Снимка: Beijing Automotive Group
fallback

Китайският концерн Beijing Automotive Group, който е официален партньор на Mercedes-Benz, „клонира” старото поколение на компактния ван B-class. Автомобилът с 5 врати е разработен изцяло за местния пазар и носи името Beijing Auto E-серия.

Все пак трябва да се отдаде дължимото на китайските дизайнери, които са успели да се дистанцират максимално от германския роднина. Техният автомобил е с различни фарове, решетка на радиатора и предна броня. Променени в някаква степен са още задните светлини и огледалата за обратно виждане. В салона разликата е единствено във волана, както и в лоста за скорости на автоматичната трансмисия.

Интересното е, че Beijing Auto E-серия не е с двигател на Mercedes-Benz, а на Mitsubishi. Модификацията Beijing Aut E130 е получила 1.3-литров мотор с мощност 99 к.с. и въртящ момент 126 Нм., а Beijing Aut E150 е снабдена с 1.5-литров агрегат с мощност 113 к.с. и 141 Нм въртящ момент.

Световната премиера на автомобила ще бъде на изложението в Пекин през април. Цената му в Китай ще бъде около 11 000 долара.  

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ДДД

преди 12 години

машалла!

19

А

преди 12 години

Ще кажем, че такива като теб със закон трябва да бъдат избивани. Земи почети малко история или си затваряй калните устенца.

18

Стария Комунист

преди 12 години

Левски е убиец на деца нещо да кажете ?

fallback