Снимка БГНЕС

Главният архитект на София Здравко Здравков е разрешил проектирането на поредна много висока сграда, съобщи сайтът CityBuild. В този случай тя ще се появи в широкия център на столицата - на самото кръстовище на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска" в район "Възраждане", непосредствено до един от входовете на метростанция "Опълченска".

Според кадастъра теренът на бъдещото строителство е близо 2,2 дка и е частен, а предназначението му е "за административна сграда, комплекс".

На 26 ноември м.г. Здравков одобрява промени в подробния план на мястото и преотрежда парцела за "смесено предназначение, търговски площи и подземни гаражи". Само месец по-късно той издава виза за проектиране на смесена сграда с 5 подземни нива за гаражи. Визата е издадена на 28 декември м.г., между почивните дни за Коледа и Нова година.  

Бъдещата сграда вече разполага и със сайт, чрез който имотите в нея се продават. От сайта става ясно, че тя ще е висока близо 70 метра, като ще има 22 етажа. Разгънатата й застроена площ ще е близо 34 дка, от които 11,1 дка ще са апартаменти, а 8,2 дка ще са за офиси. Отделно в сградата ще има магазини и ресторант. Предвидените паркоместа са 183 бр.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase