Снимка: Bentley
fallback

Ръководството на Bentley официално потвърди намеренията си за пускане в серийно производство на луксозен кросовър. Това съобщи изданието Autocar, което се позовава на изявление на президента на компанията Волфганг Шрайбер.

По негови думи производството на модела ще стартира след 3 години. Бъдещият луксозен всъдеход ще бъде построен на платформата, която ще получат следващите поколения Audi Q7 и Porsche Cayenne. Автомобилът ще разчита на турбо-двигател V8, а също така и на W12 с мощност от около 600 к.с.

На външен вид бъдещият всъдеход на Bentley обаче ще прилича предимно на най-известните модели на британската марка, а не на показания на изложението в Женева преди година концептуален модел EXP 9 F (на снимката).

„Когато видите дизайна на нашия автомобил, то веднага ще кажете, че пред вас стои истинско Bentley”, категоричен е Шрайбер.

Само преди няколко месеца бившият шеф на Bentley Волфган Дюрхаймер обяви, че компанията няма намерение да променя кардинално вида на EXP 9 F. Според него концептът е бил приет добре от повечето потенциални клиенти. След смяната на Дюрхаймер с Шрайбер обаче моделът бе върнат за доработка.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 11 години

"Ръководството на АвтоВАЗ планира да пусне на пазара кросовър на базата на Lada Kalina." За какво Бентли ми говорите. Ингилизите нямат никакъв шанс срещу силата на руската техническа мисъл.

fallback