Снимка БГНЕС

На 1 февруари акциите на Tesla поевтиняха с 13%, ден след като компанията съобщи, че не е успяла да постигне очакваните приходи за четвъртото тримесечие. Вследствие на това нетното състояние на нейния главен изпълнителен директор и собственик Елон Мъск намаля с повече от 18 млрд. долара. Въпреки това Мъск остава най-богатият човек в света.

Спадът последва отчета за приходите на компанията за четвъртото тримесечие, който не отговори на прогнозите. Приходите за тримесечието възлизат на 25,17 млрд. долара при очаквания за 25,87 млрд. долара, съобщи Bloomberg.

Акциите на американските производители на електрически автомобили Rivian и Lucid също спаднаха с 1% и 6 % на 1 февруари. Според изчисленията на Forbes Мъск е загубил 18,8 млрд. долара. Мъск, който притежава около 21% от Tesla, остава най-богатият човек в света с оценено нетно състояние от 203,6 млрд. долара, което все още е с около 20 млрд. долара повече от Бернар Арно от LVMH.

През ноември 2021 г. собственикът на Tesla е имал нетна стойност от 320 млрд. долара и е първият човек в историята, достигнал до това постижение, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase