, а не на мотор от някой от своите супер-мощни модели. Това е 4-цилиндров дизелов агрегат Deutz Tier 4i, който работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия или с 3-степенен автомат.

Още интересни новини за света на автомобилите четете на Automedia.investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase