С присъединяването си към инициативата Pepco се ангажира да подобри практиките за отглеждане на памук в световен мащаб. През 2023 г. 23% от памука, използван в продуктите на Pepco и Poundland, е добит спрямо стандартите на програмата.

Подкрепа за околната среда

Чрез участието си в Better Cotton към момента Pepco е допринесъл за опазването на повече от 15 млрд. литра вода и за намаляването на употребата на пестициди в производството на памук с 9,3 тона. Подобни инициативи не само намаляват негативното въздействие върху околната среда, но и подпомагат фермерите в устойчивото управление на техните стопанства и плантации.

Better Cotton - мисия и цели

Better Cotton е многостранна организация, която обединява земеделските производители и компаниите за по-устойчиво производство на памук, което влияе по-благоприятно както на околната среда, така и на служителите. Мисията на Better Cotton е да помогне на общностите, които се занимават с производство на памук да оцеляват и процъфтяват, като едновременно с това пазят и възстановяват околната среда. С подкрепата на организацията фермерите могат да отглеждат памук по-устойчиво, като използват по-малко вода и намалят употребата на пестициди. Това от своя страна ще доведе до по-добри условия на труд.

Нарастващият интерес към инициативата Better Cotton подкрепя производителите, участващи в програмата, и допринася за по-балансираното въздействие на памука върху природните ресурси.

"Гордеем се, че се присъединихме към Better Cotton. Радваме се, че можем да подкрепим фермерите и компаниите, които се стремят да подобрят практиките за отглеждане на памук. Заедно градим по-добро утре, като насърчаваме по-отговорни практики по веригата за доставки", коментира Агнешка Войдат, мениджър „Качество“ в Pepco.

Pepco и Better Cotton

Pepco е част от Better Cotton от 2022 г. насам. Още през 2023 г. Pepco и Poundland са доставили 23% от памука си спрямо стандартите на програмата. Компанията също така се ангажира до 2025 г. да доставя поне 25% от памука, използван в нейните продукти, от устойчиви ферми, подкрепяни от Better Cotton.

Присъединяването на Pepco към Better Cotton означава значителен принос към опазването на околната среда. Подкрепяйки инициативи, насърчаващи устойчивото отглеждане на памук, Pepco работи за създаването на по-добър свят за бъдещите поколения.

***
Pepco е един от най-големите търговци на дребно в Европа, който предлага дрехи, продукти за дома, детско облекло и аксесоари на атрактивни цени и с добро качество. Към портфолиото си компанията добавя и храни, напитки, продукти за почистване и лична хигиена на конкурентни цени. След 20 години непрекъснат растеж, днес Pepco обслужва милиони клиенти в цяла Европа с над 30 милиона транзакции месечно. В компанията работят около 30 000 души и тя управлява повече от 3700 магазина в 18 европейски държави.