Снимка: Beijing Automotive Group

Китайският концерн Beijing Automotive Group, който е официален партньор на Mercedes-Benz, „клонира” старото поколение на компактния ван B-class. Автомобилът с 5 врати е разработен изцяло за местния пазар и носи името Beijing Auto E-серия.

Все пак трябва да се отдаде дължимото на китайските дизайнери, които са успели да се дистанцират максимално от германския роднина. Техният автомобил е с различни фарове, решетка на радиатора и предна броня. Променени в някаква степен са още задните светлини и огледалата за обратно виждане. В салона разликата е единствено във волана, както и в лоста за скорости на автоматичната трансмисия.

Интересното е, че Beijing Auto E-серия не е с двигател на Mercedes-Benz, а на Mitsubishi. Модификацията Beijing Aut E130 е получила 1.3-литров мотор с мощност 99 к.с. и въртящ момент 126 Нм., а Beijing Aut E150 е снабдена с 1.5-литров агрегат с мощност 113 к.с. и 141 Нм въртящ момент.

Световната премиера на автомобила ще бъде на изложението в Пекин през април. Цената му в Китай ще бъде около 11 000 долара.  

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase