Снимка БГНЕС
fallback

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля дали да придвижи голям пакет от оръжейни трансфери за Израел на стойност 18 милиарда долара, който ще включва десетки самолети Ф-15 и боеприпаси, предаде Ройтерс, като се позова на три източника, запознати с въпроса, предаде БТА.

Продажбата на 25 самолета Ф-15 от "Боинг" (Boeing) на Израел е в процес на разглеждане, откакто САЩ са получили официалното искане през януари 2023 г., заяви един от източниците.

Междувременно държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън снощи разговаря с палестинския президент Махмуд Абас и подчерта, че Вашингтон продължава да се опитва да постигне напредък в усилията си за прекратяване на огъня в Газа, се казва в изявление на Държавния департамент.

Блинкън отново е повторил, че САЩ очакват с нетърпение да работят с новия кабинет на Палестинската власт, който беше представен от Абас миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

тоти

преди 1 месец

Прави са САЩ,за тях е важен бизнеса и кой повече пари дава,а такива голювци като нас ще чакат цял живот на опашката и лапат трохите !!Такава е истината и с колите де струват милиони,а неможе да летят ...но се трешят и с 100км/чпо пътищата ...??

24

2

преди 1 месец

Интересно, до къде ще стигне наглостта на САЩ

23

Анонимен

преди 1 месец

Това е някаква невероятна подигравка с жертвите в Газа и със международното право.

fallback